Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány, Karácsony: még saját elvtársaikból is képesek hülyét csinálni

Horváth K. József

2021.09.01. 15:00

Ma jóváhagyja a Fővárosi Közgyűlés azt az előterjesztést, amelyben látszólag megvétózza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését.

 

Egy ilyen tartalmú döntés rendkívül aggályos. Nemcsak azért, mert olyan világeseményről van szó, amely dobogós helyen szerepel azon sportrendezvények között, amelyek a földkerekségen a legnagyobb érdeklődést szokták kiváltani. Erről lemondani önmagában öngyilkosság egy olyan fővárosnak, amelynek például csak az idegenforgalma óriási veszteségeket volt kénytelen elszenvedni az elmúlt másfél évben a pandémia miatt. S az elsősorban külföldi turistákra berendezkedett budapesti hotel- és étteremhálózatnak égetően szüksége lenne ilyen eseményekre. Nem szólva arról, hogy az egész ország és az összmagyarság nemzeti büszkeségét növeli a világ minden pontján megkülönböztetett érdeklődéssel figyelt gigarendezvény. Lásd a vizes vb óriási sikerét.

Igaz, a baloldal vezette közgyűlés szemében a nemzeti büszkeség kiteljesedése és a nemzeti öntudat erősödése amúgy is csak vörös posztó. Arra nem lehet koccintani az Internacionálé éneklése közben.

Nagyobb baj, hogy a jelek szerint a fővárosi vállalkozásokkal kapcsolatos önkormányzati feladataik sem hozzák lázba őket, pedig közvetlenül ezek a cégek lennének a lemondás legnagyobb vesztesei.

A legszebb az egészben az, hogy Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció még versengett is, hogy melyikük agyából pattant ki a vétó szörnyűséges ötlete. Láttuk, előbb Karácsony jelentette be nagy garral, aztán a DK sietett a közvélemény tudtára adni, hogy ők már egy nappal korábban benyújtották a javaslatot a Fővárosi Közgyűlésnek. E különös versenynek tehát az a tétje, hogy Budapest népével szemben melyikük a nagyobb gonosz? Karácsony vagy Gyurcsány?

Persze tudják ezt a magyarok jól verseny nélkül is, de azért az erkölcstelen politizálás minősített esetére ritkán találni ilyen eklatáns példát. Erre csak a baloldal képes. Ráadásul az a baloldal, amelynek képviseletében – Gyurcsány embereként – Karácsony Gergely miniszterelnök is akar lenni. Hogy rossz polgármester, azt két éve szorgalmasan bizonyítja. Hogy Gyurcsány rossz miniszterelnök volt, az 2004 és 2009 közötti teljesítménye és a nemzetközi felmérések egyaránt mindennél jobban alátámasztják. A matematika szabályai szerint pedig ha két rosszat összeadunk, akkor abból még egy incifinci jó sem származhat a választóknak.

És a lényegről, ugye, még nem is szóltunk. Miközben a főkolomposok azon veszekednek, kié az atlétikai vb megfúrásának „briliáns” ötlete, kiderül, hogy teljesen mindegy, mert a fővárosnak a szerződés szerint még ahhoz sincs joga, hogy keresztbe tegyen a világviadalnak. Ezt egybehangzóan állítja a baloldali érzelmű nemzetközi jogász, Lattmann Tamás és a sportági szakszövetség, amely magyar részről a kormánnyal együtt aláírta a szerződést.

Nyilván tisztában vannak ezzel Karácsonyék is, de mégis fontosabb számukra a feszültség gerjesztése és politikai pecsenyéjük sütögetése, mint az egész országnak csak jót, elismerést és hasznot hozó világverseny megrendezése. És ezek a jóemberek még arra is képesek, hogy felizgassák a Fővárosi Közgyűlést egy olyan témában, amelyben nincs is kompetenciája. Árnyékra vetődnek. Mivel hiába döntenek úgy a baloldali városatyák, hogy abcúg világbajnokság, amikor ez a határozat senkit nem kötelez semmire.

Mondhatni Gyurcsány és Karácsony teljes lelki nyugalommal arra is képes, hogy saját elvtársaiból hülyét csináljon. Persze tudjuk: Szolzsenyicin szerint a kommunista nem ismeri a szégyent. Ám ha egymás hülyítésétől boldogok, legyenek.

Csak bennünket és Magyarországot kíméljék meg a félrevezető hazugságaiktól, és hagyjanak továbbra is békében élni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére