Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány, Karácsony: még saját elvtársaikból is képesek hülyét csinálni

Horváth K. József

2021.09.01. 15:00

Ma jóváhagyja a Fővárosi Közgyűlés azt az előterjesztést, amelyben látszólag megvétózza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését.

 

Egy ilyen tartalmú döntés rendkívül aggályos. Nemcsak azért, mert olyan világeseményről van szó, amely dobogós helyen szerepel azon sportrendezvények között, amelyek a földkerekségen a legnagyobb érdeklődést szokták kiváltani. Erről lemondani önmagában öngyilkosság egy olyan fővárosnak, amelynek például csak az idegenforgalma óriási veszteségeket volt kénytelen elszenvedni az elmúlt másfél évben a pandémia miatt. S az elsősorban külföldi turistákra berendezkedett budapesti hotel- és étteremhálózatnak égetően szüksége lenne ilyen eseményekre. Nem szólva arról, hogy az egész ország és az összmagyarság nemzeti büszkeségét növeli a világ minden pontján megkülönböztetett érdeklődéssel figyelt gigarendezvény. Lásd a vizes vb óriási sikerét.

Igaz, a baloldal vezette közgyűlés szemében a nemzeti büszkeség kiteljesedése és a nemzeti öntudat erősödése amúgy is csak vörös posztó. Arra nem lehet koccintani az Internacionálé éneklése közben.

Nagyobb baj, hogy a jelek szerint a fővárosi vállalkozásokkal kapcsolatos önkormányzati feladataik sem hozzák lázba őket, pedig közvetlenül ezek a cégek lennének a lemondás legnagyobb vesztesei.

A legszebb az egészben az, hogy Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció még versengett is, hogy melyikük agyából pattant ki a vétó szörnyűséges ötlete. Láttuk, előbb Karácsony jelentette be nagy garral, aztán a DK sietett a közvélemény tudtára adni, hogy ők már egy nappal korábban benyújtották a javaslatot a Fővárosi Közgyűlésnek. E különös versenynek tehát az a tétje, hogy Budapest népével szemben melyikük a nagyobb gonosz? Karácsony vagy Gyurcsány?

Persze tudják ezt a magyarok jól verseny nélkül is, de azért az erkölcstelen politizálás minősített esetére ritkán találni ilyen eklatáns példát. Erre csak a baloldal képes. Ráadásul az a baloldal, amelynek képviseletében – Gyurcsány embereként – Karácsony Gergely miniszterelnök is akar lenni. Hogy rossz polgármester, azt két éve szorgalmasan bizonyítja. Hogy Gyurcsány rossz miniszterelnök volt, az 2004 és 2009 közötti teljesítménye és a nemzetközi felmérések egyaránt mindennél jobban alátámasztják. A matematika szabályai szerint pedig ha két rosszat összeadunk, akkor abból még egy incifinci jó sem származhat a választóknak.

És a lényegről, ugye, még nem is szóltunk. Miközben a főkolomposok azon veszekednek, kié az atlétikai vb megfúrásának „briliáns” ötlete, kiderül, hogy teljesen mindegy, mert a fővárosnak a szerződés szerint még ahhoz sincs joga, hogy keresztbe tegyen a világviadalnak. Ezt egybehangzóan állítja a baloldali érzelmű nemzetközi jogász, Lattmann Tamás és a sportági szakszövetség, amely magyar részről a kormánnyal együtt aláírta a szerződést.

Nyilván tisztában vannak ezzel Karácsonyék is, de mégis fontosabb számukra a feszültség gerjesztése és politikai pecsenyéjük sütögetése, mint az egész országnak csak jót, elismerést és hasznot hozó világverseny megrendezése. És ezek a jóemberek még arra is képesek, hogy felizgassák a Fővárosi Közgyűlést egy olyan témában, amelyben nincs is kompetenciája. Árnyékra vetődnek. Mivel hiába döntenek úgy a baloldali városatyák, hogy abcúg világbajnokság, amikor ez a határozat senkit nem kötelez semmire.

Mondhatni Gyurcsány és Karácsony teljes lelki nyugalommal arra is képes, hogy saját elvtársaiból hülyét csináljon. Persze tudjuk: Szolzsenyicin szerint a kommunista nem ismeri a szégyent. Ám ha egymás hülyítésétől boldogok, legyenek.

Csak bennünket és Magyarországot kíméljék meg a félrevezető hazugságaiktól, és hagyjanak továbbra is békében élni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére