Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobbik-tempó: Szilágyi és Jakab nem engedett rákérdezni a párt náci valóságára | VIDEÓ

Horváth K. József

2022.03.21. 15:00

Szilágyi György és Jakab Péter (plusz biztonsági emberek) vállvetve küzdöttek azért, hogy a senki meg ne tudja az igazságot a Jobbik vezetőinek nyilvánosságra került legfrissebb botrányos videóiról a főváros XVII. kerületének Fő terén megtartott utcafórumokon.

 

Csütörtökön Szilágyi GyörgyDonáth Anna gyámolításában – próbálta meggyőzni a maroknyi érdeklődőt arról, hogy ő sokkal jobban fogja képviselni a helyieket, mint az a Dunai Mónika országgyűlési képviselő, akinek teljesítményét ciklusok óta a városrész látványos fejlődése fémjelzi.

Vasárnapra pedig Szilágyi Jakab Péterrel kórusban énekelték a kormánygyalázó szólamokat.

A legnagyobb bökkenő azonban nem is ez volt. Sokkal inkább az, ami nem Rákoskeresztúron történt ugyan, hanem a nagy nyilvánosság előtt. Ez viszont erőteljesen cáfolni látszott azt a jobbikos mantrát, hogy a párt már kigyógyult a náci, rasszista jellemzőiből, s a nemzeti radikalizmust már igenis Gyurcsány Ferenc oldalán, kommunistaként próbálja a jövőben képviselni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni Csurka István jövőbelátó próféciáját 2009-ből, hogy „Aki a Jobbikra akar szavazni, az tegye, de tudjon róla, hogy ezzel az MSZP-t és az SZDSZ-t támogatja, ugyanis a Jobbik e két párt fantomszervezete.”
Ez a prófécia ebben a XVII. kerületi két eseményben is úgy benne volt, mint cseppben a tenger.

 

Ám, hogy mennyire jelen van a mai Jobbikban is a régi világuk antiszemita jelképekkel, gondolatokkal terhes múltja, azt a két alelnök, Z. Kárpát Dániel és Szilágyi György váratlanul nyilvánosságra került videói jól példázzák. Mindkét dokumentum az amerikai The Jewish Voice portálon jelent meg.

 

 

Az egyiken Z. Kárpát Dániel hamisítatlan náci karlendítéssel vonja magára a közfigyelmet, ami nyilván neki is nagyon tetszik. Erről árulkodik az a mosoly, amivel követi az előre lendülő kart, a nácikra jellemző merev tenyértartással. Az már szinte szóra sem érdemes, hogy hasonló kartartásért – nem is olyan régen – az ugyancsak jobbikos ózdi alpolgármester már lemondani kényszerült tisztségéről, Z. Kárpát Dániel pedig még ma is a baloldal közös listájának előkelő 9. helyét foglalja el, közvetlenül Gyurcsány Ferenc után, biztos befutóként.

 

A másik botrányos felvétel pedig Szilágyi Györgyről került elő. Ezen Szilágyi azzal védte a szkinhedfrizurát és horogkeresztes tetoválást viselő bűnözők által vezetett csoportot, hogy „az Aryan Army, azt ha mindenki tudná, soha nem volt náci jelkép, ez az amerikai börtönökben a fehéreknek a csoportosulása, ami ugyanúgy megvan a feketéknek is, ez egy érdekvédelmi szervezet” – írja a lap. Szilágyi még tovább megy, érvelése szerint ugyanis a white power (fehér erő – a szerk.) kifejezés – ami a szervezet egyik mottója volt – az amerikai kosárlabdacsapatok 80 százalékának is benne van a címerében, ahogy a fekete kosárlabdacsapatokéban is a black power. A jobbikos szerint tehát ez is azt igazolja, hogy az Aryan Army nézetei teljesen helyénvalónak tekinthetők.

 

 

Ilyen események alapján joggal gondolhattam, a hétvégi két rákoskeresztúri jobbikos fellépés kitűnő alkalmat szolgáltat arra, hogy tisztázzam az érintettekkel a történteket, s rákérdezzek arra, hogy ennek a minősíthetetlen rasszista magatartásnak lesz-e következménye a párton belül.

Be kell valljam, nem jártam sikerrel. Szilágyi Györgyhöz sikerült ugyan közelférkőznöm, hogy feltehessem neki azt a kérdést, mit szól Z. Kárpát Dániel karlendítéséhez. Válasz helyett azonban csak pocskondiázott.

Vasárnap, amikor Jakab Péter is kijött kampányolni neki, akkor már a biztonsági emberek miatt volt nehezebb közel férkőzni hozzájuk. Mindkettőjüktől az Árja Testvériség mentegetésével kapcsolatos beszédre kérdeztem volna rá, de amint a videófelvételen látszik, sajnos egyikőjük fejében sem fordult meg, hogy érdemi választ adjanak a kérdésre.

 

 

Ebből pedig azt a következtetést lehet levonni, hogy minden úgy van jól a Jobbikban, ahogy az megtörtént. Se Z. Kárpátnak, se Szilágyinak nem kell következményekkel számolnia azért, mert antiszemita, náci magatartást tanúsított.

 

Jakab ugyanis az ATV-ben azt mondta, hogy aki aláírta a Jobbik elvi nyilatkozatát, az ezzel tisztára mosta magát. Érdekes gondolat. Így van ez egy olyan pártban, amelyikben a hatalom megszerzése sokkal fontosabb, mint maga az ember, akinek az érdekében elvben a hatalmat gyakorolnák. Ki garantálja például a választóknak, hogy holnap nem íratnak alá a jobbikosokkal egy olyan elvi nyilatkozatot, amelyben épp az ellenkezője van annak, amit 2020-ban aláírtak? Nyilvánvalóan senki.

Kézenfekvő tehát, hogy a Gyurcsánnyal összefogott Jobbikban továbbra sem lehet bízni, hiszen politikai érdekből ők mindenre képesek.

 

A rákoskeresztúri események arra nem adtak lehetőséget, hogy tisztázzuk a nácizmus helyzetét a Jakab-Szilágyi-Z. Kárpát-féle pártban. Arra viszont kiváló volt, hogy a józan X.–XVII. kerületiek levonhassák a tanulságokat. Hogy április 3-án ilyen emberre, mint a jakabista Szilágyi György nem lehet szavazni. Annál inkább Dunai Mónikára, aki – Kölcsey szavaival – hat, alkot és gyarapít, amitől a haza fényre derül, miközben soha senkit nem bánt, soha senkit nem sért meg.

Lám, lám, így is lehet politikai munkát végezni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére