Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így működik a „cancel culture” a háború alatt

Szabó József

2022.04.20. 16:00

Az orosz-ukrán háború miatt Európában és Amerikában is elindult az átlag oroszok emberek ellehetetlenítése.

 

Amióta kitört az orosz-ukrán háború, folyamatosan jönnek az újabb korlátozások és kitiltási hullámok az oroszok ellen. Az ember még meg-megérti, hogy „Nyugat” büntetni akarja Oroszországot a háború miatt,

viszont egyre több sportoló és átlag – amúgy nyugaton élő – orosz ember válik az eltörlés kultúra áldozatává.

 

Talán, az egyik legfrissebb ilyen hír, hogy a sokak szerint legnevesebb tenisztornán, a wimbledoni bajnokságon nem engedik indulni az orosz teniszezőket. De például már a háború elején kizárták a az orosz válogatottat a kosárlabda illetve a röplabda és a foci VB-ről is.

Ezek mellett az oroszokat kizárták autó, korcsolya, műkorcsolya, biatlon, kézilabda, evezős, rögbi és ritmikus-gimnasztikai versenyekről,

illetve az orosz sportolókat eltiltották a téli és nyári európai ifjúsági fesztiválokról is.

 

Egyik leghíresebb példa a kitiltásokra a Forma 1-es Nyikita Mazepin, aki a Haas pilótája volt és orosz származása miatt nem versenyezhet többet a száguldó cirkuszban. Ezek mellett Németországban arra is volt eset, hogy tornászokat küldtek el a német klubjukból származásuk miatt, miközben erre semmi szükség nem lett volna, mivel a németországi versenyeken hivatalosan részt vehetek volna ők is.

Viszont a „cancel culture” nem állt meg itt, hiszen a sporton kívül, az élet számos területén próbálják szankcionálni az oroszokat a macska versenyektől kezdve a festményeken át, egészen odáig, hogy az Európai Év Fája versenyéből kizárták az orosz tölgyet, mivel „biztos az a felelős a háború kirobbantásáért”.

A kizárásokat, átnevezéseket és az orosz kultúra eltörlésére irányuló kezdeményezéseket szinte napi szinten lehetne bővíteni, hiszen a haladó nyugaton már az is bűnnek számít, hogy ha például balalajkán játszol, mivel az orosz eredetű hangszer.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére