Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha vészhelyzet van, mindig lehet számítani a baloldali álhírterjesztőkre

Schüller Márton Imre

2022.02.28. 17:10

Mióta elkezdődött a koronavírus-járvány, azóta tudjuk, hogy a vészhelyzet ellenére sincs az a hazugság, amitől ne riadnának vissza a baloldalon se nemzetközi, se hazai szinten. Ezt a szokásukat most az orosz-ukrán háború idejére is megtartották. Nézzük a baloldal legaljasabb hazugságait vészhelyzetekben.

 

A járvány kitörése után a baloldal álláspontja konzekvensen a védekezéshez szükséges lépések és felhatalmazások megadása ellen szólt. Amellett, hogy így próbálták akadályoznia kormány munkájának a sikerét (hiszen minél nagyobb pusztítást okoz a járvány, az neki annál nagyobb politikai tőke), még jó pár komoly hazugsággal is előálltak.

 

„Felfüggesztették a parlamenti működését”

Amikor 2020 tavaszán az Országgyűlés elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, a baloldal kedvenc szava ismét a

diktatúra lett.

 

Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

  • Gyurcsány Ferenc: Orbán Viktor és társai gátlástalanul kihasználják a koronavírus-járvány helyzetet a teljhatalom megragadásához, miközben intézkedéseik messze elmaradnak attól, amit Európa-szerte képesek voltak megtenni a demokrácia veszélyeztetése nélkül, gondoljunk például a tesztelések mennyiségére, a különböző bérkompenzációk és a munkahelyvédelem ügyére.
  • Dobrev Klára (Gyurcsányné): A demokráciát nem kell karanténba zárni, mert a koronavírus az igazi ellenfél, és nem a magyar demokrácia!
  • Cseh Katalin: Az ilyen jellegű törvények az én szememben ellentétesek a parlamenti demokráciával.
  • Kunhalmi Ágnes: A rendeletek beterjesztése helyett pedig olyan javaslatot nyújtottak be, amely kétharmados, túlterjeszkedő törvényekkel van tele, amelyekre most nincsen szükség.
  • Ursula von der Leyen: Aggódom amiatt, hogy egyes veszélyhelyzeti intézkedések túl messze mennek, és kifejezetten aggódom a magyarországi helyzet miatt.
  • Donald Tusk: Néhány politikus és nény társadalom úgy viselkedik, mint egy vírus, nem pedig úgy, mint az oltás.

 

A pontot az i-re végül a CNN-nek sikerült feltennie.

Míg itthon a parlament ülésezett és folyamatosan működött, addig külföldön bejárta az egész független-objektív sajtót az a hír, hogy Magyarországon hirtelen szintet lépett az Orbán-kormány a „diktatúra” kiépítésében. Azt állították ugyanis, hogy a Magyar parlament nem működik többé és a kormány korlátlan, hatalmat szerzett mindenféle időbeli megkötés nélkül.

A CNN műsorvezetője, Christiane Amanpour szembesíteni akarta Szijjártó Pétert a Magyarországon zajló embertelen diktatúra kialakulásával. Ennek a vége az lett, hogy a fake news-ból alaposan ellátott műsorvezetőt ténykérdésekben javította a külügyminiszter.

 

 

A baloldal áskálódását legjobban Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő foglalta össze.

A magyarországi ellenzék mindenhez is értő politikusai szerint ugyebár nettó »diktatúra« a »felhatalmazási törvény«. Kötötték is a politikai ebüket a »diktatúra« elleni jajveszékelés karójához, hogy a felhatalmazás, azaz a »diktatúra« csak 90 napig tartson. Oszt kiderült, hogy a járvány elleni sikeres védekezést lehetővé tevő, a rendkívüli jogrendet meghatározó törvényre csupán bő 60 napig volt szükség. Szóval, a »diktatúra ellenes« ellenzék egy hónappal hosszabb »diktatúrát« akart! Ennyi.”

– vitte be a gyomrost Deutsch.

 

 

Korózs Lajos és Németh Athina kamumentős videója

A hazai baloldal köreiben Korózs Lajos mutatványa vitte a prímet. Ő ugyanis megszólaltatott egy Németh Athina nevű hölgyet, aki magát mentősnek hazudva számolt be arról, hogy az Operatív Törzs egyes intézkedései után milyen arányban haltak meg emberek. Természetesen egy szó nem volt igaz abból, amit mondott. Az eredeti videót pedig nemsokkal később törölték Korózsék.

 

A videó azonban hatással volt pl. a Soros által támogatott Helsinki Bizottságra is, akik Athina állításai alapján fordult az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

 

A hölgyről nemsokkal később kiderült, hogy nem dolgozik sehol mentőként és még a mentőtiszti papírjai sincsenek meg.

Korózs újra támad!

A rutinos MSZP-s politikusok arcán hihetetlen vastag bőrréteg képződött a politikával eltöltött hosszú évtizedek során. Ez a magyarázata annak, hogy Korózs nem sokkal a kamumentős videó után visszatért egy kamustatisztikával, ami azt volt hivatott bizonyítani, hogy a koronavírus már a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Ehhez azonban egy olyan igénytelen, manipulált kamu grafikont használt, ami alapjául egy Eurostat 2016-os tábla szolgált. Tehát egy olyan, amikor még nem is volt koronavírus.

 

 

Ez már a baloldali elemzőnél, Ceglédi Zoltánnál is túlment egy határon.

 

Aztán jött az orosz-ukrán háború....

A koronavírus-járvány lassú, de biztos lecsengésével párhuzamosan kiéleződött helyzet, majd kitört a háború az oroszok és ukránok között.

Az új helyzethez pedig azonnal alkalmazkodva a baloldal új narratívát kezdett el építeni, ami szerint Magyarország blokkol egyes, Oroszország ellen irányuló szankciókat. Ennek egyik leghangosabb szószólója Donáth Anna lett, aki február 26-án bejegyzésében a következőket írta:

Felszólítom Orbán Viktort, hogy ne blokkolja tovább Oroszország kizárását a nemzetközi pénzügyi rendszerből, a SWIFT-ből! Mára egyedül maradt Európában!”

 

 

De itt volt nekünk a párbeszédes Szabó Tímea is, aki szintén késztetést érzett a megszólalásra.

Úgy tűnik, a lengyel kormányfő rábeszélése kellett ahhoz, hogy Orbán ne blokkolja tovább azt, hogy Oroszországot lekapcsolják a nemzetközi bankrendszerről. Megint Orbán volt Putyin utolsó támogatója. Szégyen”

– írta a Facebookon.

 

 

Ez viszont – mint kiderült – nem fedte a valóságot.

A fake news vadul terjedt.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter világossá tette, hogy

„Legyen már világos: EZ NEM IGAZ! Soha, egyetlen szankciós előterjesztéssel szemben sem szólaltunk fel, nem blokkoltunk és nem is blokkolunk semmit.

 

De Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szintén szombati Twitter-bejegyzésében ugyancsak fake news-nak nevezte azokat a híreszteléseket, amelyek szerint Magyarország maradt az egyetlen uniós tagállam, amely ellenzi Oroszország kizárását a SWIFT-rendszerből.

 

Manfred Weber, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője is cáfolt:

A német kormány az utolsó uniós partner, amely még nem ért egyet Putyin és Oroszország SWIFT-rendszerből történő kizárásával”

– írta Weber egy Twitter-bejegyzésében. (Azóta pedig már a döntés is megszületett, hogy tényleg kizárják az oroszokat a SWIFT-ből.)

 

Ebben a konkrét esetben azért is borzasztó felelőtlen ez a hazudozás, mert alkalmas arra, hogy az ukránokat a kárpátaljai magyarok ellen fordítsa, ami egyáltalán nem hiányozna, de ebben a válságos helyzetben.

Ilyen baloldalunk van nekünk...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére