Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gréczy Zsolt mottója: a múltat végképp eltörölni

888.hu

2022.07.01. 16:00

A Demokratikus Koalíció politikusa a közösségi oldalán szerdán közzétett írásával csak ráerősített abbéli meggyőződésünkben, hogy ő is egy a sok-sok diplomás kommunista közül.

 

Írásával Gréczy Zsolt ugyanis nem tesz mást, mint hülyére veszi azon szavazótáborát, mely már 6 százalékra süllyedt. A következőt állítja:

 

A Gyurcsány-kormány idején nem volt benzinkorlátozás, mindenki annyit tankolt, amennyit akart. És a mostaninál sokkal olcsóbban. Volt áram, és gáz elegendő, utóbbiból még adtunk is a megszoruló szomszéd országoknak.”

 

Sokan vagyunk, akik még emlékszünk a 2010 előtti világra. Tudjuk, hogy mennyiszer növelték meg áram és a gáz árát, hiszen azokat nem védte még az a bizonyos rezsicsökkentés, mellyel ma már a magyarok túlnyomó többsége örömét leli. Ez különösen akkor látszik mg, mikor nap mint nap olvassuk és halljuk a híradásokat Nyugat-Európából, hogy éppen milyen intézkedéseket terveznek meghozni azért, mert eltagadják az orosz gáz szükségességét, azt ugyanis önmaguktól megtagadják.

Pedig nem valamiféle tömjénfüstről van itten szó, amikor a rezsicsökkentés a téma. Egész egyszerűen Orbán Viktor felismerte, hogy anélkül a magyar háztartások nehezebben boldogulnának.

 

Magyarországon tehát van gáz, Nyugat Európában pedig gáz van.

Február 1-én, mikor kiment Moszkvába, Orbán Viktor akkor sem a magyarok sanyargatásával volt elfoglalva, hanem a megsegítésével. Sebtiben megállapodást is kötött akkor Putyinnal, hogy 1 milliárd köbméterrel növeljék meg az orosz gáz éves garantált mennyiségét. Mondhatni, a miniszterelnöknek ehhez mindig is jó érzéke volt. A jó kapcsolatuk okán ezt pedig meg is kapta. Ezt ugyanis elérni a diplomáciában másképp nem lehetséges. Gyurcsány Ferenc is próbálkozott hasonlóval, de ő kutyázni volt képest 2010 előtt az orosz elnökkel. Pedig a lehetősége meglett volna rá, hogy jót tegyen a magyaroknak, vagy valamit jóvátegyen abból, amit elkövetett ellenünk 2006-ban. Nem volt az se olyan régen, emlékszünk arra is jól.

 

A múltat nem lehet eltörölni, Gréczy úr.

 

Azt a megszorítócsomagot, amit a magyar családok nyakába zúdítottak, ami rettenetesen fájt nekünk. Válságos időszakban őtőlük mást ne várjuk, ők így képesek kezelni. Szemben Orbán Viktorral, aki előbb a migrációs helyzetet, majd a pandémiát is olyannyira jól kezelte, hogy mára már Nyugat-Európában is sorjában kapja a gratulációkat, illetve kérik ki a siker receptjét.

Siker volt az is, mikor el tudtuk kerülni az olajembargót a vétó uniós vívmányával. A benzinárstop nélkül pedig ma 700–800 forintos piaci áron lehetne hozzájutni az üzemanyaghoz. Feltételezem, hogy Gréczy Zsolt is hatósági áron tölti fel autóját, így ideje lenne inkább köszönetet mondania a miniszterelnöknek ahelyett, hogy hazug módon felhánytorgatja a múltat.

Hogy a magyar miniszterelnök lenne az okozója a háborúnak? Ne vicceljen, Gréczy elvtárs!

Nem Orbán volt az, aki a tárgyalás során a béke és megállapodás mellett állt ki? Pedig hol volt még akkor február 24.-e, mikor ténylegesen kitört a háború. Már akkor felszólalt a szankciós politikával szemben, mert már akkor is tudvalévő volt, hogy az nem jelen valós megoldást.

Kérdezem én: ha Gréczy valóban azt gondolja, hogy Orbán Viktor ilyen fajsúlyos döntésekben ráhatással lehetett volna az orosz elnökre, akkor ön ezzel most dicséri Magyarország törvényesen megválasztott miniszterelnökét? A két ország méretét elnézve, ez abszolút nem reális opció.

 

Kizártnak tartom, hogy Orbán Viktor ne próbálta volna meg lebeszélni a háború megindításáról Putyint, ha előre látta volna a jövőt.

 

Ha olyannyira nem hisz a múltnak, hogy azt nem csupán semmibe veszi, de még annak szöges ellentétét is állítja, akkor Ön nem tesz mást, mint hazudik. A közösségi oldalán írtakat elnézve másra nem gondolhatunk.

 

Ráadásul éppen a saját választópolgárait veri át ezekkel a hamis mondatokkal, történelmietlen állításokkal.

Nem veszítettek már így is eleget közölük? Nem volt elég április 3 kudarca, valamint a múlt hétvégi időközi választások megsemmisítő veresége?

Ideje lenne a baloldalnak változtatnia a politikai kommunikációján. Továbbá ha továbbra is megtűrik maguk mellett azt a Gyurcsány Ferencet, kinek a neve hallatán is a magyarok 2010 előtti minden nyűgjét lehet tulajdonítani, addig ez így is marad.

Amíg Ön úgy érvel, mint Gyurcsány Ferenc, addig gyurcsányozni fogunk. Mert ez az igazság.

 

Nem az, amit egy diplomás kommunista összehord.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére