Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Három baloldali nevetett a képernyőn Márki-Zay „megfigyelési” ügyén

Horváth K. József

2021.10.27. 18:00

Hárman ülnek egy tévéstúdióban (ATV), és hangosan nevetnek Márki-Zay Péteren. Méghozzá a politikai barátai, akik bármennyire is szeretik a baloldalt, nem tudták megállni, hogy a titokzatosnak beharangozott „megfigyelési” ügyéről komoly arccal kezdjék a beszélgetést. És akkor ez még nem az utolsó állomás a kudarcok mezején, amit szombat óta bejárt ez a nagyszerű miniszterelnök-jelölt.

 

Kezdődött azzal, hogy a demokrácia ünnepére készülődő baloldali pártvezérek hatalmas pofonba szaladtak bele a Hősök tere sarkánál, amikor kiderült, hogy alig kíváncsi valaki a Márki-Zay miniszterelnök-jelölti debütálása alkalmából rendezett október 23-ai nagygyűlésre. Olyan kevesen voltak, hogy például Hont András, a korábban sok hasonló rendezvényen megfordult baloldali publicista – mint írta – akár név szerint is fel tudta volna sorolni a résztvevőket.

Ez a méretes csapás úgy megszédítette az ellenzéket, hogy azóta is csak kóvályog. Nem segített az sem, hogy Stummer János Facebook-oldalán ingyenes busszal kecsegtette a Békéscsabán és környékén élőket. Lehet persze, hogy megtelt a járat, dugig voltak a buszok, de az Gyurcsánynak, Márki-Zaynak dupla kudarc. Hányan lettek volna akkor, ha még a buszoztatással is csak ennyien jöttek össze. Miközben az Orbán Viktor elé több százezer fővel érkező Békemenet mosolyogva nyomott barackot a Hősök tereiek fejére.

Aztán jött a kedd esti ATV-adás, amelyben előbb a szintén baloldali elemző tette kritika tárgyává Márki-Zay egyik nyilatkozatát. Ez a magát nemzeti-konzervatívnak kiadó, de minden erejével Gyurcsány szekerét toló, tehát valójában baloldali megbízott az Alaptörvény esetleges jogszerűtlen módosítása esetén fenyegető polgárháborúval kapcsolatban azt mondta: „A polgárháborúval fenyegetés engem arra emlékeztet, amikor ’89-ben Grósz Károly, az akkori kommunista vezető káosszal, anarchiával és fehérterrorral riogatott arra az esetre, ha a kommunista pártállamot felszámoljuk.”

Itt, ugye, le akarta kommunistázni Orbán Viktort és rendszerét, de nagyon melléfogott. Most éppen Nagy Attila Tibor baloldali politológus terítette ki lapjait. „Márki-Zay már megint nem látja jól a helyzetet” – szögezte le elöljáróban. Hozzátette: „Először is Grósz Károly idején formailag egypártrendszer volt, ma többpártrendszer van. Annak idején az akkori kommunistákat nem többpárti választások útján szavazták meg, a mostani Fideszt – tetszik, nem tetszik, mégis – többpárti választások után választották meg. A polgárháborús helyzet akkor állhat elő, amennyiben az ellenzék a hatályos jog, illetve közjog ellenére mondjuk feles többséggel nyúlna hozzá az Alaptörvényhez. (...) Illetve amikor a szemben álló felek már abban sem értenek egyet, milyen alkotmány, milyen törvények vonatkoznak a politikai folyamatokra.”

A lényeg, hogy nem jobboldali ember látott komoly kivetnivalót abban, amivel Márki-Zay Péter Gyurcsány miniszterelnök-jelötjeként félre akarta vezetni a közvéleményt.

És akkor jött Dull Szabolcs, a Telex.hu főszerkesztője, illetve Stumpf András, a Valaszonline.hu vezető újságírója, és egy rögtönzött jelenetben azon humorizáltak, hogy Márki-Zay úgymond megfigyelési ügye kapcsán most nem lennének Orbán Viktor helyében. (Összeválogatott újságcikkek és Wikipédia-bejegyzések – nagyjából ebből áll a nyolcvanoldalas dokumentum, amelyet Márki-Zay hozott nyilvánosságra, s amelyet állítólag a Fidesz juttatott el a DK-hoz, hogy lejárassa az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét.) Aztán következett egy tétova értelmezési szünet, s amikor mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy ez a komolykodás csak vicc, akkor a műsorvezetővel együtt hármasban nevetésben törtek ki.

Hangsúlyozom, itt is kizárólag baloldali érzelmű megmondóemberek voltak jelen, mielőtt bárki a jobboldal ármánykodását keresné a dolog mögött.

Hát így állunk. Ezek akarnak kétharmaddal nyerni, akik saját magukat is leszólják, kinevetik.

2018 előtt Vona Gábor álmodozott ilyen arányú győzelemről, aztán a politika süllyesztőjében végezte.

Szabad a pálya, Vona mellett bőven van hely. A lehetőségek pedig mindenki számára adottak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére