Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Harangozó szerint útszéli, útonálló, zsaroló Orbán, mert a magyarok pénzéért küzd az Unióval

Horváth K. József

2022.11.18. 17:20

Természetesen a vélt rossz híren lovagolt az ATV „A nap híre” című műsorában Harangozó Gábor MSZP-s alelnök, országgyűlési képviselő, amikor a Bloomberg értesülései szerint csúszni fog a döntés Magyarország és az EU-s pénzek ügyében.

 

Bár még ezzel kapcsolatban semmi nem biztos, Harangozó Gábor már készpénznek vette, hogy november 22-én nem tűzik napirendre az Európai Bizottságban a magyar kormány befektetési tervét és a jogszolgáltatás függetlenségének garantálására hivatott reformcsomagját. Harangozó kijelentette: „Végig lehetett tudni, hogy az, amit a magyar kormány csinál, ezek a javaslatok, amiket bevittek a parlament elé, nemhogy elégtelenek, teljesen látszatintézkedések.Mi eddig azért szurkoltunk, hogy ennek ellenére fogadja el az Európai Bizottság, fogadja el a Tanács és kapjuk meg ezeket a forrásokat. Sajnos útszéli viselkedés, amit a magyar miniszterelnök csinál. Útonállóként zsarolja az európai döntéshozatalt. Nem csoda, ha erre az európai unió azt mondja, hogy figyeljetek, akkor itt nincs miről tárgyalni.”

 

Nehéz volt higgadtan végighallgatni Harangozó becsmérlő szavait. Az a döbbenetes, hogy magukat úgy állítja be, mintha például az MSZP-ben valóban szurkolnának azért, hogy az uniós döntéshozók fogadják el a magyar kormány intézkedéseit a nekünk járó források mielőbbi folyósítása érdekében. De miközben Orbán Viktort útszéli viselkedőnek, útonálló zsarolónak minősíti akkor, amikor a magyar nemzet érdekeit képviselve mindet megtesz azért, hogy hazánk hozzájusson azokhoz a forrásokhoz, amelyet az Unió mondvacsinált kifogásokkal tart vissza, aközben egy rossz szava sincs az Európai Bizottságról, az Európai Parlamentről, amelyek miatt van ez az egész botrány. Akik nyilvánvalóan ki akarják éheztetni Magyarországot azért, hogy Orbán Viktort megbuktassák.

 

Deutsch Tamás az MTI-hez csütörtökön eljuttatott videónyilatkozatában egy aznapi brüsszeli sajtótájékoztatóra reagált, amelyen szerinte a „magyar baloldal megrendelésére” az európai „baloldali és szélsőbaloldali elvtársaik” bejelentették, hogy a baloldal egyetlen politikai célja, hogy Magyarország semmilyen körülmények között ne juthasson hozzá a jog szerint neki járó európai uniós pénzekhez. Hangsúlyozta: a baloldalnak teljesen mindegy, hogy az egyébként „általuk kiagyalt és nettó hazugságokon alapuló úgynevezett jogállamisági problémák” rendezése érdekében Magyarország az Európai Bizottsággal egyetértésben milyen vállalásokat tett, és hogy ezeket határidőre és maradéktalanul teljesítette. Emlékezhetünk, pont a baloldal követelte azt, hogy Magyarország tegyen lépéseket ezen a területen. Most pedig az derül ki, hogy az egész valójában egy ócska politikai színjáték volt, húzta alá Deutsch Tamás.

És ezen dolgoznak itthon is természetesen. Harangozó Gábor nemcsak azzal, hogy látszatintézkedésekről beszél és minősíthetetlen jelzőkkel illeti a kormányfőt, hanem még képes volt egy újabb bizonyíthatatlan, sunyi állítás megfogalmazására is. Kijelentette: „A háttérben kell legyen még valami, ami Orbán Viktort kényszeríti erre a mozgásra, amit csinál.”

Döbbenet. Harangozó használja a baloldal szokásos fegyverét. Azt mondják az ellenfelükre, amit ők maguk csinálnak.

Ha Kocsis Máté sikerrel jár, és nyilvánosságra lehet hozni a guruló dollárok vizsgálati anyagát, amit a magyarok nagyon szeretnének, akkor kiderül, hogy kinek a hátterében van igazán valami, ami a baloldalt valamire kényszeríti.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére