Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyőrék ismét a focisikerekből tornáznák fel az alacsony népszerűségüket

888.hu

2022.06.15. 16:05

Ha jön a siker, akkor tutira rámennek a Facebook-huszárkodásra. Ha viszont valami nem jön össze, akkor rögtön megy a „stadionozás”. Meddig tűrjük?

 

A magyar szurkolók az elmúlt évek alatt rengeteg olyan meccset tudnak felidézni, melyek végén csalódottan kellett hazautazniuk. Viszont a focifanatikus jellemzője az, hogy a meccsnapon még morcos a kudarcot követően, másnap viszont már alig várja, hogy ismét kimehessen a stadionba szurkolni a kedvenceknek.

Több szurkolói típust is fel tudunk idézni. Vannak ugyebár a focit szeretők között olyanok, akik minden meccsre kijárnak – ha esik, ha fúj –, meg vannak olyanok is. akik a televízió képernyőjén keresztül igyekeznek szurkolni a csapatnak, együtt élve a szakkommentátor közvetítésével. Náluk nem számít, hogy a mellette álló jobboldali vagy baloldali beállítottságú-e. Egy dolog számít: a piros-fehér-zöld zászló alatt Magyarország győzelmének kiéneklése. A stadionoknak örülnek, a Puskás Arénát pedig megtöltik.

Továbbá olyanok is megnéznek meccseket, akiknél ez egyébként nem szokás, viszont családi programnak tökéletes kikapcsolódásnak tartanak egy-egy mérkőzést. Ők nincsenek kint minden alkalommal, de nem is szidják a közösségi oldalaikon a focit. Ők a csendes többség.

 

Azonban van olyan réteg, akik nagyon utálják a focit, és szidják a magyar kormány stadionépítési politikáját. Mindenki ismer olyan embert a közvetlen környezetében, aki 0–24-ben szidja torkaszakadtából a csapatot, de ha azt látja, hogy sikert ér el a csapat, mint ahogyan tegnap is megvertük az angolokat, akkor morcosan ugyan, de mégis igyekeznek hasznot húzni az eredményből. Vagy azért, hogy ne legyen nevetség tárgya a szitkozódása, vagy pedig szimplán politikai számításból.

 

Azonban ne legyen kétségünk: amint mindenki feldolgozta magában a győzelmet, kiörömködték magukat, akkor ezek a szirénhangok ismét útra kelnek, és nekilátnak vérmesen elátkozni a csapatot, a stadionokat, a magyar kormányt.

 

Tegnap este a magyar válogatott 4:0-ra legyőzte az angol válogatottat. A károgók elhalkultak, a sikerben való fürdőzés pedig rögtön megindult. Még akkor is, ha ezek a személyek mindenütt lenyilatkozzák, hogy minden pénzt sajnálnak arra, ami a foci felemelésére megy. Fekete-Győr András és Karácsony Gergely kiemelkedő egyén ebben a szurkolói viselkedési magatartásban. Szinte ficánkoltak közösségi oldalaikon tavaly az Európa-bajnokság ideje alatt a sikereket követően. Ezt a habitust pedig tegnap este ismét elővették.

Nem hagyta el a főpolgármester klaviatúráját a stadionstop kifejezés se, melyre helyesen Dömötör Csaba államtitkár is felhívta a figyelmet.

 

 

Karácsony Gergely kétszínűségéről éppen tavaly írtunk:

 

 

De Fegyőr is alkotott egy posztot, melyben véletlenül román zászló helyett magyar zászlót használt fel:

 

 

Egyébként ő az a személy, aki fociszurkolónak igyekszik eladni magát, de nem tudja, mikor játszott az Aranycsapat. Egy igazi őstehetség a pali!

 

Politikustársa, a magának diplomát hazudó Hajnal Miklós is megemlékezett a tegnapi sikerről. Tette mindezt úgy, hogy egyébként ugyanezt a múltheti sikernél valamint a németek elleni döntetlennél már nagyvonalúan továbblépett. Azokat talán nem volt élmény nézni?!

 

 

Végül még példaként idevonszolhatjuk Jámbor András párbeszédes politikus is, aki még a Mércénél többször is szóvá tette, hogy minek kell a fociba pénzt fektetni, a stadionokat felemelni, miközben a válogatott eredményességéről mindig megemlékezik.

 

Lehet úgy drukkolni a válogatottnak hogy közben hányok a stadionépítésektől!”

– ezzel a címmel írt 2016-ban egy publit Jámbor.

Amikor pedig egy hozzászólásban szóvá tették neki a kétszínűségét, akkor a következőképpen reagált:

 

 

Na így nem szabad drukkolni a magyar válogatottnak!! Ugyanis azok a játékosok, akik kifutnak a pályára a meggypiros mezben, azok a Hazájukért játszanak – játsszon az illető külföldön vagy belföldön.

Csak egy utolsó tanács a „fegyőröknek” és a „karácsonyoknak”:

Legyetek magatokhoz hűek és elveitekkel következetesek, és hagyjátok meg a szurkolást azoknak, akiknek ér is valamit a piros-fehér-zöld, és akiknek tetszenek a stadionok.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére