Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így él vissza a hatalmával Hammer Ferenc, az ELTE tanszékvezetõje

Sümeghi Lóránt

2018.11.22. 15:45

Intézményi hatalmával visszaélve, hivatalos közleményben támadta meg Hammer Ferenc, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszékének vezetõje a 888.hu egyik munkatársát pusztán azért, mert hallgatóként õszintén leírta, hogy politikailag milyen egyoldalú, manipulatív és uszító mondatok hangzottak el az ELTE-n.

Pozíciójához nemcsak méltatlan, hanem egyenesen vállalhatatlan hangnemben megírt közlemény kiadását engedte meg magának Hammer Ferenc ELTE-s tanszékvezető, melyben a 888.hu munkatársának véleménycikkét hazugnak, annak közzétételét pedig gyomorforgatónak nevezte. 

Mint ismert, munkatársunk – aki egyben ELTE-s hallgató – nemrég hangot adott őszinte véleményének Hammer előadása kapcsán, miután megdöbbentették az ott elhangzottak. Írásában többek között megemlítette, hogy olyan politikailag elfogult és manipulatív mondatok is elhangzottak, mint hogy "orbáni diktatúra", és hogy "bizony a mai magyar demokrácia utolsó tartópillére az RTL Klub".

Mondani sem kell, hogy az efféle túlzó, manipulatív politikai kijelentések – amelyek egy kiegyenlítetlen erőviszonyokon alapuló, tanár-diák kapcsolat keretében hangzanak el egy állami intézményben – nemcsak etikailag megkérdőjelezhetőek, hanem akár burkolt fenyegetésként is értelmezhetőek a tanárral éppen ellenkező véleményen lévő diákok részéről. Pontosan úgy, ahogyan ez munkatársunk esetében is megtörtént.

Nem is véletlen, hogy ezeket a mondatokat Hammer nem cáfolta közleményében.

Hogy kollégánk szubjektív véleménye és személyes tapasztalatai valójában mennyire megállják a helyüket, azt hűen tükrözi, hogy az amúgy vállaltan baloldali és bevándorláspárti Hammer egy diák által megfogalmazott vélemény miatt odáig is képes elmenni, hogy hivatalos természetű, már-már fenyegető hangnemű közlemény megírásába kezd.

Ezzel pedig lábbal tiporta az egyetemi intézmények – és a demokrácia – alapszellemiségét, miszerint a vélemény szabad, azért egyetlen diák sem szenvedhet el semmilyen hátrányos megkülönböztetést. 

Csakhogy úgy tűnik, az efféle alapigazságok Hammer Ferencnél egyáltalán nem számítanak. Intézményi hatalmával visszaélve, hivatalos közleményében még egy diákot is "hazugnak" nevez, csak mert az mást gondol a világról, mint ő.

Mi ez, ha nem az igazi véleménydiktatúra?
Eleged van az egyetemen zajló, kéretlen baloldali politizálásból az órákon? Úgy érzed, véleménye és igaza egyedül a liberális oktatódnak lehet? Ha igen, írd meg nekünk a [email protected] e-mail-címre és megfelelő forrásvédelem keretein belül közzétesszük történeted.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére