Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gutaütés Gyurcsányéknak: nyugdíjprémium és benzinár

Horváth K. József

2021.11.12. 19:00

Ha valaki látszólag indokolatlanul sárgának látta tegnap az ATV A nap híre című műsorát, akkor fölösleges a szemorvoshoz fordulni. A sárga irigység színe ugyanis vastagon belengte a műsort.

DK-s, jobbikos és civilként egy balliberális műsorvezető volt a vendég. Nekik volt a feladatuk az, hogy úgy próbáljanak meg tárgyszerűen beszélni a befagyasztott benzinárakról, illetve a százezer forint körüli nyugdíjprémiumról és infláció kiegészítésről, mintha beszéd közben nem szívnák a fogukat. Mit mondjak, nem sikerült. Közel voltak a gutaütéshez, hogy a kormány képes volt két fronton olyan komoly intézkedéseket hozni, ami nagyon jól esik az embereknek, s baromira rosszul a baloldalnak.

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció savanyú Jóskája, aki olykor ereszcsatornával a kezében hadonászik a parlamentben, s aki annak köszönheti képviselői mandátumát, hogy Gréczy Zsoltot – maszatos kezét (is) ábrázoló fotói miatt – kénytelen volt a párt visszahívni, szóval Varga Zoltán váratlan fordulattal hergelt újra a kormány ellen. „Tetszettek volna kevesebbet lopni” – mondta a maszk mögé bújva. Hogy ennek az évek óta bizonyítatlan állításnak mi köze van ahhoz, hogy Orbán Viktor maximálta az üzemanyagok árát, azt pontosan nem lehet tudni. De hát a gyurcsányisták mindig ezt mondják, ha lányos zavarukban nem tudják irigységüket leplezni. S az emberek számára előnyös intézkedés miatt gyalázzák a kormányt, hogy lehetőleg ne örüljenek a bátor lépésnek. Tudjuk, hogy Európa sok országában a mi jelenlegi 500 forintos árunkhoz képest 600-700 forint értékben is lehet benzint, gázolajat venni, mert nem csak Magyarországon drágul az üzemanyag, hanem szerte a kontinensen. Ennek ellenére a horvátokon kívül senki nem merte befagyasztani az árakat, csak Magyarország.

Persze tudjuk, a DK maga Móricka, akinek mindenről ugyanaz jut eszébe. Vargáéknak Orbánról a lopás, amin röhög az egész ország, mert már a gyurcsányisták jó része sem hiszi el ezt a marhaságot.

De hogy Varga bizonyítsa, hogy pártja mennyire nem az emberek pártján áll, gyorsan előjött azzal a mantrával is, hogy ez a gaz Orbán még az eurót sem akarja bevezetni, pedig az milyen jó lenne. Persze, mindenki tudja, hogy azzal rosszul járna az ország, súlyosan ráfizetnének a magyarok, de hogy mutassák, hogy ők mennyire Európa-pártiak, azt az euró igenlésével is hangsúlyozni akarják, kihasználva némelyek tájékozatlanságát. Kívánom, sose tudjuk meg, mi lenne, ha nemzeti valutánk nem a forint volna, hanem az euro, amire északi szomszédaink is jócskán ráfizettek.

Majd, hogy Varga Gyurcsánytól tényleg kapjon egy buksisimogatást, nyomatékkal hozzátette: „Nem az a baj, hogy az üzemanyag drága, hanem az, hogy Magyarország gazdasága romokban van.”

Tényleg, csap a fejére a néző. Annyira romokban van, hogy a gazdaság történetében először éppen most lehet először nyugdíjprémiumot fizetni. Minden nyugdíjasnak 80-100 ezerrel nagyobb összeget küldeni a postással. Mindezt persze nem azért, mert a GDP kiugróan magas lesz idén, ami járvány idején többszörös bravúr, hanem azért, mert szerintük a gazdaság romokban van.

És hogy „romokat” (sárgára) színezni lehessen, hamar átvette a szót Rangos Katalin – Vona Gábor interjúvolója a Spinoza-házban a Gyurcsány-koalíció előkészítése jegyében – és elmonda, milyen nyomorúságos helyzetben vannak a nyugdíjasok. „Az orrom előtt szívszorító a vásárlásokat nézni. Ahogy két szelet sonkát méret magának és ráripakodik a csemegepultosra, hogy ne tegyen rá még egyet.” Álmodik a nyomor, mondá’ a költő, meg a szerecsenmosdató Katalin, akin kívül kevés ember akad, aki hasonló történetet látott volna. Talán az ő szeme is csak káprázott.

A jobbikos Lukács László György országgyűlési képviselőt már nem is idézem, mert mindenben egyetértett DK-s politikai főnökével. Kisebb dolga is nagyobb annál, hogy a jelen lévő Vargának ellentmondjon. Most zajlanak ugyanis a tárgyalások, ki milyen helyen lehet az országos Gyurcsány-listán, a következő parlamenti ciklusban kinek lesz képviselői apanázsa, s kinek jön a hét szűk esztendő.

Talán, ha a balosok rendre az emberek érdekében érvelnének, a javukat akarva kampányolnának, nem a saját egzisztenciájukat féltve fogják két kézzel a széküket, előbbre volnának.

Így azonban a győzelmi vörös helyett minden bizonnyal marad az irigység sárga fénye, meg a gutaütés. Nekünk meg az olcsóbb benzin és a csinos nyugdíjprémium, a 13. havi nyugdíj, s minden más, amit jó országvezetéssel közösen megtermelünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére