Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányéknak migránspárti, LMBTQ-imádó köztársasági elnök kéne…

Horváth K. József

2021.12.22. 16:30

A krónikus témahiányban szenvedő baloldallal megint jót tett Orbán Viktor. Nemcsak szociálpolitikai intézkedéseivel járnak jól a baloldali szavazók is, hanem Novák Katalin köztársasági elnöknek jelölésével a gyurcsányista fővezérek választóhergelő, Orbángyűlölő politikáka is új lendületet kapott.

Pontosan nem lehet érteni, miért, hiszen nincs ok kételkedni abban, hogy Novák Katalin épp annyira fogja a nemzet egységét szolgálni, ahogy a családpolitika terén tette. Nem hallottam eddig egyetlen tiltakozást sem az ilyen hírekre különösen fogékony baloldali médiumokban, hogy valaki azért nem kapott volna csokot, illetve más szociális vagy családpolitikai kedvezményt, mert DK-snak, szocialistának vagy éppen jobbikosnak vallotta volna magát.

Azért, mert a Fidesz jelöltje? Hát kié lenne? A Fidesz megkapta a választóktól azt a mandátummennyiséget, amelynek birtokában akár kétharmaddal is meg lehet választani a köztársasági elnököt, amelyhez egyébként a második körben elegendő a szavazó képviselők többségének voksa is. 2017-ben Majtényi László baloldali jelölt például alulmaradt Áder Jánossal szemben. Áder János kiváló elnöke Magyarországnak, “márpedig nála beljebb aligha lehetett volna bárki is a Fideszben.” Miért ne lehetne kiváló elnök Novák Katalin? – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Márki-Zay Péter szerint ez nem így van: „Ő még Áder Jánosnál is alkalmatlanabb arra, hogy ellent tartson Orbán Viktornak.” És szerinte felróható Nováknak az is, hogy az ország nagyobbik fele által nem támogatott jelölt.

Nem tudom, honnan veszi Márki-Zay ezt a sületlenséget az ország nagyobbik feléről. Esetleg beleszámolta azt a 30-40 százaléknyi olyan választót, aki még soha életében nem ment el szavazni. Ezer nyilatkozatot lehetne idézni a még csak tegnap nyilvánossá vált jelölés kapcsán, amelynek szerzői milyen erőteljesen egyetértenek Orbán és a Fidesz-frakció javaslatával. A politika szereplőin, illetve a ballib média megmondóemberein kívül nincs senki, aki ne örvendett volna Novák Katalin személyének.

Persze Gy. Németh Erzsébet egyenesen a parlamenti pártok konszenzusán alapuló elnökjelölt mellett tört lándzsát, ami még soha nem sikerült a rendszerváltozás után. Mi több, még a baloldalon sem voltak képesek konszenzust teremteni, ezért lett anno Sólyom László a köztársasági elnök az akkor még MSZP-s Szili katalin helyett. Akkor milyen alapon kér ilyet Gyurcsány városházi főpolgármester-helyettes jegyellenőre, aki hevesen bólogatott a pártelnök Facebook-bejegyzéséhez? Ebben Fletó egyenesen úgy fogalmazott, hogy „Párttitkár-helyettes lesz az államfő egy pártállami kísérletben. Megalázzák a hazát. Megalázzák az államfői hivatást. Ismét.” A mellékelt fényképen pedig Göncz Árpádot állította példaként Novák Katalinnal szemben.

Azt a Göncz Árpádot, aki közel sem konszenzussal, hanem a kierőszakolt MDF-SZDSZ paktum révén lett köztársasági elnök, s akinek a döntéseit leginkább a mögötte álló SZDSZ-es politikusok – Pető, Iván, Haraszti Miklós – hozták. Ennek következtében a Nagykörúton belüli értelmiség iránymutatásai alapján sikeresen működött közre a kommunista-liberális restauráció előkészítésében. Ő volt az a köztársasági elnök, aki amnesztiát adott a néhány hónappal a rendszerváltoztatást hozó választást követően kitört taxisblokád résztvevőinek, akik az SZDSZ vezetésével rátámadtak a friss, az ország által nagyon vágyott demokráciára.

S hogy regnálása idején mennyire képviselte a nemzeti egységet Göncz Árpád, azt jól példázza a róla elnevezett közterületek helyszíne. Az egyik az ősbolsi Angyalföldön van, a másik pedig a kezdettő fogva Wittinghoff Tamás vezette SZDSZ-es szellemiségű Budaörsön.

Erre mondja a Böszme, hogy Novákkal megalázzák a hazát. Hogy nem szakad le az ég?

A helyzet az, hogy kisebbséggel soha nem lehet köztársasági elnököt választani. Márpedig Gyurcsánnyal és Márki-Zay-jal folyamatosan csak apad a baloldal támogatottsága, esélyük sincs arra, hogy egy Göncz Árpádhoz hasonló, távirányítóval működtethető köztársasági elnök kerüljön az elnöki székbe. A nemzeti egységbe nem fér ugyanis bele a migráció és az LMBTQ-lobbi támogatása, gyerekeink lelkének eltorzítása már óvodás és iskolás korban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére