Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Guruló dollárok: külföldi pénzek támogatták a gyurcsányisták magyarellenes kampányüzeneteit

Horváth K. József

2022.11.24. 14:30

Végre. Lassan kezdünk közelebb kerülni a baloldal külföldi finanszírozásról szóló hírek konkrét valóságtartalmához. A titkosítást ugyanis tegnap feloldották.

 

A helyzet súlyát érzékelteti, hogy az ügyben a Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatok mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja, a Készenléti Rendőrség pénzmosás és sikkasztás gyanúja miatt folytat nyomozást. Továbbá az Állami Számvevőszék ugyancsak vizsgálja a kampánypénzek elköltését.

Kocsis Máté Facebook-bejegyzésében rámutatott: „Elsőként pusztán arra hívom fel a figyelmet, hogy a dollárbaloldal a választások előtt elhallgatta a külföldi pénzt, sőt később még azt is tagadták, hogy külföldi finanszírozókkal lennének kapcsolatban. Miután kiderült, hogy mégis jött pénz külföldről, letagadták a felét. Ha csak a választáson induló baloldali pártok számára juttatott külföldi finanszírozás összegét nézzük, az is nagyjából a négyszerese annak, amit a magyar költségvetés biztosít a pártok kampánykiadásaira. Önmagában ez a tény súlyosan sérti az ország szuverenitását.”

 

A titkosszolgálati jelentésből kiderül, ez az összességében több, mint hárommilliárd forintnyi összeg hogyan tevődik össze. Karácsony Gergely főtanácsadójaként is ismert Korányi Dávid nevéhez köthető Action for Democracy szervezet 1,8 milliárd forintnyi összeget utalt a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak. A kampányban oroszlánrészt vállalt, baloldali rémhírgyárként ismert ezalenyeg.hu-t kiadó Oraculum 2020 Kft. több, mint egy milliárd forintot kapott tőle. A Bajnaihoz köthető, a kampányban szintén aktív politikai tevékenységet kifejtett DatAdat közel 150 millió forintot vehetett fel Korányi közreműködése révén.

 

A baloldal közös kampányát ismerjük. Márki-Zay Péter magyargyalázó kijelentéseire jól emlékszünk. Akár úgyis, mint „sötétben tartott, trágyával etetett gombák”, aki mögött ott állt a Gyurcsány vezette ellenzék összes pártja és a guruló dollárok, amelyek tartalommal töltötték meg a kampányüzeneteket. A volt kormányfőjelölt szavai szerint többek között megígérték, hogy kormányra kerülve belépnek az Európai Ügyészségbe, illetve megőrzik a forint stabilitását. Vállalták továbbá, hogy megduplázzák a gyest, a családi pótlékot, és kiutasítják az orosz kémbanknak nevezett Nemzetközi Beruházási Bankot.

Az összefüggések érzékeltetése miatt továbbá jelzem, hogy az ezalenyeg.hu kiadója csak Facebook-hirdetésekre hatalmas összegeket költött. Az oldal tulajdonosa az az ifj. Páva Zoltán, aki korábban a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok tanácsadója volt. A portál főszerkesztője Zentai Péter, aki a Bajnai-féle Haza és Haladás Egyesületben, később a mára megszűnt Együtt pártban dolgozott a már bukott miniszterelnök sajtósaként.

Az ezalenyeg.hu színvonalára és gátlástalanságára jellemző, hogy Kásler Miklóst például majomként ábrázolta.

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azért perelte be a lapot, mert azt terjesztették róla és az édesapját akkoriban elvesztő Koncz Zsófia országgyűlési képviselőről, hogy viszonyuk van egymással. A portál állításai alaptalanok voltak, a pert Gulyás megnyerte. A miniszternek egymillió forint sérelemdíjat ítélt meg a bíróság.

 

Nőgyalázásban is jeleskedett a portál. „Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni” – ezzel a felvezetéssel osztotta meg a közösségi médiában az ezalenyeg.hu Rácz Zsófia akkori helyettes államtitkárt lejárató cikkét.

 

Itt tartunk tehát most. Az ellenzéki pártok természetesen tagadják, hogy tudtak volna a guruló dollárokról, amit Márki-Zay meg is erősít azzal, hogy ő nem mondta el nekik, hogy mozgalma kapott ilyen pénzeket.

Zárjuk mai írásunkat azzal, amivel kezdtünk, Kocsis Mátéval, aki kijelentette: „ez az ügy nem most ért véget, ez most kezdődik”.

Dörzsölhetjük a kezünket, a vizsgálat számos érdekességet tartogathat még számunkra. Az intézkedés természetesen a hatóságok dolga.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére