Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyőr előre menekülve kapitulált

M. Kovács Róbert

2021.04.21. 19:00

A momentumos „miniszterelnök-jelölt” megirigyelhette Jakab Péter TikTok-táncát, mert most éppen úgy halad előre, mint aki meghátrál. Górcső alatt Fekete-Győr András szavai...

Fekete-Győr András interjút adott az Indexnek. Bár a napokban közzétett, és rögtön paródiába fordult partizános interjúban már láthattuk, hogy

a XXI. század párt elnöke „safe space” környezetben is képes komoly kínokat átélni,

mostani produkciója kicsivel jobbra sikeredett, mint amikor Gulyás Marcival ült szemben.

De csak határozottság, és nem hitelesség szempontjából lett erősebb ez a mostani beszélgetés. Fegyőr ugyanis

az ellenzéki előválasztásra propagálva alákérdezős beszélgetésben is tudott akkorát zakózni, mint malac a jégen.

Kiderült például, hogy a Momentum mostanra már a Jobbikban még mindig szép számmal megtalálható (ld. Bíró László) kimosakodott rasszistákat is hajlandó támogatni, ha ők nyerik egy-egy választókörzetben az ellenzéki roncsderbit.

A

Van egy vörös vonal, hogy valaki egyszerűen vállalhatatlan a Momentum számára?„

kérdésre azonnal rávágta, hogy

ezt a választók eldöntik”.

 

Arra is emlékeztetett, hogy már az ellenzéki előválasztás során is aktivizálnák azokat a külföldi magyar csoportosulásokat, amelyek közül például volt olyan, amelyik 2019-ben kifejezetten a Momentum nevében gyűjtötte össze a külhoni magyarokat, hogy busszal szavazni vigyék őket. Most úgy tűnik,

Fegyőrék ezt a fegyvert saját szövetségeseikkel szemben is bevetnék.

Nyilván nem véletlenül kardoskodnak az online lebonyolítás lehetősége mellett...

Aztán – persze – most is

előjött belőle az elmúlt hetekben megszokott nagyzási hóbort,

amikor leszögezte, hogy

Orbánnak mennie kell és menni is fog. Pont.„

 

Ha a kormányfő annyiszor bukott volna meg, ahányszor eddig a kudarcok során átesett politikai ellenfelei ezt ilyen határozottan megjósolták, akkor nem hogy három, de vélhetően két kétharmados választási győzelmet sem húzott volna be a Fidesz-KDNP.

Persze

az arrogancia nem újdonság a lila párt elnökénél,

ahogy az sem, hogy demagóg szólamokkal operál. Amikor valami tartalmasat is akart mondani, rögtön előrántotta kedvenc gumikacsáját, a finn típusú oktatást, amelyről most azt is kifejtette: többek között

teret ad annak, hogy a gyerekek pénzügyi ismereteket tanulhatnak, kreatívvá és csapatjátékossá válhatnak.

Kedves Bandi! Aláírom ezek fontosságát, de két dologra hadd hívjam fel a figyelmed:

a pénzügyi ismeretek oktatása már 2017 szeptemberében megindult a hazai iskolákban.

Ugyanakkor – például – mindmáig nincs jelen a közlekedésbiztonságra oktatás, miközben eddig nem sok gyermek halhatott bele abba, hogy nem tudja, mi az a kamatláb, viszont csak 2020 második negyedévében (amelynek jelentős részében digitális oktatásban tanultak a fiatalok és a járványügyi korlátozások miatt is csökkent a gépjárműforgalom) a KSH adatai szerint: személysérüléses közúti közlekedési balesetben összesen 259 gyermekkorú sérült vagy halt meg.

Persze, tudom, én – aki szerinted – lakájpropagandista vagyok, nyilván össze-vissza beszélek, de a jelek szerint te is csúnyán belegabalyodtál a ”nagy magyar média„ összefonódásainak pókhálójába.

Amikor ugyanis arra vonatkozó kérdést kapott, hogy mit is jelent az ellenzéki előválasztás etikai kódexében az a mondat, hogy

A jelöltek a médiakapcsolataikat a demokratikus összefogás sikerének szolgálatába állítják.”,

az ifjú pártelnök láthatóan zavarba jött.

Vannak olyan pártok, amelyeknek vannak finanszírozott médiafelületeik.„

 

ismerte el azt, amit mi már évek óta mondunk: miszerint

a baloldali ellenzék zsebéből kikandikáló, de a függetlenség zászlaját lobogtató médiumok a kampány során azt fogják majd kiszolgálni, aki az adott körzetben választásra esélyes.

Amikor az interjúztató Szalai Szabolcstól joggal meg is kapta a kérdést, vajon az – ezek szerint mégiscsak – létező

baloldali ”propagandistákat„ is eltiltaná-e foglalkozásuktól,

ha hatalomra kerülnének (és csak hogy ne mi mondjuk megint, példaként elhangzott a gyurcsányista Nyugati fény, és a szoci fake news-gyár, a Hírklikk neve), Fegyőr mindjárt csak a közmédia hitelességéről kezdett mellébeszélni, majd nem átallotta azt mondani, hogy

Mi mindig szólunk, ha ilyet látunk. Ilyenre eddig nem volt példa...”

 

Vajon Fegyőr hol volt, amikor Korózs Lajos „nagyszerű asszonya” és a mögé beálló balos propagandisták akkorát zuhantak mint az ólajtó?! Persze megemlítette, hogy ő „ezeket a médiumokat” nem olvassa, ezért ajánljuk figyelmébe, hogy a Hírklikken mindmáig fent vannak az írások, amelyek egy nyilvánvaló csalót mentegetnek:

Az, hogy Németh Athina kinek és minek adja ki magát, aligha keltett nyugtalanságot a társadalomban, aligha ásta alá a közbizalmat, és aligha rontotta a védekezés hatékonyságát.„,

 

írta a Hírklikk, amelyet – persze – Fegyőr nem olvas. Na, így persze könnyű nem találni példát a baloldali hazugságokra.

De hogy még nyilvánvalóbb legyen a kettős mérce, Fegyőr hoz egy példát is, miszerint:

Ha egy buszsofőr iszik, vezet, és valaki meghal, azt el lehet tiltani ideiglenesen a foglalkozásától. Egy propagandistánál ugyanez elképzelhető.

 

Nehéz eldönteni, hogy a botladozása jeleiből következtetve éppen csak járni tanuló politikuspalánta komolyan gondolja-e, hogy egy elbukott sajtóper egyenértékű-e azzal, ha valaki más életét azért oltja ki, mert egyáltalán nem ismeri a felelősség fogalmát, vagy csak populista szólamokat ereget. De persze

politikusi hitelessége szempontjából teljesen mindegy is...

És ha eddig nem lett volna eléggé vérciki ez a sok demagógia, mellébeszélés és lózung, akkor Fegyőr

a végére hagyta a legnagyobb buktát: szó szerint beismeri, hogy az Orbán-kormány általuk is támadott vakcinabeszerzési gyakorlata sikeres volt.

De ezt is amolyan FeGyőr módra tette:

Én egyetértek Orbán Viktorral, Orbán Viktor tavalyi megnyilatkozásával, amikor azt mondta, hogy a járványkezelés sikerességét a megmentett életek számában mérjük.”

 

Aztán mielőtt a követői infarktust kaptak volna ennyi konstruktivitás hallatán, gyorsan hozzátette:

Ez most 25 ezer halott, ami van Magyarországon. (...) Szerintem ez mindent elmond arról, hogy a magyar kormány milyen mélyre jutott a járványkezelés tekintetében.„

 

Itt megint nehéz eldönteni, vajon Fegyőr ennyire ostoba, vagy ennyire dörzsölt, de kiegészíteném a félbehagyott mondatát:

az eddig megmentett életek száma azzal a 464 750-nel jellemezhető, ami az eddig felgyógyultak számát mutatja

és – bár nyilván vannak átfedések – de

ide számít az a 3 millió 363 ezer 596 ember is, akik már kaptak vakcinát.

Persze arról is kicsit megfeledkezett, micsoda hangulatkeltésbe kezdett ő, pártja EP-képviselői és a szövetséges pártok hangadói segítségével a Momentum is, amikor a magyar kormány keleti vakcinákat rendelt.

(Nem mellesleg, nem az van, hogy Szarvas Koppány Bendegúz felhívása alapján jöttök 100 ezer forinttal, srácok?! Hiszen ő ígérte, hogy bármely oltásellenes posztotokért ennyit fizettek.)

Az Indexen közölt videóinterjú legmelegebb rész mégis a vége, ahol Fekete-Győr András úgy megadta magát, mint XVI. századi szűzlány a ius primae noctis estéjén:

Mi azt mondtuk, hogy vizsgálja meg az európai gyógyszerügynökség a keleti vakcinákat... ugyan ez nem történt meg, de voltak olyan tudományos értekezések, hogy a Szputnyik V, az rendben van. Én másnap azt mondtam, hogy ha rendben van, akkor lehet oltani, én is akkor oltatnám magam Szputnyikkal.”

 

Nos, ez is elég távol áll a valóságtól. Ugyanis Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője április 8-án jelentette be, hogy

az Európai Unió tagállamai az uniós oltási stratégiában szereplő oltóanyagokon kívüli vakcinákat is beszerezhetnek és alkalmazhatnak állampolgáraik beoltására„.

 

Tudják miről posztolt azokban a napokban Fekete-Győr András?! Hát arról, hogy miért engedi vissza a gyerekeket és a tanárokat az iskolákba a kormány:

(Azt, hogy ez is felesleges hangulatkeltésnek számított, jól mutatja, hogy az extrém hosszú tavaszi szünet utáni első jelenléti tanítási napon a pedagógusuk 99 százaléka – minden baloldali hergelés ellenére – elkezdte az oktatást a kisiskolásokkal.)

Az interjú végén nem éreztem, hogy jobban megismertem Fekete-Győr András országvezetői elképzeléseit, de azt igen, hogy eddigi karrierjében idáig érve

tökéletesen bemutatta, hogyan készül a baloldali ellenzék XXI. századi takonygerincű politikusmodellje.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére