Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony és a szemforgatás magasiskolája

Horváth K. József

2020.10.07. 12:15

Karácsony Gergely a jelek szerint tesz a legfrissebb egészségvédelmi kormányrendeletre (is). A fővárosi önkormányzat hatályos rendelete máig engedélyezi maszk helyett a sálak, kendők használatát. A főpolgármester sokadszor igazolja, hogy ahogy ezt a várost vezeti, az nem más, mint az önérdek szolgálatán alapuló szemforgatás magasiskolája.

Orbán Viktor szeptember 16-án jelentette be, öt nappal később pedig már hatályba is lépett az a kormányrendelet, amely kimondja, hogy szeptember 21-től mindenkinek kötelező az orrot és a szájat folyamatosan eltakaró maszkot használni a tömegközlekedési eszközökön. Kötelező továbbá a maszk minden üzletben, bevásárlóközpontban, az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartott esemény helyszínén, mozi területén. A kormányrendelet tehát félreérthetetlenül igazi maszkot tett kötelezővé, így a sál vagy a kendő viselése szeptember 21-től már nem megfelelő.

Ezzel szemben mit mond a fővárosi önkormányzat hatályos rendelete? Minden hat évnél idősebb személynek a száj- és orrnyílását – elsősorban textil- vagy papírmaszkkal, sállal, kendővel, illetve bármely egyéb, a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszközzel ­– teljes egészében és folyamatosan el kell takarnia. Ez a rendelet április 27-én lépett hatályba.

„Így előfordulhat”, hangsúlyozta a Kossuth rádióban Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára ma reggel, hogy ha a boltba ellenőrizni „bemegy a fővárosi jegyző egyik munkatársa, ahol látja, hogy a vevő egy sálat teker az arcára, akkor azt mondja, hogy rendben van. Aztán jön a rendőrség, akinek ez már nem lesz rendben, és föl kell lépnie.”

Az operatív törzs tájékoztatóján például elhangzott, hogy a rendőrök tegnap 45 esetben intézkedtek azért, mert az emberek nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot a tömegközlekedési eszközökön. Ott, ahol a fővárosi rendelet még mindig engedi a sál és a kendő használatát.

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy a múlt héten tizennégy százalékkal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az előző héthez képest.

Ebben a kedvezőtlen adatban bőven benne van Karácsony Gergely felelőssége, pontosabban felelőtlensége is, aki bő három héttel a kormányrendelet megjelenése után még mindig nem gondoskodott arról, hogy módosítsa a vonatkozó fővárosi jogszabályt. Apróság? Az. Mégsem vonta maga után a jogszabályi hierarchiából fakadó kötelesség az azonnali cselekvést.

Hogy ez miért van, nem tudni. Pedig egy fillérjébe nem kerülne az állandóan a kassza központi kifosztására hivatkozó Karácsonynak (ez nyilvánvalóan nem igaz, Budapest az ország leggazdagabb városa). Akkor miért van? Hanyagság? Nemtörődömség? A feszültség szítása érdekében a kormány által hozott jogszabályok szándékolt semmibevétele?

A jogsértő állapot fenntartásának oka végül is teljesen mindegy. Ez a könnyelmű eljárás egy dolgot bizonyít. Azt, hogy valójában Karácsony Gergelynek egyáltalán nem fontos a budapestiek élete, egészsége. A kritikus helyzetbe került Pesti úti idősotthont például egyszer sem látogatta meg, holott ő a fenntartó, ez az ő felelőssége. Eközben a szivárványos zászlót nem késlekedett kiakasztani a városháza homlokzatára. Hagyta továbbá Budapestet Judapestnek csúfolni, hogy támogassa a szivárványkoalíció antiszemita megjegyzéseket tevő, kijelentései és antiszociális cselekedetei miatt vállalhatatlan jelöltjét, a jobbikos Bíró Lászlót a vasárnapi borsodi időközi választáson, pedig ezt minden budapesti és máshol élő jóérzésű ember nagyon zokon vett.

Karácsony nap mint nap gondoskodik róla, hogy bizonyítsa köpönyegforgató jellemét. Azt, hogy ő a fővárosiak sokat emlegetett érdekeire valójában csak szólamszinten hivatkozik. Pont akkor, amikor a politikai érdekei úgy kívánják.

Nem más ez, mint a szemforgatás magasiskolája.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére