Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonyi gerincproblémák

888.hu

2022.06.30. 13:10

Már megint más, azaz a mi f...unkkal veri a csalánt jó Karácsony Gergely. Budapest első embere szerint sokat autózunk, nyáron hűtjük, télen pedig fűtjük a lakásainkat. A kelleténél sokkal jobban. Szóval takarékoskodjunk, mert a fővárosi vezetők vádlón kinyújtott ujja ránk mutat!

 

A főpolgármesteri látványkerékpározások egyik fejezeteMTI/Balogh Zoltán

 

Ránk, sötétben bujkáló pazarlókra, akik nem átallanak annyit zabálni, hogy csak úgy feszül rajtunk a szoknya vagy a nadrág, és a nyári melegben kikapcsoljuk a hűtőszekrényt, mert a légkondicionáló 5–10 fokra lehűti a lakást. A főpolgármester és szűkebb környezete jár elől a jó példával, tizenkét másodpercet zuhanyozik, nem mos, inkább csak kiszellőzteti a szennyest, és a fridzsider helyett a lépcsőházban hűsölteti a vajat és a parizert. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és tengeri műlovarnő pedig valószínűleg gyalog jár nyaralni valamelyik vonzó mediterrán fürdőparadicsomba.

 

A takarékoskodás egyik fő ismérve, hogy mindig mások pazarolnak. Járnánk mi villamossal, de miért nem a másfél mázsás, dagadt szomszéd száll buszra vagy sétál. Ő azonban – szól a magyarázat – lúdtalpas, tornából fel volt mentve, a buszon pedig szédül és hányingere van.

Karácsony Gergely is megmagyarázza, hogy ő miért nem szolgál jó példával a takarékosság egyre erőteljesebben nyomuló frontján. Első pillantásra az derül ki nyilatkozataiból, hogy nála legfeljebb az orosz-ukrán háború kitörése óta feltűnő nagy csendbe burkolózó Greta Thunberg haragos zöldebb színezetű.

 

A városi méhlegeltetésben kiemelkedő eredményeket felmutató főpolgármester régebben szívesen fényképeztette magát kerékpáron, mostanában azonban rákapott az autózásra. Kétségtelen, kényelmesebb a jól hűtött szolgálati kocsi hátsó ülésén ábrándozni, mint a füstös, forró Rákóczi úton tekerni a pedált. Az vesse rá az első követ, aki másképp gondolja.

 

Rossz az, aki rosszra gondol, a fővárosiak szeretve tisztelt Gergelyét természetesen nem kényelmi szempontok vezérlik, hiszen – ezt ő maga nyilatkozta – gerincsérve miatt mellőzi a kerékpárt mostanában.

Ezt az egyet könnyen elhihetjük, hiszen annyit hajlongott a DK vezérlő tábornoka és udvartatása előtt és mögött, hogy baj érhette a korábban sem túl egyenes főpolgármesteri gerincet.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére