Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

És az megvan, hogy ha nem tetszik egy film, már az oroszok trollja vagy?

Forisek Ádám

2018.10.02. 17:20

Igen, konkrétan tényleg van, aki képes volt idáig eljutni. Kapaszkodjon meg mindenki, a liberálisok maximumra tekerték a konteógyártást!

Weaponizing The Haters: The Last Jedi and the strategic politicization of pop culture through social media manipulation – azaz Fegyver a gyűlölködésből: Az utolsó Jedik és a popkultúra stratégiai átpolitizálása a közösségi média manipulálásával.

Ezzel a címmel került fel a netre egy (komolynak szánt?) tanulmány, ami lényegében azt állítja: az amerikai társadalmat az oroszok a popkultúrán keresztül próbálják meg megosztani, erre pedig Az utolsó Jedik című filmet használták fel. Hogy hogyan?

Nos úgy, hogy a tanulmány írója szerint a film negatív fogadtatása egy jól felépített, átgondolt kampány része volt. A szerző három csoportba osztotta a negatív online reakciókat: politikai indíttatásúakra, nettó trollkodásra és valós rajongói felháborodásra.

A szerző egyik zseniális megállapítása, hogy Az utolsó Jedikkel foglalkozó, negatív töltetű bejegyzés és komment 50,9 százaléka politikai töltetű volt. És persze jön a szokásos sivalkodás: orosz trollok, botok, stb. írták a negatív kritikákat.

Hú b888zmeg"

– mondhatná erre az átlag mozinéző egy óriási sóhajtást követően.

Önmagában ugyanis elég érdekes azzal vádolni akárkit, hogy politikai töltetű kritikát fogalmaz meg Az utolsó Jedikkel kapcsolatban, ha egyszer maga a film is politikai töltetű. Gondolhatunk itt a lila hajú femináci admirálisra, vagy a teljesen felesleges mellékszálra, amelyben kaptunk egy nagy adag fejmosást a kapitalizmusról és az állatvédelemről.

Ahogy az is érdekes, hogy a filmet ért negatív kritikákat az oroszok mellett Donald Trump elnökségével próbálja az írás összemosni – mondván, hogy az elnök alatt olyan átpolitizálttá vált a társadalom, hogy már egy filmet sem lehet nyugodtan megnézni. Erre már csak azért is érdemes szánni egy mondatot, mert ha a sportot, a fim- és zeneipart és az internetet tényleg Donald Trump politizálta át, és nem mondjuk a Colin Kaepernickek, a Harvey Weinsteinek és a Mark Zuckerbergek, akkor ott tényleg kőkemény konteózással van dolgunk.

Szóval, ha nem jött be egy film, orosz befolyás alá kerültél – akár tetszik, akár nem. Bocsi, így jártál.

Mi inkább maradunk annál a magyarázatnál, hogy ha egy film szar és a forgatókönyvíró mérhetetlenül tehetségtelen, akkor azért nem a rajongók rasszizmusa, szexizmusa, gyűlölködése a felelős. Persze az orosz ügynökökre mindent rá lehet kenni, de mi azt tippeljük, hogy kevesebb pökhendiség és némileg több alázat jobban megteszi a hatását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére