Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék most az olcsóbb tojással és krumplival hergelnek

Horváth K. József

2022.11.10. 15:20

Miközben egy ország örül annak, hogy az egyre nagyobb terhet jelentő, a brüsszeli szankció gerjesztette infláció miatt újabb két alapvető élelmiszerre került ársapka, addig – mintha a valaki belefújt volna sípjába – egy csapásra fanyalogni kezdett a balliberális média a kormány intézkedése miatt. Politikusostól, szakértőstől, újságíróstól, ahogy szokott.

 

A sorosista Telex például azt a nagybetűs címet adta tudósításának, hogy „Az ársapka egy olyan csilipaprika, amelyik többször is fájdalmasan csíp”. Magyarán: csak többszörös hátránya van, előnye semmi. A szakértők pedig így fogalmaznak: „A torzítás majd csak újabb torzításokat szül”. Természetesen az ATV sem maradhatott ki a kormányrugdosásból. A nap híre című műsorban a jövőbe látó Ember Zoltán politikai elemző úgy fogalmazott. „A tojást és a krumplit kínjában választhatta a Fidesz. A cselekvő kormány látszatát akarja kelteni. (…) Más kérdés, hogy a karácsonyi sütéshez már nem nagyon lesz tojás.” A minden lében kanálkodó Magyar György ügyvéd először leszögezi, hogy nem ért a gazdasághoz, majd felhizlalt egója révén megállapítja, „[Az állam] megtesz mindent, amit tenni kell. Félek, hogy átgondolatlanul.” Majd megszólal a nép hangján: „Én, aki szeretem a rakott krumplit, az unokáimnak is ez a kedvence, én könnyedén elfogadom.”

Azaz – Magyar ügyvédhez hasonlóan – belül mindenki ugyanúgy örül a újabb két alapvető élelmiszerár csökkenésének, csak politikailag a megszólalóknak az az érdeke, hogy hergelje a magyarokat, mutassa be kétbalkezesnek, hozzá nem értőnek Orbán Viktort, akit ugye szerintük le kell váltani, hogy mielőbb nagy haverjuk, Gyurcsány Ferenc kaphassa meg a hatalmat. Valakitől – ki tudja, kitől –, a nemzetközi szférából, a demokrácia és a jogállam feltétlen tiszteletének jegyében. Ahonnan – mint Márki-Zaytól tudjuk – talán a baloldal választási kampányát is közel kétmilliárd forinttal finanszírozták.

 

Sőt, a baloldal kifejezetten támogatja Brüsszelt a háború nyomán meghozott szankciók miatt is, és szembe megy Orbán Viktorral, amiért a magyarok érdekeit tartja szem előtt. Eszükbe sem jut saját választóik oldalára állni. Értékelni az emberközpontú kormányzati erőfeszítéseket. Inkább újabb követelésekkel állnak elő.

A leghangosabb most is a DK, aki unalmas, régi mantráját szajkózza megint: „Egy baloldali kormány most ideiglenesen, legalább egy évig eltörölné az alapélelmiszerek áfáját” – állítja pofátlanul, noha amikor kormányon voltak, csak a gázáremelésen járt az eszük, hogy az adóemelések garmadájáról ne is beszéljünk.

Az, hogy más országokban is népszerű az árstop, az nekik végképp semmit nem számít. Németországban és Romániában a földgáz, a távhő és a villamosenergia ára kapott sapkát – ami a mi rezsicsökkentésünkhöz hasonló, csak más elnevezéssel –, míg francia és brit vállalatok önkéntesen fagyasztották be a hétköznapi szükségleti cikkek árát.

Ami a legfontosabb, hogy a balliberális politikusok, szakértők és „civilek” számára egyáltalán nem az a fontos, hogy a magyarok minél kisebb véráldozattal vészeljék át a háborús időket, hanem az, hogy ezt a konfliktusos helyzetet is az ő kicsinyes politikai céljaikra lehessen felhasználni.

Még szerencse, hogy ezt a magyarok jól tudják.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére