Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gy. Németh a parlamentben – ismét lebirkózta a demokráciát

Horváth K. József

2022.04.18. 12:40

A friss hírek szerint Gy. Németh Erzsébet átül a Városházáról a parlamentbe, ahol mint a közös lista 14. helyéről bejutott képviselő teljesít majd szolgálatot.

 

Az ember azt gondolná, hogy távozásával megütötte a főváros a főnyereményt. Csakhogy a helyére érkező utódot szintén a Demokratikus Koalíciónak van joga jelölni, így e téren a budapestiek megint csöbörből vödörbe esnek. Nehéz ugyanis felidézni akár csak egyetlen pozitív pillanatot is Gy. Németh eddigi teljesítményével kapcsolatban.

 

2019-ben is elindult például a XVII. kerület polgármesteri tisztéért, persze sikertelenül. Maga Karácsony Gergely mondta róla, hogy „Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.” Nem is jött be, Horváth Tamás legyőzte. Négy évvel korábban Riz Levente politikai pallosa sújtott le rá, aki 64,8-19,69 százalékos arányban nyert vele szemben.

Gy. Németh különleges tulajdonsága – ahogy az egyik Fradi-nóta mondja – „mi akkor is győzünk, hogyha kikapunk”. Szóval ő akkor is nyer, hogy ha veszít. Így kapta őt meg Karácsony Gergely a nyakába a Városházán, ahol Gyurcsány nyomására főpolgármester-helyettesként kellett alkalmaznia.

Egyébiránt jellemző rá a mindenáron való megfelelés igénye a főnökeinek. Lakóhelyével, a XVII. kerülettel szemben Gy. Németh például annyira ellenséges, hogy az ottaniak által évtizedek óta vágyott metró kihozatala ellen kétszer is szavazatával lépett föl. 2015-ben például a Fővárosi Közgyűlés 24 szavazójából egyedül ő volt az, akik szűkebb pátriája ellen voksolt.

De próbálkozott már a XI. kerületben is országgyűlési képviselőséget szerezni, ám ott sem sikerült, ott Simicskó István győzte le.

Azonban emlékezhetünk a baloldali előválasztásra is, ahol ugye csak ellenzéki szavazók voksoltak. Ezen újfent Újbudán indult, ahol megint begyűjtötte aktuális kudarcát. A momentumos Orosz Anna több, mint kétszer annyi szavazatot szerezve győzött ellene 68,96-31,04 százalékos arányban.

 

Úgy fest azonban, a gyurcsányisták feltétlen kiszolgálása esetében legyőz mindenfajta lakossági rokonszenvdeficitet. A baloldal budapesti vagy országos sikertelenségei kapcsán menetrendszerűen Gy. Némethnek volt a feladata a szerecsenmosdatás.

Emlékezhetünk a járvány idején a Városháza felügyelete alá tartozó idősek otthonában lévő minősíthetetlen állapotokra, ahol a halálozások száma is a legmagasabbak közé tartozott, nem szólva az idősek ellátatlanságának kritikán aluli voltáról. Ott is Gy. Németh magyarázta, hogy nem ők, hanem a kormány a hibás. De ha már járvány, akkor ott vannak Gy. Németh kínai vakcina elleni riasztó megnyilatkozásai, elbizonytalanítva az embereket az oltakozásban.

Hogy mennyire kézzelfoghatóan életellenes volt ez a magatartás, azt Penz András DK-s aktivista halála is példázza, aki a pártpropaganda hatására nem vette föl a kínai vakcinát, ami ellen személyesen ő is agitált, felesége azonban beoltatta magát és szerencsére azóta is életben van.

Nyilvánvaló, Gy. Némethnek mindig fontosabb volt főnökei akarata, mint amit a választói vártak volna el tőle. Valószínűleg most is azért kerülhetett a parlamentbe, hogy a pártpolitikai küzdelmekben Gyurcsány számíthasson a hozzá való hűségében megingathatatlan elvtársnőjére, s szükség esetén akár a leghajmeresztőbb üzenetekkel is képes legyen kiállni a kamerák elé, hogy félrevezesse a magyarokat.

Tudjuk jól, a gyurcsányista Gy. Némethet még egyszer sem lehetett rajtakapni, hogy a pozitív oldalon állna, hogy a jó ügyet szolgálná.

Különös ismertetőjele, hogy mindig lebirkózza a demokráciát. Persze, szigorúan a jogállam jegyében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére