Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék soha nem akartak jót a magyaroknak, október 23-án se akarnak

Horváth K. József

2022.10.18. 14:40

Az ember hallgatja Dobrev és Gyurcsány nyilatkozatait és el akarja kapni belőlük a valóságot, ami nehéz. Nagyon nehéz.

 

Vörösmarty ezt így fogalmazta meg: „A vadász ül hosszú méla lesben, / Vár felajzott nyílra gyors vadat.”
A vad maga a valóság, amit a Gyurcsány házaspár kijelentései esetében nagyon nehéz célba venni. A valóságot ugyanis nem mondják ki. Ami tömören annyi, hogy Gyurcsányék rosszat akarnak a magyaroknak, csak azt hazudják, hogy ha őket követik, akkor jobb lesz. A felmérések azonban keményen cáfolják őket.

Azt mondja például Dobrev Klára, árnyékminiszterelnök, „Utcára magyar, hogy lássa a hatalom, nem a megadás, hanem a küzdelem útját választottuk. Utcára magyar, akár hangosan követelve, akár csendben, elszántan beszélgetve.”

Mit mond Gyurcsány? „Ha megindul a nép, ott valami törni fog. Ott emberi és nemzeti tragédiák fognak jönni. Nem szabad akarni. (…) Arra nem biztathatom az embereket, hogy törjünk és zúzzunk. A forradalom addig szép, amíg a másik vére folyik. Amikor a te fiad vére folyik, az nem szép.”

 

A két nyilatkozat között mindössze néhány nap telt el. Gyurcsány ezt a Partizánnak adott interjújában mondta, Gyurcsányné pedig önálló Facebook-posztban toborozta a népet vasárnapra.

Mintha nem beszélnének otthon egymással, mintha két különböző pártot irányítanának.

Persze a dolog mélyén mindkét esetben a félelem lapulhat. Félelem attól, hogy egy DK-s nagygyűlés óriási kudarccal is végződhet a résztvevők csekély száma miatt.

A lényeg a lényeg, Dobrev és Gyurcsány egyaránt jó színben akarja feltüntetni magát. Dobrev tudja, hogy a civilek október 23-án utcára mennek saját céljaikért, s kérték, hogy pártok ne exponálják magukat az eseményen. Dobrev meg azt akarja demonstrálni, hogy sok ember van körülötte, aki nem óhajtja megadni magát az orbáni hatalomnak. A sok persze csak a fényképen látszik annyinak, az urnák felől rápillantva bakfitty.

Gyurcsány pedig emlékszik a 16 évvel ezelőtti eseményekre, amikor 1956 után ismét vér folyt a pesti utcán. Amikor a néhai Balsay István-féle vizsgálat a békés demonstrálókkal szembeni kardlapozást, lovasrohamot, szemkilövetést, s abban Gyurcsány miniszterelnökként vitt szerepét összefüggésbe hozta a terrorizmussal.

Az emberek azonban nem hülyék. Tisztában vannak vele, hogy teljesen mindegy, hogy Gyurcsányék mibe csomagolják mondókájukat, jót nem akarnak a magyaroknak. Soha nem is akartak. Ennek kézzelfogható bizonyítéka az a felmérés, amit a Századvég készített az árnyékkormány támogatottságáról a minap. Kiderült, a magyarok közel háromnegyede (71 százalék) kedvezőtlen véleményt fogalmaz meg az árnyékkormányról, ami egyértelműen kudarc.

Az egymásnak ellentmondó DK-s összevissza beszédben pedig semmi újdonság nincs. Az az emberek folyamatos megtévesztésének kommunista eszköze.

Ugyanakkor Gyurcsányék joggal félnek október 23-tól. Joggal aggódik a Böszme, „ha megindul a nép, ott valami történni fog”.

Csakhogy a magyarok ennél sokkal fegyelmezettebbek. Békemenetek sora bizonyítja, hogy nem ülnek föl a provokációnak, pedig mindegyiknél próbálkoztak.

De nem engedik azt sem, hogy demokratikusan kivegyék a hatalmat Orbán Viktor kezéből.

Másra ne is gondoljunk, noha Gyurcsány főjogásza már belengette a legnagyobb gazemberséget, a jogállamiság rövid idejű felfüggesztését szükség esetére...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére