Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hurrá, Gyurcsány marad a baloldal vezére!

Horváth K. József

2022.04.10. 16:00

Furcsát fogok most mondani Önöknek. Gyurcsány a választási vereség utáni beszédében kijelentette, hogy marad. Vagyis továbbra is ő lesz a baloldal vezére. Erre mondom, hogy hurrá, marad Gyurcsány!

 

Ha jobban meggondoljuk ugyanis, ez az első hallásra szörnyen hangzó kijelentés valójában zene lehet a nemzeti érzelmű emberek füleinek.

Annyi azonban azért még a kampány során valóban összevissza beszélő Márki-Zay megjegyzéseiből is komolyan vehető, hogy „a Jobbik négy évvel ezelőtti szavazóinak zöme egész biztosan Gyurcsány miatt fordult el az összefogástól”.

Márki-Zay egyébként fölöslegesen mutogat Gyurcsányra. Ha ugyanis előre tudta, hogy Fletó miatt ment el a hajó, akkor mi a fenének állt az moslékkoalíció élére? Hacsak azért nem, hogy bebizonyítsa, amit a balliberális értelmiségi véleményvezér, Mérő László kristálytisztán elmondott: nem a lenézett vidékiek az agymosottak, hanem éppen azok, akik ezt állítják róluk, Márki-Zay Pétert is beleértve. Magyarán normális ember eleve nem áll egy olyan kampány élére, amelyről maga is meg van győződve, hogy bukásra van ítélve.

A lényeg, hogy örüljünk Gyurcsány Ferenc és Demokratikus Koalíciója megerősödésének, örüljünk annak, hogy továbbra is igényt tart arra, hogy ő fújja a passzátszelet a baloldalon.

Élmény, hogy a bukás mélységes gödrében is azon jár a Böszme esze, hogy hőst faragjon magából. Hogy bemutassa híveinek, nem ő a hibás, hanem például a Fidesz és annak gonoszsága. Idézet a vereség utáni beszédéből:

 

„A gyurcsányozás a Fidesz narratívája, a gyurcsányozás ebben a világban nem főnév, nem tulajdonnév, hanem egy jelző, egy magatartást leíró jelző: azt a magatartást, hogy az istennek nem akar elmenni, hanem, hogy itt van, küzd és csinálja, nem tűnik el, kitartó és még egy pártot is szervezett. Az ellenfele nyilván, hogy haragszik rá. Időnként még azt is elismeri, hogy hibázott. Azt mondom, ne védekezzetek. Akarjatok Gyurcsányok lenni, akarjatok küzdeni, kitartani, pártot építeni, nem hátrálni.”

 

Ehhez aztán kell ego, mi? Ehhez aztán kell a határtalan önbizalom, nagyképűség! Amihez ráadásul olyan történetet is elmesélt, amelyet az higgyen el, aki biztos volt a baloldal választási győzelmében. Beszéde során előhúzott egy kitűzőt a zsebéből, amelyre a következő volt írva: „Je suis Gyurcsány” (Gyurcsány vagyok). Állítása szerint a tárgyat egy lánytól kapta, aki a Teréz körúton állította meg a minap, hogy szelfit készítsen vele. A szöveg pedig arra utal, hogy mindegy, hogy kiről van szó, a Fidesz mindenkit Gyurcsánnyal azonosít.

Kijelentette:

 

„A gyurcsányozás a kormány szájából politikai kérdés, a gátlástalanság megnyilvánulása. A gyurcsányozás az ellenzék részéről viszont intellektuális és erkölcsi kérdés, a silányságé. A silányságot pedig nem kedvelem, de megvetem és ekként fogok viszonyulni ehhez. Szóval nem magyarázkodni és bűnbakot kell keresni, hanem szembe kell fordulni becsületesen, felemelt fejjel, büszkén, igazáért megküzdve fogja ezt tenni a Demokratikus Koalíció. Mindenkinek a maga választása, hogy együttműködik-e vele, vagy sem.”

 

Hát így hangzik egy gyurcsányista ultimátum a saját híveihez. Aki nem követi őt, az mehet isten hírével. El tudják képzelni, hogy olyan „nagyágyúk”, mint Gy. Németh Erzsébet, Kálmán Olga vagy a nagy hergelő Komáromi Zoltán járványspecialista majd elutasítja magától a Gyurcsányságot? Egy fenét. Minél lojálisabb valaki, minél beljebb van a Böszme hátsójában, az Ferencnek annál jobb. Első a lojalitás, a hűség. Ezért kapják a magas képviselői fizetést. Ebből a tizenöt fős parlamenti frakcióból nem lesz ember, aki szembe menjen vele. Nem lesz, aki kikéri magának a 2026-os biztos bukás realitását.

Nem én mondom, hanem Török Gábor politológus, hogy 2022-ben 2002-höz képest még soha nem kapott olyan kevés szavazatot a baloldal, miközben a vezér az utóbbi tíz évben Gyurcsány volt. Ez az eddigi legnagyobb, teljes összefogás még 2018-hoz képest is mintegy egy millióval kevesebb szavazatot fialt a túloldalon.

Szóval, kedves Olvasó, hurrá, hogy marad Gyurcsány!

Így valószínűleg 2026 után sem tudják majd beleütni azt orrukat a nemzet fontos ügyeibe.

 

ForrásFacebook, Török Gábor

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére