Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jelentkezem a léért, Márki-Zay úr!

Filipp Dávid

2022.01.26. 07:00

Készpénz vagy utalás, kedves uram?

 

Úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt az úgynevezett Mandela-effektustól szenved.

Zárójel.

A 2010-es években, főleg internetes körökben, elterjedt a Mandela-effektus nevű jelenség.

Ennek lényege, hogy az emberek túlnyomó része megesküdne arra, hogy bizonyos dolgok megtörténtek, pedig valójában sosem történtek meg.

Nevét Nelson Mandela korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető a jelenség egyik legismertebb példája: a középkorú emberek többsége ugyanis úgy emlékszik, hogy Mandela valamikor a 80-as években halt meg a börtönben.

Ezzel szemben Nelson Mandela 2013-ban hunyt el.

A másik – talán Mandeláénál is klasszikusabb – példa, hogy az emberek nagy része kristálytisztán emlékszik arra, hogy Darth Vader azt mondta a Csillagok háborújában: „Luke, én vagyok az apád”, pedig a legendás mondat úgy hangzik, hogy „Nem, én vagyok az apád”.

Zárójel bezárva.

Na már most, kedd este a hódmezővásárhelyi polgármester az ATV-ben vendégeskedett, ahol azt bírta mondani, hogy ötmillió forintot ajánl azoknak, akik az öt róla terjesztett hazugságot be tudják bizonyítani. Azaz 1-1 millió forintot ad annak, aki bebizonyítja, hogy tényleg azt mondta, hogy

eltörölné a rezsicsökkentést, beengedné a migránsokat, fizetőssé tenné az egészségügyet, Indiába küldené szemműtétre a magyarokat, sürgősségi osztályokat, szülészeteket zárna be.

Hozzátette, biztosan nem hozhatnak ezekre bizonyítékot, hiszen ilyeneket sosem mondott.

Hát akkor nézzük!

Eltörölné a rezsicsökkentést

Márki-Zay Péter a rezsicsökkentéssel kapcsolatban tett egyik kijelentésével a Greenpeace Magyarország Facebook-oldalán található videó egyikében szembesülhetünk.

Ebben azt bírja mondani:

az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni”.

Így érvelt:

tudjuk azt, hogy az előző kormány éppen abba bukott bele részben, hogy megszüntette mondjuk a 13. havi nyugdíjat. Tehát ezeket rendkívül veszélyes… A rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni”.

 

A videóben 32:45-től hallható.

Mindannyian emlékszünk Márki-Zay Péter legendás mondatára is:

lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.”

És a legszebb:

A rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fenntartani.”

Beengedné a migránsokat

Tavaly októberben a baloldali miniszterelnök-jelölt a CNN-nek adott interjút.

A gyűlöletpropaganda mögött Orbánék ugyanúgy beengednek pénzért letelepedési kötvényes bevándorlókat és vendégmunkásokat is, mint bármely más európai ország; amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk”

– mondta a migrációra vonatkozó kérdésre Márki-Zay Péter.

Bevándorláspárti nézeteit a hódmezővásárhelyi polgármester abban a propagandakönyvben is kifejtette,

amelyet a bukott televíziós műsorvezető, jelenleg Gyurcsány-párti politikus Kálmán Olga írt róla.

Márki-Zay szerint

a legfontosabb kérdés nem maga a bevándorlás, hanem az integráció”.

Elmondása szerint „amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány ezt nem tudja megakadályozni, különösen úgy nem tehet különbséget, hogy a fekete bőrű vagy a muzulmán vallású nem jöhet, a többi meg igen”.

A karrierbaloldali Márki-Zay annak a véleményének is hangot adott, hogy összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás egy adott térség gazdasági fejlődésére.

Egy kanadai típusú szereteten és elfogadáson alapuló társadalomra lenne szükség Magyarországon is, hogy legkésőbb egy generáció múlva sokkal befogadóbb legyen a társadalom, és a vegyes házasságból született gyerekek is lelkes hazafiakká váljanak”

– fejtette ki a bevándorláspárti politikus a bukott televíziósnak.

Fizetőssé tenné az egészségügyet

Korábbi megnyilvánulásaiban Márki-Zay Péter egyértelművé tette, hogy az egészségügyet profitorientált cégek kezébe adná. Tavaly nyáron Vona Gábor egykori Jobbik-elnök készített interjút Márki-Zay Péterrel, aki szó szerint így fogalmazott:

A szomorú igazság az, hogy minden üzlet. Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet. Őszintén szólva én nyugodtabb vagyok, ha az egészségügy üzlet, minthogyha nem üzlet. Mert ahol nem üzlet, ott tönkrementek. Afrikában találták azt, hogy azok a rendszerek, ahol ingyenes egészségügy volt, ott borzasztó rossz állapotok voltak, haltak meg az emberek, és a többi. Ahol fizetős egészségügyet vezettek be ott viszont jól működött. Tehát olyan nincs, hogy ingyenes egészségügy akkor, amikor például hálapénzzel fizetnek az emberek, meg zsebbe fizetnek. Nincs ingyenes egészségügy, ez egy illúzió. (...) Maga a modell, amit ideálisnak látok az egy egybiztosítós, versengő egészségügyi modell.”

Érdekes egybeesés, hogy annak idején Gyurcsány Ferenc is hasonlóan vélekedett az egészségügyről. 2006-ban ugyanis ezt mondta: „az egészségügy közös társadalmi kincsünk és üzlet is, kár ez utóbbit elhazudni, mert akkor zsákutcába jutunk.”

Azt is elmondta már, hogy szerinte az egészségügy állapotán csak a magánosítás segíthet.

De én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet.”

Szerinte az egy másik kérdés, hogy nem a biztosítást kell magánosítani. Az úgynevezett egy, single payer rendszer, tehát az egybiztosítós rendszer – tette hozzá. Ez Amerikán kívül majdnem minden országban van egyébként – állította. Majd hozzátette: ... nagyon fontos, szolidaritási és egyéb alapból, hogy egy kalapból menjen a pénz.

De a szolgáltatók azok igenis legyenek magánszolgáltatók, versenyezzenek egymással, gazdálkodjanak felelősen”

– mondta Márki-Zay.

Indiába küldené szemműtétre a magyarokat

Márki-Zay Péter állandóan azzal kampányol, amit Amerikában látott. Amikor a kormány bevezette a benzinárstopot azzal állt elő, hogy az Egyesült Államokban azt látta, hogy amikor felment a kétszeresére a benzin ára, az okos amerikaiak nagy autók helyett kisebbet, vagy hibridet vettek és nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába.

Minden bizonnyal azt is Amerikában tanulta, hogy Indiába kell menni szemműtétre. Így fogalmaz:

„És vannak olyan speciális kezelések, amit önök nem akarják, hogy Makóra vigyék önöket.

Az amerikaiak a szemműtétek bizonyos fajtájára, amit a zöldhályognak hasonlóan nagyon ritka szembetegségek, inkább az amerikai biztosító is azt mondja, hogy inkább menjen el, adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába.

Az amerikaiak nem láttak ilyen betegséget évtizedek óta. Most, ha ott kezd el babrálni a szikével valakinek a szemébe azért, hogy hát most én nem emlékszem, tíz éve nem csináltam ilyet, de megpróbáljuk.

Inkább menjen Indiába olyanhoz, ahol sokszor csinálja.

Önöknek, hogyha egy profi, speciális beavatkozásra van szüksége, oda kell menjenek, ahol azok az emberek és feltételek adottak, akik ezt meg tudják csinálni a legjobb módon.

Én azt gondolom például, ha már szemészetet mondtam, a legtöbb szemészeti beavatkozás az nem egy sürgősségi beavatkozás, menjenek oda, ahol a profik vannak.”

Vezessük már le a logikát.

Ha oda kell menni, ahol a profik vannak és Indiában olyan sokszor csinálják, hogy már csukott szemmel is megy nekik, akkor hova is kellene szemműtétre menni? Hiszen a profik Indiában vannak...

Sürgősségi osztályokat, szülészeteket zárna be

A baloldal miniszterelnök-jelöltje ezt annak kapcsán mondta, hogy támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását. Így látja a kérdést:

Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében.”

Ne csodálkozzunk azon, hogy Márki-Zay Péter szülészeteket záratna be, hiszen szerinte a szüléshez nem is kell orvos.

A (szüléshez) például, mint nagyon sok más beavatkozáshoz, éppenséggel orvos sem kell. Hogy egy normál szülésznő, ha megfelelően fel van készítve egy holisztikus szülésznő, az tökéletesen biztonságosan le tud vezetni egy szülést.”

Nos. Azt hiszem ez ötből öt.

Hol a pénzem?

Készpénz és banki utalás formájában is megfelel.

Természetesen mivel én csak egy „fogyatékos fideszes propagandista” vagyok ezért, ha Márki-Zay perkál a teljes összeget fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezeteknek küldöm tovább.

Bige Lászlótól is elfogadom.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére