Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Győrtelek üzenete

Galsai Dániel

2021.12.16. 17:20

Elöljáróban bevallom, hogy korábban soha nem hallottam Győrtelekről. Sőt, alapvetően vadregényes életem során még nem is jártam Szabolcs megyében. A váratlan, sok szempontból szürreális, ám annál gyönyörűbb szerelem tanította meg nekem, hogy létezik az országnak ezen fertálya, most hétvégén megyek először e békés településre.

 

Ezen előzmények után talán érthető, hogy azonnal fennakadt a szemem, amikor a Facebook feldobta nekem, hogy a falu a honi közélet centrumába került. A lassan már mérhetetlen népszerűségű MSZP komplett elitje települt ki a keleti végekre, hogy megmutassák, hogy ők már most, de aztán igazán...! Fotót is mellékeltek az akcióhoz a remek emberek, nem mondható, hogy Robert Capa szintjén, de néha egy vacak felvétel is sok mindenről mesél. Esetünkben a képen Kunhalmi Ágnes volt látható, amint egy ványadt farönköt hurcol a vállán. Öltözéke sajátos: elegáns farmer, csinos pulóver, dzseki, fehér körsál – ilyen toalettben maximum egy képes levelezőlapot szoktak feladni, nem fát hordani.

A jeles vezérkar rögtönzött sajtótájékoztatót is tartott legott, de az is igen kínosra sikeredett. A képek/felvételek tanúsága szerint ugyanis a háttérben egy hatalmas rönkhalom látható, mellékalakként pedig, diszkréten a háttérben, egy mosolygó – nyilván helyi illetőségű – ember. A senkihez nem szóló videón a háttérben a helyiek hordják a fát.

Tudni kell, hogy a fafűtésű házakat, azaz a bennük élőket a kormány már évek óta támogatja, ehhez csatlakoznak a tisztességes önkormányzatok. Vagyis Kunhalmiék ismét a homokot gereblyézik a sivatagban...

Ez persze nem lenne érdekes, igazából nem újdonság. De mégis az. Mert rávilágít az egész „összefogott” ellenzék retorikájára: most görcsösen az eleddig lesajnált vidék a célpont, hülyének nézni, átverni a Márki-Zay szerint „tájékozatlan”, ostoba vidékieket.

Reménytelen és kilátástalan harc ez. Kunhalmiéknak semmi sem drága, most akár egy rönköt is hord bárki... A nyilvánvaló blöfföt sem szégyellik, mehet itt minden, ami a csövön kifér, szerintük a Márki-Zay által „trágyával etetett gombáknak” nevezett embereknek minden beadható. Itt van a lényeg, ez a határvonal.

De ez nem így van. Nagyon nem, gondolom én. Hiszem, hogy a magyar vidék nem az elegáns toalettben pompázó műdemokratáknak hisz. E hét végén lent leszek Győrteleken. Mert tudom, hogy a hit, a valóság és a szerelem a legfontosabb... Ez Győrtelek üzenete.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére