Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tavasz érdeklõdés hiányában elmaradt

Bokor Gábor

2018.05.04. 10:20

Egybõl jött a nyár, az adatok szerint több mint 4,5 Celsius-fokkal volt melegebb az idei április a szokásosnál.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken tett közzé egy jelentést, melyből kiderült, hogy 1901 óta az idei volt a legmelegebb április, sok helyen melegrekordok dőltek meg.

A januári tavasz és a márciusi tél után áprilisban beköszöntött a nyár. Az idei április azért is tűnik különösen melegnek, mert az enyhe január után a február és a március az átlagosnál lényegesen hidegebb volt, és nagyon gyorsan jött a felmelegedés. A növények fejlődése robbanásszerűen indult meg"

– írták.

Az április havi középhőmérséklet országos átlagban több mint 15,6 fok volt.

Kifejtették, hogy ez az 1981–2010-es sokévi átlagnál mintegy 4,6 fokkal magasabb. A havi maximum-hőmérséklet pedig több mint 5 fokkal haladta meg a sokéves átlagot.

A hónap során csupán egy rövid időszakban süllyedt az átlag alá a középhőmérséklet, április 1-jén és 2-án. Országos átlagban április 29-én volt a legmelegebb, a középhőmérséklet ekkor 21,4 fok volt.

A legmagasabb értéket Kelebián és Sátorhelyen regisztrálták, ahol 31,4 fokig melegedett a levegő.

Az 1901-től kezdődő éghajlati idősor szerint az áprilisi hőmérséklet-változás 2018-ig országos átlagban csaknem 2 fok volt, de 1981-től számítva 2,6 fokos melegedést jelent – áll az elemzésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére