Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány a négyötödöt akarhatja kiprovokálni Orbánból

Horváth K. József

2022.04.04. 16:30

„Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isȧ, por ës homou vogymuk.” A Halotti beszéd első sora egykori olvasatának mai értelmezése így hangzik: Látjátok, feleim, szemetekkel, mik vagyunk: íme, por és hamu vagyunk.

 

Gyurcsányékról van szó, a moslékkoalíció kitervelőiről és megvalósítóiról röviddel azután, hogy az újabb választási vereség letaglózta őket. Azután, hogy soha nem látott módon összefogtak a még ma is náci rekvizitumokkal a nyilvánosságot meglepni képes Jobbikkal is. A választók pedig soha nem látott erővel reagáltak az őket hülyének néző baloldali agitációra. Így aztán pár óra alatt porrá és hamuvá lettek.

Ha végig megyünk a gyászfotón, a lógó orrú, magukat most megtörtnek mutató, az orbitális kudarcot szemlátomást nehezen viselő gyászhuszárok korábbi megnyilvánulásairól mi is jut eszünkbe?

 

 

A fölényeskedő, nagyképű, kioktató szövegeik, a mindent jobban tudók kioktató magabiztossága, amelyekből sugárzik a kormány elleni gyűlölet.

Oláh Lajos (balra) és az erzsébetvárosi bitkoin-bányászat összefüggése egy képviselői iroda ingyenáramának felhasználásával, Gy. Németh Erzsébet hazugságai a budapesti fejlesztésekkel kapcsolatban, Dobrev Klára európai minimálbérezése, a magát mindig függetlennek hazudó Kámán Olga DK-s politikussá állása, Gréczy Zsolt újbóli megjelenése a színen, miután vállalhatatlan dolgai miatt ő maga mondott le parlamenti mandátumáról, Barkóczi Balázs, aki szóvivőként a legképtelenebb DK-s állításokat tolmácsolta tudván tudva, hogy nem mond igazat, csak a hatalom megszerzése miatt állítja. Vagy itt van Vadai Ágnes, aki titkosszolgálati álhírek millióival tömte az emberek fejét.

 

Tegnap a választók úgy utasították el őket egyenként és csoportosan, mintha ott sem lettek volna. Mintha az elmúlt négy évben nem hazudozták volna végig a ciklust, mintha meg sem szólaltak volna. Átnézett rajtuk közel hárommillió ember.

Azt már megszoktuk, hogy Gyurcsány vezetésévek ők a velük egyet nem értőket szokták becsmérelni. Most is így történt, amikor Gyurcsány kijelentette, hogy ez a választás nem volt szabad és tisztességes. Mondja ezt azok után, hogy soha nem látott mértékű, általuk behívott EBESZ küldöttség vizsgálta a voksolást és a szervezet semmi kivetnivalóval nem tisztelte meg a nyilvánosságot.

 

A két politikai oldal közötti konfliktusoknak azonban sajnos ez a hatalmas választási pörölycsapás sem fog céget vetni.

Gyurcsányék ugyanis nem veszik magukra a felelősséget. Nem tudják, nem akarják kiköszörülni a csorbát. Bár Gyurcsány elismeri, hogy súlyos vereséget szenvedtek, de szerinte nem ők, személy szerint. Így fogalmaz Facebook-videójában: „Nem mi politikusok, és nem egyik vagy másik polgára a hazának, hanem súlyos vereséget szenvedett egy közös gondolat.” Mintha a gondolatnak lenne politikusa, és nem fordítva. Ergo a gondolat bukott meg, nem ők.

Így aztán a cél sem változik. Kisebb-nagyobb átalakítások után a jövőben is ugyanazokat a nagyképű, kioktató, felsőbbrendű fellépéseket leszünk kénytelenek elviselni, mint eddig. „Közös hajónknak tovább kell mennie. A végső úticél nem változott.” – mondja Gyurcsány.

A gyászfotó tehát csak arról árulkodik, hogy pillanatnyilag rosszul viseli a letaglózó mértékű vereséget a díszes társaság. De aztán pár nap, és lerázzák magukról a gyászt, mint kutya a vizet.

Ez szomorú ugyan, de biztató is egyben. Mert tudjuk, a Bourbonok semmit nem tanultak és semmit nem felejtettek.

Így közreműködésükkel Orbánnak 2026-ban várhatóan nem kell beérnie kétharmaddal, nyugodtan megcélozhatja a négyötödöt is.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére