Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány fenyeget, mert a kormány vigyáz az emberekre

Horváth K József

2022.10.08. 11:01

Még alig kelt föl a nap, amikor Gyurcsány kitette legújabb hergelő bejegyzését közösségi oldalára. Hogy a korán kelők azonnal üzemi hőfokra hevüljenek az érzéketlen kormány ellen, amely magára hagyja a nyugdíjasokat. Hogy ez nem így van? Igen, ez tény, de hát Gyurcsány írta. Tőle mit várjon az ember? Valóságot biztosan nem.

 

Egy hetvenen túli házaspárról mesél, unokatestvéréről és férjéről, akik anno a család segítségével építkeztek. Most már túl a hetvenen is helytállnak, hogy legalább az unokáknak könnyebb legyen.

Eddig az érzékenyítő felvezetés.

De aztán elkezd dörögni az ég, süvítenek a viharos szelek. Vigyázz olvasó, húzódj fedezékbe!
„Ezek az emberek most bajban lesznek. Ez a kormány egy jó szót nem mond nekik, róluk. Nem segít.” – írja Ferenc.

Aztán magáról: amikor ők bajban voltak az anyjával, mert az apja a börtönben volt, akkor az anyja kézben tartotta a nehéz helyzetet. „És megoldotta” – vágta oda büszkén. Nem a rendszer oldotta meg, az igaz, nem a Kádár-rezsim, mert azt ugye nem bántjuk, azt szeretjük, hanem az anyja. De az úgy jó volt.

Most meg azt írja: „Vigyázni kell az emberekre. Ezek, a mai hatalmasok, nem vigyáznak ránk. Lehetne másképp is. De ahhoz ezeknek menni kell.”
Csak éppen azzal nem traktál, hogy „Ajánlom magamat”, de ezt enélkül is tudjuk. Isten mentsen meg bennünket attól, hogy Gyurcsány vigyázzon ránk. A családokra, nyugdíjasokra.

Az ő kormányzásuk idején a nyugdíjak értéke folyamatosan csökkent. Elvették a tizenharmadik havi nyugdíjat, és nem kompenzálták az áremelkedések miatti értékcsökkentést.

 

Orbán Viktor: „2010-ben, amikor a választást megnyertük, azt a megállapodást kötöttük a nyugdíjasokkal, hogy ez a kormány, ez a polgári nemzeti kormány garantálja a nyugdíjasok számára, hogy megvédi a nyugdíjak értékét. (…) És tartani fogom ezt az ígéretemet. (…) A nyugdíjasok meg fogják kapni a tizenharmadik havi nyugdíjat úgy, ahogy megkapták az idén, jövőre is, és tartjuk az inflációkövető nyugdíjemelést, tehát ahogy az infláció megy fölfele, annak megfelelően emeljük a nyugdíjakat.”

Nézzük a számokat. Idén a kormány már harmadszor emeli a nyugdíjakat. Januárban 5, júliusban 3,9 emelte, novemberben 4,5 százalékkal fogja emelni. A kormány bejelentette továbbá, hogy novemberben nyugdíjprémiumot is fizetnek a nyugdíjasoknak. Vagyis a kormány az egész Európát sújtó energiaválság és a háborús infláció idején is megőrzi a nyugdíjak értékét.

És most csak a nyugdíjakról beszéltünk.

 

De Gyurcsány szerint a kormány nem vigyáz az emberekre. Az ő idejében nem volt járvány, nem volt háború, mégis folyamatosan romlott az emberek életminősége. Mert ők „vigyáztak”.

Most tényleg vigyáznak rájuk, de ez nagyon nem tetszik neki. Most fenyeget. „Menni fognak.”

Kösz, Feri. Ha volna hozzá lelke, szégyellné magát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére