Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gy. Németh még mindig Moszkvának becézi a Széll Kálmán teret

Horváth K. József

2021.08.24. 14:40

„Vörös Bözsi” ismét remekelt. A ma már szimpla számításból DK-s főpolgármester-helyettesként keménykedő, Gyurcsány politikai jegyellenőreként könyökölő Gy. Németh Erzsébet még az MSZP-s időkben kapta ezt a szocik bizalmi köreiben használatos nevet, mint Horn Gyula felfedezettje és kedvenc fiatal politikusa.

 

Ám hogy nem véletlenül tekintettek rá úgy, mint a „vörös vonal” képviselőjére, arról még egy tegnapi ATV-s beszélgetésben is tanúbizonyságot tett. Hangsúlyozta, hogy nem a Széll Kálmán téren tartottak sajtótájékoztatót, hanem a tér régebbi nevét hangsúlyozva a szocializmus alatt élt Moszkva téren. Így fogalmazott: „Reggel a budai jelöltek, köztük a két újbudai jelölt, Molnár Gyula és jómagam is sajtótájékoztatót tartottunk a Moszkva téren, és szándékosan Moszkva téren, nem Széll Kálmán téren...”

Nincs szó tehát nyelvbotlásról, sem véletlen elszólásról. Gy. Németh szándékosan használta a tér korábbi nevét, amitől a magyarok többsége húsz évvel a rendszerváltoztatás megtörténte és a szovjet csapatok kivonulása után már kifejezetten herótot kapott. Buda egyik legforgalmasabb tere Tarlós István idejében, 2011. május 12-én kapta vissza eredeti nevét, amitől a kommunisták még a Rákosi-diktatúra idején, 1951-ben fosztották meg.

Vörös Bözsiben a jelek szerint ma is lüktet a kommunista vér. Valamiért számára rendkívül fontos volt, hogy hangsúlyozottan Moszkva térről beszéljen. Pedig közel harmincéves politikai pályafutása során kirajzolódott, hogy egyvalamiben igazán nagyszerű képességei vannak: tökéletes ütem- és időérzékkel tud köpönyeget forgatni: Horn belső köreiből Gyurcsány kedvencévé válni. Politikai teljesítményéről, a lakosság megszólításának képességéről sok pozitívum már nem mondható el. XVII. kerületi lakosként a 2014-es polgármester-választáson 19,69 százalékot ért el, míg Riz Levente több mint 64 százalékkal verte tönkre. Győznie 2019-ben sem sikerült, akkor a szintén fideszes Horváth Tamás bizonyult jobbnak nála. Egy kiszivárgott hangfelvételből akkoriban az is kiderült, hogy jelenlegi hivatali főnöke, KariGeri sem volt nagy véleménnyel róla. Mint mondta: „Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

A párt azonban mindig segítette. Demszky idejében a Fővárosi Közgyűlésben az MSZP jóvoltából lett frakcióvezető, utána listán jutott be a parlamentbe képviselőnek.

De a vér nem válik vízzé. Gy. Némethnek a szovjet elnyomás központja a jelek szerint máig közelebb áll a szívéhez, mint az arisztokrata családból származó Széll Kálmán, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Tisza Kálmán-kormány első pénzügyminisztere, a Magyar Királyság miniszterelnöke.

Azt persze nem tudom, honnan gondolja, hogy a magyarok többsége számára még ma is jobban cseng a Moszkva tér. Attól, hogy ő még ma is vörös, egyáltalán nem biztos, hogy mások is azok. Vágó István egykori kvízmester, szintén DK-s korifeus például épp a héten kérte az ATV Csatt című műsorában vitapartnerét, hogy ne szólítsa őt baloldalinak, hanem ellenzékinek.

Gy. Németh moszkvaterezése tehát legfeljebb az egyre fogyatkozó kommunisták szívét érintheti meg, senki másét.

Álláspontja a saját szempontjából persze érthető. Őt mindig a komcsik tették nagy emberré, ezért lehet olyan szívmelengető számára a Moszkva tér nevének tudatos kiemelése. Gy. Németh politikai talentumából ennyire futja. Azzal traktálja a választóit, amit ők szívből utálnak. Azt gondolván, ha ő szereti, akkor másokat is kötelezhet rá. Igazi komcsi tempó.

Szerencsére nem ez az első tévedésük.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére