Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erőszakos eszközöket is bevetne a kormány megbuktatása érdekében Márki-Zay Péter

888.hu, promenad.hu

2021.04.26. 15:30

Elindult a már régóta előre kikövezett gyurcsányi úton a keresztény hitére oly büszke, magát függetlennek maszkírozni próbáló hódmezővásárhelyi polgármester.
Nem először húzza elő az erőszak kártyáját a balliberális polgármester.

Korábban többször vizionált már Molotov-koktélos forradalmat, de a lámpavasak alternatív felhasználási lehetőségéről is értekezett, és Orbán Viktor felkötéséről is szónokolt már – írta meg a promenad.hu, hozzátéve, hogy a kormányfő „meglincselése” most is felbukkan a közösségi oldalán.

A hétvégén képes volt egy ilyen posztot kitenni a közösségi oldalára mindenfajta szégyenérzet nélkül:

A magát miniszterelnökjelölt-jelöltnek kinevező Márki-Zay a pénteki hódmezővásárhelyi online véleményező ülésen szólásra jelentkezett, hogy megossza mindenkivel, miképpen gondolkodik a demokráciáról. Elég sajátosan...

Úgy fogalmazott:

Én nem látok más lehetőséget, ezt a kormányt békésen vagy erőszakkal, de el kell zavarni, a történelem szemétdombjára fognak kerülni, és utána lesz egy tisztességes, becsületes ország végre Magyarországon”

– fröcsögött a demokrácia és a jogállamiság farizeus messiása.

A lap megírta, hogy a balliberális politikus megnyilvánulása azért megdöbbentő és figyelemre méltó, mert nemcsak Vásárhely városvezetőjeként, de az ellenzék egyik már bejelentkezett miniszterelnök-jelöltjeként fogalmazta meg „gondolatait” arról, hogy adott esetben az erőszakos eszközöket is elfogadhatónak tartja a politikai hatalom megszerzésének érdekében.

 

Nem ez az első alkalom, hogy Márki-Zay hasonló vállalhatatlan kirohanásra ragadtatja magát. Közéleti indulása óta a kormány tagjait, a vezető fideszes politikusokat hol bebörtönzéssel fenyegette, hol akasztásukat vizionálta.

Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán vagy helyezgetésén kívül…”

– nyitott erősen az egyik első, 2018-as bemutatkozó fórumán, de az erőszakbeszédet három év alatt folyamatosan sikerült fokoznia.

Előfordult, hogy Lázár János országgyűlési képviselő erőszakos haláláról elmélkedett: „Ha ő azt hiszi, hogy ő kastélytulajdonosként boldogan, ágyban párnák között fog majd meghalni egyszer, nagyon soká, és addig nem fog kiderülni az a sok törvénytelenség, akkor azt remélem, hogy téved...” – fogalmazott még 2018 őszén.

Ugyanebben az időszakban a Majdan poklával, az arab tavasz példájával, illetve 2018. október 23-a előestéjén Molotov-koktélos forradalommal fenyegetőzött, a Fideszt gyalázva.

A legutolsó magyar forradalomra emlékezünk, amely 62 éve volt. A következőre azonban nem biztos, hogy 62 évet kell várni. […] A demokratikus rendszereket demokratikusan váltják le, míg a nem demokratikusat nem. […] Ahol ilyen hatalmas a kontraszt, ott nagyon hirtelen előkerülhetnek a Molotov-koktélok és az erőszak is”

– nyilatkozta akkor a Népszavának, hozzáfűzve: „nem zárhatjuk ki megnyugtatóan ezt a lehetőséget”.

Majd egy 2018. december 20-ai, unokatestvérével, Hadházy Ákossal közösen tartott budapesti rendezvényen Orbán Viktor felakasztásáról vizionált.

Szükség van arra is, hogy ha lesz egy Békemenet Bayer Zsolt szervezésében, akkor a Bem tértől a Kossuth térig az összes épületet ki kell plakátolni: »Ruszkik haza«, [és] ugye migránsszámláló, ami mutatja, hogy eddig Sorosnak egyetlenegy migránst sem sikerült becsempésznie Magyarországra, Orbánnak viszont legalább 23 ezret. Jó, tehát ezeket a tényeket azért ismertessük meg ezekkel az emberekkel, mire a Bem térről elérnek a Kossuth térre, szerintem ők akarják majd felkötni Orbánt”

– prédikálta.

Márki-Zay agressziópolitikájának egyik legsötétebb vonása, hogy korábban kifejtette, véleménye szerint az erőszaknak létezik „demokratikus olvasata”, vagyis létezhet olyan helyzet, amikor bárki feljogosítva érezheti magát arra, hogy ne a békés eszközöket válassza. „Igen, van egy demokratikus olvasata az erőszaknak is, akkor, ha erőszakos a hatalom, akkor erőszakkal lehet csak megdönteni” – villantotta ki foga fehérjét 2018 nyarán.

Legutóbb pedig Gulyás Marci Partizán című műsorában ásta meg a saját politikai sírját – tudják, abban a műsorban, ahol legutóbb Fekete-Győr szintén kipontozódott a Gyurcsány Ferenc által megálmodott miniszterelnök-jelölti versenyből.

Apáti Bence, a Magyar Nemzet publicistája írásában felidézte, hogy a magát függetlennek beállító polgármester a műsorban kerek perec kijelentette, hogy mélyen és őszintén hisz az erőszakban. Bevallotta, hogy a gyerekeit rendszeresen szokta ütlegelni. Hogy dühből vagy nevelési célzattal, az mindegy is.

Utána persze megpróbálta azzal enyhíteni a családon belüli erőszakot, hogy csak úgymond életet szokott menteni, és kizárólag akkor ver rá a gyereke hátsó felére, ha át akar szaladni az úton – írta.

A polgármester helyében nem lennénk ennyire büszkék ezekre a dühkitöréseire. Talán a kedves olvasó is érzékeli, hogy egy ilyen idegállapotában nem ő a megfelelő jelölt Magyarország irányítására. Épp elég baj az is, hogy még évekig kell egy jobb sorsa érdemes városnak megtűrnie Márki-Zayt a polgármesteri székben...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére