Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hajnal Miklós majdnem, Bangóné már nem közgazdász

888.hu

2022.01.25. 17:20

Magyarázkodásra kényszerült Hajnal Miklós, miután Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter feltette a költői kérdést: Bangóné diplomabotránya után maradhat-e képviselőjelölt. A Momentum sokra hívatott ifjú politikusa többször is közgazdászként hivatkozott magára.

Kétségtelen, Hajnal Miklós soha nem mondta, hogy diplomát szerzett. Igaz, nem nagyon kérdezték tőle, bár nem is javította ki azokat, akik a fenti szakmában elmélyült ismeretekkel rendelkező szakembernek tartották. Sőt, hozzáértőként villogott a médiában, nem véletlenül lett a BKK felügyelőbizottságának megbecsült tagja. Emberek vagyunk, érthető, hogy legyezgette a hiúságát a látatlanban megelőlegezett „közgazdász” titulus. Meg aztán jó darabig tényleg járt az Oxfordi Egyetemre – filozófiát, politikát, és közgazdaságtant hallgatott -, s ez arra predesztinálta, hogy már a zsebében érezze a diplomát.

A Momentum sokra hívatott ifjú alvezére – Bangónéval ellentétben – legalább elnézést kért, de Gulyás Gergely megjegyzésére reagálva kijelentette: fontosabb volt számára Magyarország jövője, mint a saját tanulmányai, ezért inkább a közügyekbe, mintsem a korai merkantilizmus rejtelmeibe vetette bele magát. Volt főnöke, Fekete-Győr András is védelmébe vette, a bukott Momentum elnök szerint, ha valaki ért a mesterségéhez, nem kell feltétlenül diploma ahhoz, hogy közgazdász legyen. A jó orvos sem a diplomájáról ismerszik, elég, ha gyógyítani tud, bár nem valószínű, hogy egy ilyen csodadoktor várójában egymásnak adnák a kilincset a páciensek.

Persze Bangóné legalább nem tartotta közgazdásznak magát, inkább talonba tette a nem létező oklevelét. Hajnal azonban sokat látott szakemberként osztotta az észt. Hiszen ő – egy darabig – az Oxfordra járt. Most azonban sértődötten írja: „az egyetlen dolog, amelyben a kormány igazán jó, az a rágalmazás és dühöt érez, mert újra és újra ezzel a rágalommal kell foglalkoznia”.

Hallatlan, amit szegény Hajnal Miklóssal művelnek. Már ott volt az oxfordi célegyenesben, egy hajszál választotta el a diplomától, amikor a nép hívó szavának engedelmeskedve hazaért. Nos, előlegezzük meg neki azt a diplomát, fájdalomdíjként akár egy Phd fokozat is megilletné!

Mert megérdemli.


Fidelitas: Hajnal Miklós lépjen vissza a képviselőjelöltségtől!

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: Hajnal Miklós, a 12. kerület momentumos képviselőjelöltje többször közgazdászként hivatkozott saját magára, azonban később be kellett ismernie, hogy nincsen diplomája, hiszen tanulmányait félbeszakította. Úgy értékelt: ha a Momentum – amely magát az új politikai generációként hirdeti – ezt követően nem lépteti vissza és nem zárja ki Hajnal Miklóst, akkor ez újabb bizonyíték arra, hogy a baloldal nem újult meg, a Momentum pedig ugyanazt követi, mint „baloldali társai”. A Fidelitas elnöke arra szólította fel Hajnal Miklóst, hogy vállalja a tetteiért a következményeket, hiszen ha hazudott, akkor nem kérheti a választásokon az emberek bizalmát.
Illés Boglárka felhívta a figyelmet arra: a napokban Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselőről is kiderült, hogy hazudott a diplomájával kapcsolatban, ezért őt az MSZP a napokban kizárta soraiból. Megjegyezte: a baloldali politikusoknál mindennapos, hogy „hazudnak reggel éjjel meg este”, hiszen korábban Karácsony Gergely főpolgármester nyelvvizsga hiányában is betölthetett adjuktusi tisztséget, míg Gyurcsány Ferenc szakdolgozatát a „mai napig nem találják”. A Fidelitas elnöke és a szervezet aktivistái a budapesti Széll Kálmán téren tartott sajtótájékoztató végén több, „KÖZ GÁZ – Hajnal Miklós is közgazdásznak hazudta magát” feliratú, Hajnal Miklóst, Bangóné Borbély Ildikót, Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt ábrázoló táblát is elhelyeztek a villanyoszlopokon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére