Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fekete-Győrnek savanyú a szőlő, Orbánt vele ellentétben nem váltották le

Szűcs Gábor

2021.11.16. 14:00

A Momentum 3,4 százalékos üstököse rendkívül zokon vette, hogy Orbán Viktort, aki harminchárom éve aktív tagja a magyar közéletnek, huszonöt évnyi pártvezetés után ismét a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnökévé választották.

 

Mivel Fekete-Győr az olimpia budapesti rendezésének megfúrásán kívül vélhetően túl sok sikert nem halmozott fel az évek során, túlcsordult benne a választási csatákat és brüsszeli csörtéket sorra nyerő miniszterelnök iránt érzett irigység.

A Momentum – a határon túli nemzetpolitikában jártasak körében Romentum – korábbi elnöke, Fekete-Győr András egy rendkívül erőltetett, az ő előéletét ismerve kifejezetten kínos mémet osztott meg a Facebook-oldalán, amelyen négy dolgot sorol fel, amit nem lehet megválasztani, és a végére a humor nagyágyúja odatette Orbán Viktort. Hogy mire gondolunk előélet alatt? Nem, most nem arra, hogy az expártelnök úr büszkén mesélte VV Zsoltinak, hogy berakta a zuhany alá az elektromos rollert, ami utána, láss csodát, elromlott. Jelenleg arra célozunk, hogy Fekete-Győr miniszterelnökjelölt-jelöltként az ellenzéki konglomerátum előválasztásán (csak) a baloldali (!) szavazók – tehát korántsem a teljes lakosság – 3,4 százalékának a támogatását tudhatta maga mögött, ami annyira alacsony arány volt, hogy még a – Rákay Philip után szabadon – „politikai kisegítő iskolás hülyegyerekeket” tömörítő rétegpárt, a Momentum számára sem volt megtűrhető a szervezet élén.

Ezzel szemben Orbán Viktor nemhogy töretlenül, de egyre nagyobb szavazóbázissal a háta mögött vezeti magabiztosan a hazáját, egyesítve a szomszédaink, majd a magyarországi baloldal által szétszakított és megosztott nemzetet. A kormányfő minden lehetséges alkalommal támogatásáról biztosítja a határon túli magyarokat, míg Fekete-Győr ezt európai pártcsaládjának tagjaival teszi. Így kerülhetett sor arra, hogy kétszer is a román jelölt mellett kampányolt, úgy, hogy indult az RMDSZ is, párttársa, Donáth Anna pedig ugyanezt tette a Felvidéken. Ezek után milyen alapon várja el valaki a magyarok támogatását? Orbán Viktorék letettek az asztalra – számos más jogforrás mellett – egy, a nemzeti együttműködés rendszerére építő Alaptörvényt, amelyet az ellenzék rendszerint illegitimnek és diktatórikusnak állít be. A valóság azonban az, hogy míg nemzeti alapokmányunk az emberi életet és méltóságot elidegeníthetetlennek tekinti, valamint kiemelten védi a szólás- és sajtószabadságot, addig az ellenzék egyes tagjai, köztük Fekete-Győr és párttársai, lámpavasra húznák a velük egyet nem értőket, illetve eltiltanák foglalkozásuktól a nyílt társadalmak eszmerendszerét magukévá nem tevő, a balliberális propagandát nem hirdető újságírókat.

Ezek azok a különbségek, amelyeket Fekete-Győr András és momentumos elvtársai nem vesznek észre, majd csodálkoznak, hogy Orbán Viktort negyed évszázad után is újraválasztják pártelnöknek, míg Fekete-Győrből pár év után kiábrándultak a sajátjai. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a lángelméjű ifjú politikus szerint a napelem egyenlő az atomerőművel...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére