Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fekete-Győr szerint gyalázatos, hogy Magyarország vétózná a háború uniós finanszírozását

Horváth K. József

2022.11.16. 15:20

Fekete-Győr András ma reggel nem azzal döbbentette meg az ATV nézőit, hogy a tisztogatási célból zuhany alá tette elektromos rollelét, hanem azt mutatta be, hogy magyarellenességében mennyire következetes, miközben eljátssza a jó embert, az emberbarát politikust.

 

A Szigorlat című műsorban kijelentette: A Momentum-kormány „A 18 milliárd eurónyi uniós hitelt is jóváhagyná és engedélyezné, amit Ukrajna helyreállítására és újjáépítésére szán az Európai Unió. Jelenleg a magyar kormány gyalázatos módon a vétó jogával próbál élni ebben a kérdésben, zsarolja az Európai Unió országait. Miközben a szomszédunkban minden nap emberek százai halnak meg. Gyermekek, édesapák, édesanyák, katonák és még lehetne sorolni. Ez gyalázatos, ez szégyen.”

Ebbe a néhány mondatba Fekete-Győr Andrásnak komcsi-tempójából annyi magyarellenességet sikerült belesűrítenie, amelynek a töredéke is elegendő lett volna ahhoz, hogy a Momentum közvélemény-kutatásokban alig érje el a 6-7 százalékot, azaz a parlamentbe jutási küszöböt. Azt a szintet, ahol most is áll.

 

Először is itt van ez a 18 milliárd eurós hitel. Fekete-Győr úgy tesz, mintha Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer nem mondta volna el országnak-világnak a magyar érdekeket tisztán kifejező kormányálláspontot. Ez így szól: „Készek vagyunk a pénzügyi támogatás folytatására kétoldalú alapon, kétoldalú megállapodás alapján Ukrajna és Magyarország között. De biztosan nem fogunk támogatni semmifajta közös európai uniós hitelfelvételt ezen a téren.”
Azt is elmondta, hogy mi a döntés oka: „Miért? Mert egyszer már megtettük. Támogattuk a közös hitelfelvételt a koronavírus-járvány idején, ez azonban több mint elég volt”.

Miért kell ezért a világos beszédért a magyar kormányról, mint gyalázatosan eljáró testületről beszélni? Miért gondolja Fegyőr, hogy a magyar kormány a magyar érdekek védelmében – a vétó jogát jelezve – zsarolja az Európai Unió országait?

 

Fekete-Győr persze már többször jelét adta annak, hogy neki a magyar érdekek nem számítanak. Ezért sikerült neki a romániai elnökválasztáson a magyar jelölt helyett a román Dan Barnának kampányolnia, ráadásul román nyelven. Donáth Anna pedig Szlovákiában mutatta ki „magyarszeretetét”, amikor a magyar listával szemben egy szlovák párt támogatására szólított fel. A momentumos „okossága” így szólt: „lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk”.

Fekete-Győr ezúttal is nyilvánvalóvá tette, a Momentumnak az a magyar érdek, hogy 18 milliárd eurós hitel felvételével beleállunk Ukrajna finanszírozásába. Lehet itt szép szavakat mondani, lehet Ukrajna helyreállításáról és újjáépítéséről beszélni, de sajnos még vége sincs a háborúnak. S a Momentum már akkor a háború pártján állt, amikor Cseh Katalin fegyvereket szállított volna az ukránoknak.

Az Európai Bizottság pedig havi 1,5 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot javasol Ukrajna jövő évi finanszírozási szükségleteinek fedezésére, amire a magyar kormány csak egyet tehet, amit Szijjártó így fogalmazott meg: „Nem hagyjuk, hogy a magyarokkal fizettessék meg az ukrajnai háború árát.”

 

És akkor jön még Fekete-Győr azzal a jó ember szerepében tetszelgő makutyi dumával, hogy Ukrajnában „gyermekek, édesapák, édesanyák, katonák” halnak meg, de egy szót sem szól arról, hogy
1) Magyarország nem tehet a háborúról.
2) Ha már kirobbant, akkor hatalmas humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának.
3) Sőt! Kétoldalú alapon pénzügyi támogatás nyújtására is készek vagyunk.
4) Magyarország a békében érdelet és senkit nem zsarol, mindössze annyit tesz, hogy megvédi a saját nemzeti érdekeit.

Például attól a Momentum által is ezerrel támogatott uniós politikától, amely a hosszú évek óta jogállamiság nem létező hiányára hivatkozva zsarolja Magyarországot, tartja vissza a nekünk járó uniós pénzeket.

Ezt támogatja ezerrel az a Fekete-Győr András is, aki képes zuhany alatt tisztogatni elektromos rollerét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére