Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fekete-Győr szerint Orbán úgy lop, hogy nem lop

Horváth K. József

2022.06.22. 19:20

Fekete-Győr András, a Momentum parlamenti frakcióvezetője az ATV ma reggeli műsorában elismerte, hogy bizony nem lopja el a kormány se a hazánkba érkező uniós, se az hazai forrásokat, legfeljebb olyan beruházásokra költik, amelyek nekik nem tetszenek.

 

Ahogy fogalmazott: „A magyar politikusok a pénzünket ellopják, elsíbolják, olyan beruházásokra költik, amelyek az országot nem építik, hanem inkább leépítik.” Ergo úgy lopják el, hogy nem lopják el, hanem építenek belőle. Az már egy Feketegyőrös truváj, hogy miként lehet úgy építeni, hogy leépítés legyen a dologból. Ez fordulat azonban egyáltalán nem meglepő egy olyan embertől, aki zuhany alatt tisztogatja a villanyrollerét.

A csizma egyébként úgy került az asztalra, hogy a momentumos fiatalember a tévéstúdióban pityergett azon, hogy a magyar kormány nem támogatja az Unió által tervezett globális minimumadót, így a multiknak sem kell a magyarországi 9 százalék helyett 15 százalékos társasági adót fizetniük, ami szerinte nagyon elítélendő kormányzati politika, sőt, egyenesen fenyegető az Európai Unió felé. S ha a kormány csatlakozna az Európai Ügyészséghez, ahogy a Momentum javasolja, akkor hamar megkapnánk az Unió által visszatartott 2500 milliárd forintot is, ami – úgy egyébként – Magyarországnak mindentől függetlenül jár.

 

A lóláb természetesen megint kilóg Fekete-Győr érveléséből több tekintetben is.

Részint azért, mert ezt az adónemet elsősorban a nagy multicégekre találták ki, amelyek szívesen vándorolnak a világ négy sarka felé, ha valahol kevesebb adót kell fizetni, mint a székhelyükön. Például Cipruson vagy Máltán. Csakhogy időközben ezek a cégek kicsúsztak a szabályozás hatálya alól, így bevezetése Magyarország esetében azzal a hátránnyal járna, hogy a magyar vállalkozóknak emelnék meg a társasági adóját, ami rontaná a versenyképességet, illetve az emelkedő költségek révén munkanélküliséghez vezetne. A másik hazai vonatkozása pedig az a dolognak, hogy azt a versenyelőnyt, amelyet a világ egyik legalacsonyabb társasági adója jelent, azonnal elvesztené hazánk, s így nem jönnének Magyarországra azok a külföldi befektetők, akik éppen a 9 százalékos társasági adó miatt keresik a kedvező feltételeket. Ami miatt bővül a gazdaság, új munkahelyek jönnek létre, s gyarapodik az ország.

Fekete-Győr érvei között ezt meg sem említi. Neki nem számít, hogy a magyarokat hogy érinti a javaslatuk, csak mondják a dehonesztáló megállapításaikat a kormányra, hogy aztán egy mondaton belül maguk cáfolják meg ugyanazt, és törölgetik a szemüket azért, mert Magyarország nem akar a Európai Unió kedvében járni, miközben a baloldal ezt milyen nagyon szeretné.

Nem tűnik föl nekik, hogy a magyar kormány mindig a magyarok érdekében cselekszik. Ha kell, megharcolva igazáért az uniós bürokráciával is.

 

S ha már Fekete-Győr András az Európai Ügyészséget említette, érdemes idézni a szervezet vezetőjét, Laura Codruta Kövesit, aki kifejezetten megdicsérte hazánkat a velük való együttműködésünkért. Negatív példaként említette Szlovéniát, ahol a kormány sokáig nem jelölte ki nemzeti összekötő ügyészeit, azaz a tagállamokban nyomozást végző szakembereket. Továbbá a főügyész szerint Lengyelország szintén többször elutasította az ügynökség együttműködésre irányuló kéréseit. Hozzátette: Magyarország bár nem csatlakozott a szervezethez, de eddig az Európai Ügyészség minden megkeresésére válaszolt. Sőt, Polt Péter legfőbb ügyész az Európai Unió tagállamainak ügyészségeit tömörítő szervezet, a Network május 11–13-ai bécsi tanácskozásán azt javasolta az Európai Ügyészségnek, hogy az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények esetében – ha az EU azt szükségesnek látja – pótmagánvádlóként lépjen fel, amire a magyar jogrendszer ma is lehetőséget ad.

Ebből is látszik, hogy hazánk mindenben együttműködik az Európai Unióval, ha annak a tervezett intézkedései nem sértik a magyarok érdekeit. Az Unió ellenségessége politikai, ideológiai alapú, s az erő nyelvén próbál érvényesülni, a jog alapján azonban nem képes megvédeni saját álláspontját.

 

Ez az, ami a baloldal számára egyáltalán nem számít. Ők a minél rosszabb, annál jobb helyzetben érdekeltek abban reménykedve, hogy az így esetleg előálló kritikus helyzet társadalmi elégedetlenséget vált ki, amely révén Orbán megbukik és ők vehetik át a hatalmat.

 

Ebből azonban a jelek szerint nagyon nem esznek.

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok ennek ugyanis éppen az ellenkezőjét mutatják. A baloldal az április súlyos vereségük után további 10 százalékot vesztettek népszerűségükből, 35 százalékról 25 alá szálltak.

Így jár az, ha valaki nem a saját választói érdekekeit képviseli, noha kézzel-lábbal erről akarja meggyőzni a szavazóit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére