Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Filozófiai NATO-tagság az osztrák semlegesség árnyékában

888.hu

2022.05.14. 08:30

 

Kell némi önsanyargatásra való hajlam ahhoz, hogy Perintfalvi Rita teológus asszony írásait olvassuk. Az egyszeri földi halandó joggal érezheti faragatlan tuskónak magát, aki a termékeny Facebook-publicista lába nyomába sem léphet. Megfellebbezhetetlen magabiztossága láttán könnyen olyasféle érzésünk támadhat, hogy a harcias pózban tetszelgő amazon a hazai és nemzetközi filozófia, teológia, politológia és csatolt részeinek legnagyobb, legismertebb képviselőit is simán lemosná a porondról.

Persze a közösségi oldalon – némi túlzással – mindenki azt ír, amit akar. A Falkland-szigeteki spenóttal, toszkán paradicsommal megbolondított algás tofu, és a mangalicazsírban fürösztött, velős, csülkös pacal jól megfér egymás mellett.

Az Orbán Viktor közelgő bukásáról, elszigetelődéséről, a rabláncra vert sajtóról szóló posztok mindig zajos lájksikereket arathatnak, és Perintfalvi Rita széles spektrumot felölelő, gyakran közkinccsé tett írásaira is folyvást van vevő.

A minap sokat sejtetően tudatta: „a diktatúra a negyedik 2/3 után jobban retteg, mint valaha. És tényleg, mindent bevetnek, hogy elhallgattassák azokat, akik még mindig mernek szabadon beszélni! Konkrétan például engem.”
A Zorbánék azonban nem voltak eléggé résen, mert minden igyekezetük ellenére sem tudták elhallgattatni, mert már másnap egy szépen fejlett, egészségesnek látszó párbeszédnek adott életet hűséges követői szeme láttára.

Osztrák filozófus barátjával – ki mással? – arról értekezett, hogy arrafelé sokan aggódnak, mert Putyin „Orbán haverja” – Ausztriát is veszélybe sodorhatja.

A bécsi filozófussal folytatott életszagú diskurzusból kiderül, hogy ha kell, az osztrák ármádia – mint a régi szép K und K időkben – kelet felé fordul és csatlakozik Volodimir Zelenszkij honvédő harcosaihoz. Elvégre: „Ezt jelenti a NATO-tagság, hogy megvédjük egymást.”

A párbeszéd hitelességét némileg árnyalja, hogy a bécsi filozófusnak nincs tudomása arról, hogy az 1955-ben kötött, és a nagyhatalmak által garantált osztrák államszerződés értelmében Ausztria állandó semlegességének kinyilvánítása mellett deklarálta, hogy az ország soha, semmiféle katonai szövetséghez, így a NATO-hoz sem csatlakozik.

Persze lehet, hogy a bécsi filozófus és Perintfalvi Rita már tud valamit…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére