Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony egy baromsághoz ragaszkodik – a propagandista hvg.hu bólogat hozzá

M. Kovács Róbert

2020.10.14. 14:00

Télen is fenn kell tartani a kerékpársávokat – erről beszél a hvg.hu-nak adott „évértékelő” interjújában Karácsony Gergely. Kíváncsiak lennénk, vajon a főpolgármester hányszor fog télen bebiciklizni a hivatalába, de erre a lassan városházi propagandalapként működő baloldali portál elfelejtett rákérdezni. Viszont hagyták Karácsonyt magyarázkodni a Pesti úti idősotthonnal, a Lánchíddal és a Bíró Lászlóval kapcsolatos botrányok ügyében. Éljen a függetlenség!

Vajon akik lakájmédiaként emlegetik a kormánypárti lapokat, azok hányszor olvasnak objektívan – például – HVG-t?! Mert

ha valaki szeretne igazi „alányalós”, konfliktuskerülő írást böngészni, annak bátran ajánljuk Windisch Judit Karácsony Gergellyel készített interjúját,

amelynek bevezetője azt ígéri, hogy a főpolgármester első évének összegzését tárja az olvasó elé, valójában azonban egyetlen nagy, PR-szagú kormányellenes kirohanás.

Kedden számos évértékelőt olvashattunk, amelyek nem mentek el a Facebook-polgármester látszatintézkedései, PR-húzásai és beteljesítetlen ígéretei mellett, de a HVG szerzőjének nem sikerült rákérdeznie ezekre. Sőt: a beszélgetés során – például – mindenféle kritikai észrevétel vagy boncolgatás nélkül elfogadja az eszetlenül zöldítő Karácsonytól az alábbi „választ” az egyébként teljesen jogos kérdésre:

hvg.hu: Télen miért kell fönntartani a kerékpársávot a Nagykörúton?

K. G.: Mert a szemléletformálás nem évszakfüggő. A mostani egy elfogadható kompromisszum, hosszú távon pedig át kell gondolni a Nagykörút funkcióját, ebben a közlekedés egy kérdés a sok közül. Meg kell nézni, hogy lehet több életet vinni a körútra, hogy lehet elérni, hogy több legyen a zöld.”

Minden normális újságíró azt kérdezte volna ezek után, hogy a drótszamárháton előszeretettel fotózkodó főpolgármester vajon a téli latyakban, jégben, havazásban is tervezi-e, hogy bekerekezik hivatalába. De ő nem...

Itt azonban álljunk meg még egy szóra:

vajon a BKK majd télen is végez forgalomszámlálást azokon az útszakaszokon, ahol tavasszal tette?!

Csak mert már a pandémia idején is feltűnő volt az az aránytalanság, amellyel a főváros jogsi nélküli vezetője a napi 3 ezer kerékpáros kontra 40 ezer autós arányt kiválónak találta ahhoz, hogy egy-egy forgalmi sávon közlekedjenek. Vajon egy decemberi, januári napra várható 50 ezer kontra 0 is azt támasztja majd alá, hogy

ez a „szemléletformálás” leghatékonyabb módja?!

De Windisch Judit ez ügyben nem kívánt kétségeket támasztani. Azzal sokat többet foglalkozik az interjúban, hogy Karácsony eredményesen kidumálhassa magukat abból a helyzetből, hogy míg tavasszal a főváros Pesti úti idősotthona vált a koronavírus-járvány gócpontjává, most

a Kamaraerdei úti idősotthon 2 telephelye és a Baross utcai idősotthon Csokonai utcai telephelye”

érintett. Hogy a Pesti út most miért nem?

Mi nem plakátokat raktunk ki, hanem utasításokat fogalmaztunk az intézményeink számára. De tudni kell: ha egy intézménybe bekerül a járvány, nehéz mit tenni. Nyáron próbáltunk felkészülni, amennyire csak lehetett: nagyon sok izolációs szobát hoztunk létre, új protokollokat vezettünk be, kéthetente teszteljük a dolgozókat, védőfelszerelést biztosítunk. Beleszakadunk, de mindent megpróbálunk megtenni az idősek biztonságáért.”

Nos, tegye fel a kezét, aki emlékszik ilyen intézkedések bevezetésére a Pesti úton! Ugye, hogy nem?! De azért

gyerünk, sajnáljuk együtt Karácsonyt, hogy meg kell védenie a fennhatósága alá tartozó intézetek ápoltjait!

És ugyanilyen eleganciával nézi el a városházára erősen becsatornázott baloldali propagandalap azt is, ahogy a főpolgármester az újságíró kérdésében szereplő tények ellenére letagadja a fővárosi önkormányzat vagyonát.

hvg.hu: Az Állami Számvevőszék viszont azt közölte, 135 milliárdot tart a főváros állampapírban.

K. G.: Amikor ezt elkezdték lobogtatni, megnéztük, hogy az állam számláján ennek a százszorosa van.”

Kedves Karácsony Gergely! Ugye tisztában van vele, hogy Magyarországon 3155 település található?! Vagyis az „állam” ekkora területen élő emberek életéről köteles gondoskodni.

De – túl azon, hogy ez nem válasz, hanem másra mutogatás – még folytatja is:

Ezzel az ostobasággal tényleg lenézik az embereket, azokat, akik pontosan tudják, hogy a fizetésnapon a számlán lévő pénz nem szabad felhasználású, hisz abból még ki kell fizetni a kötelezettségeket. Így van a főváros is.”

Ugye itt sem gond az a tény, hogy a kormány korábban bejelentette: a fővárosnak ebben a ciklusban semmiféle törlesztési kötelezettsége nincs?!

Hosszasan sorolhatnánk még, az interjú hogyan igyekszik kiszolgálni a baloldali főpolgármester politikai érdekeit, de akinek van szeme, annak elég az eredeti írást elolvasni, amelyben

a Lánchíd elcseszett pályázatáról egy szó sincs, a 3-as metró szerelvényeire ígért klíma helyett kihelyezett ivókutakról egyetlen betű sem található,

de még azt is segítenek kimagyarázni az egykori liberális, ma már inkább zöldkommunista polgármesternek, hogy milyen elvi alapon akart bejuttatni egy virtigli antiszemitát a parlamentbe.

Utólag mindenki baromi okos. Bíró László az ellenzéki pártelnökök találkozóján, közös megállapodással lett jelölt. Szerintem a jövő szempontjából is lényeges, hogy ha valamiben megállapodunk, tartsuk magunkat hozzá.”

 

Vagyis ha netán az is kiderül Bíróról, hogy a szövetkezeti pénzek eltüntetésében is ludas, akkor

Karácsony egy egyszerű köztörvényes bűnözőt is képes támogatni?!

Csak mert ha így van, akkor lesz mit kérdezni a főpolgármestertől az ügyészségnek arról, amit Hadházy Ákos állít, vagyis hogy

a tetűcsúszdásozó, judapestező Bíró László viselt ügyeiről tájékoztatta a pártelnököket, így Karácsony Gergelyt is.

Attól tartok, az ügyészségi nyomozók nem olyan kíméletesen kérdeznek majd, mint a HVG-s Windisch Judit...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére