Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jámbor András: beszélni nehéz, olvasni könnyebb

888.hu

2022.05.16. 18:30

Jámbor András az eddig Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes körül sertepertélő tanácsadó olyan, mint a szájhős vadász. Aki az erdészház asztalánál még arról szaval, hogy a puskát sem kell levenni a válláról, a vadkan a puszta látványától szívinfarktust kap és pörköltnek áll. Aztán hajnalban inkább marad a lócán vagy a magasles biztonságában ücsörög.

 

Az újonnan képviselővé választott Jámbor András túl van első parlamenti napirend előtti felszólalásán. Mi tagadás, emlékezetesre sikeredett a beszéd, bár ahhoz képest, hogy korábban még a Mérce nevű szélbalos portálon – kommunistának is mondogatják – még veretes írásokban követelte az igazi rendszerváltást, a Fidesz eltakarítását, általános és titkos jólétet, bort, búzát, békességet, a padsorok között állva elég visszafogottan, sőt, inkább megszeppenve szólt a Tisztelt Házban.

Azaz olvasott, hiszen nem bízott semmit a véletlenre, gondosan papírra vetette mondandóját. Nincs is ezzel különösebb baj, a legnagyobbak is használtak, használnak valamiféle sillabuszt, nehogy kihagyjanak valami fontosat, lényegeset. A korábban kommunikációs szakemberként emlegetett Jámbor – elvégre darabig újságíróként működött – azonban szinte elemista diákként, szemét egy pillanatra sem felemelve a papírból, olvasta a szöveget.

Mintha csak néhány perccel korában, a parlament folyosóján nyomták volna a kezébe az írást, és most azért izgul, nehogy kifogjon rajta egy olyan nehéz szó, mint például az „útelágazás”. Medgyessy Péter még miniszterelnökként is belegabalyodott a szóba, az újonc Jámborral is megtörténhet, hogy zavar támad a nyelvi erőtérben.

Jámbornál azonban a nyelvi helyett sokkal inkább a testi erőtérben támadt egy kis zavar. A máskülönben oly bátran író, tüntető és a főpolgármester-helyettes körül sertepertélő Párbeszéd-frakciótag reszketni méltóztatott mint a nyárfalevél. Talán a hely szelleme vagy a mondandója súlya gyakorolt rá ilyesféle látványos hatást. Utóbbival, mármint súlyos mondanivalóval persze nehezen lehetne vádolni, szorgosan pufogtatta a számtalanszor elsütött ellenzéki patronokat: megélhetési, lakhatási és az élelmiszerválság, oligarchák, Fudan Egyetem, Diákváros, stb.

Annyit azonban joggal elvárhatnánk egy kommunikációs szakembertől, hogy legalább a látszatra adjon és beszéde főbb gondolatait tanulja meg előre. Papír nélkül meg amúgy sem olyan feltűnő a remegés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére