Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Háborúpárti tüntetést tartanak ma Budapesten

888.hu

2022.04.02. 14:30

Az esemény leírásában gyakorlatilag azt követelik, hogy Magyarország sodródjon bele a konfliktusba.

 

Egy nappal az országgyűlési választások előtt tüntetést szervez az Egymillióan a szabad Ukrajnáért nevű civil szervezet a „szabad és független Ukrajnáért” Budapest V. kerületébe, a Szabad Sajtó útjára.

A demonstráció Facebook-eseményében azt írták, hogy a megmozdulás egy „tiltakozás Orbán Viktor árulása, sunnyogása ellen.”

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívására sok európai fővárosban tüntetéseket szerveznek az orosz agresszió ellen – Budapest sem maradhat ki! Nem hagyhatjuk, hogy Orbán szégyenletes álláspontjával azonosítsák Magyarországot, a magyar népet.”

– fogalmaznak.

 

„Legyen végre vége Orbán hazánkat lejárató gerinctelen hintapolitikájának, mely mára látványosan megbukott! Legyen végre vége az alapvető erkölcsi értékek elárulásának, a diktátorokhoz való törleszkedésnek, a magyar névre kent gyalázatnak!” – írták.

Az akció leirata azt sugallja, hogy Magyarországnak valahogy bele kellene sodródnia a szomszédban dúló háborúba.

 

Mint ismert, a baloldal folyamatosan a háborúba való beavatkozást célzó nyilatkozatokat tesz, fegyvereket szállítana Ukrajnába és magyar katonák küldését is támogatná.

 

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje arról beszélt a minap, hogy

a fiataloknak a vér fontosabb, mint az olaj.”

 

 

Gyurcsány Ferenc jelöltje ezzel megint kiállt a háború támogatása mellett, ahogy azt több mint egy hónapja a teljes baloldal teszi.

A baloldali miniszterelnök-jelölt megint a külföldnek akart megfelelni. Szinte szó szerint idézte a háborúpárti cseh védelmi minisztert, aki azzal a kijelentésével mondta le a budapesti V4-találkozót, hogy: „Mindig támogattam a V4-et, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”.

Márki-Zay erre a mondatra utalva folytatta azt a baloldali háborús uszítást, amelyet még jóval az ukrajnai orosz invázió megkezdése előtt indított el. Gyurcsány Ferenc jelöltje február 13-án a baloldali aktivista, Gulyás Márton internetes műsorában arra a kérdésre, hogy ha kirobban a konfliktus, miniszterelnökként biztosítana-e katonai segítséget, azt felelte: „Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.”

 

 

Fekete-Győr András volt pártelnök is harcias hangot ütött meg egy február elsején megjelent publicisztikájában a Magyar Hang nevű portálon. Akkor úgy fogalmazott a bukott pártelnök, hogy egy felelős magyar kormánynak a háború megelőzésén kellene dolgoznia.

 

Elrettentéspolitikára van szükség. A NATO- és EU-s szövetségeseinkkel közösen olyan lépéseket helyezhetünk kilátásba, amelyek jelentős mértékben növelnék Moszkva számára a költségeket, ha egy offenzíva megindítása mellett döntenének. Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez.”

– írta a Momentum politikusa.

 

A Jobbik sem maradt ki a háborús hangulatkeltésből. Alelnökük és egyben képviselőjelöltjük, Potocskáné Kőrösi Anita március elején Ádándon egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy magyar katonákat küldene a frontra. A baloldal országgyűlési képviselő-jelöltje a következő fejtegetésbe bocsátkozott:

 

Hogyha van egy háború, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük (...) hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék (...). Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogyha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba. Mert ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta.”

 

 

Tegyük hozzá: a NATO sem küld fegyvereket és katonákat sem Ukrajnába, a légtérzárat is elutasította. Az ukránok követelte szankciókat egyre-másra utasítják el az európai országok: Németországtól kezdve Hollandián át Belgiumig.

 

A kormány a béke pártján áll.

A baloldal a tűzzel játszik.”

– jelentette ki Orbán Viktor.

 

A székesfehérvári kampányzáró rendezvényen péntek délután azt is hangsúlyozta, hogy ebben a háborúban semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk. Kijelentette ismét, hogy Magyarország nem küld sem katonákat, sem pedig fegyvereket a háborúba.

 

Orbán Viktor már a háború kitörése előtt tíz nappal, február 14-én úgy nyilatkozott – miután egyeztetett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével az orosz–ukrán határon kialakult válsághelyzetről –, hogy a háború elkerülése egész Európa, így Magyarország érdeke is. Ezért folytatni kell a diplomáciai erőfeszítéseket a konfliktus békés megoldása érdekében.

 

A fegyveres konfliktus kirobbanása után néhány nappal, február 27-én a közszolgálati televíziónak adott interjúban Orbán Viktor úgy fogalmazott:

Stratégiai nyugalomra van szükség. Óvakodni kell minden átgondolatlan, esetleg népszerűnek hangzó, de következményeiben fel nem mért követeléstől és kezdeményezéstől.”

 

A miniszterelnök egy március 19-i Facebook-videóban azt mondta:

Itt van mindannyiunk fejében és szívében az a háború, ami Magyarország keleti határainál zajlik. Meg kell mondanom, ez a legrosszabbkor jött nekünk. Persze egy háború sosem jön jókor. Mindig az a legjobb háború, amit el lehet kerülni. De ez most komoly kihívás elé állít bennünket. (...) Meg fogjuk őrizni a békét. A béke épít, a háború rombol, és mi békét akarunk.”

 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha a nemzeti oldal győz, akkor van esélyünk a békére:

„Vagyis a helyzet úgy fest a választás szempontjából, hogy ha a nemzeti oldal győz, akkor van esélyünk a békére. Ha a baloldal győz, akkor van esélyünk a háborúra. Hogy még egyértelműbben fogalmazzak, ha mi győzünk, ha a Fidesz, a KDNP, a nemzeti oldal győz, akkor kimaradunk a háborúból. Ha a baloldal győz, bele fogunk sodródni a háborúba.”

 

 

 

Magyarország segít a menekülteknek

Magyarország segít minden, a háború miatt Ukrajnából menekülőnek, mindent megteszünk a biztoságukért és az ellátásukért, ugyanakkor Magyarország nem küld és nem is enged át fegyvereket a területén – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

„Segítünk mindazoknak, akik a háború elől, vagy a háborúból menekülnek hozzánk, és segítünk azoknak is, akik Kárpátalján vagy Ukrajna más területén nagy hiányt szenvednek.” – fogalmazott, megjegyezve, hogy Magyarország ezt a kettős feladatot példásan teljesítette, a magyar emberek megmutatták a segíteni akarásukat.

Közölte,

eddig hárommilliárd forint értékben küldtünk adományokat Ukrajnába.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére