Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Képmutatóversenyt rendezett a Jobbik

Horváth K. József

2021.03.10. 19:00

A jelek szerint eldördült a választási startpisztoly, s megkezdődött a jobbikos képmutatóverseny.

Az első fordulóban Jakab Péter mutatta be, hogy a több mint hatmillió forintos állami kiadás mellett ő valójában nem él nagy lábon. Általában párizsit eszik, kiflivel, meg Piros Arannyal, ebédre pedig paprikás krumpli jut szegénynek és a gyerekeinek is.
Most a második forduló zajlik, amelyben Gyöngyösi Márton, a párt európai parlamenti képviselője mutatta be, hogy ő is tud paprikás krumplit főzni, meg enni is. Ránézésre nem tudom, melyik a puritánabb elkészítési mód, de kettejük párharcát biztosan Jakab nyeri, mert a Jobbikban akkor is az elnök a győztes, ha paprikás krumpli terén esetleg csak a második helyre szorulna.

Hogy miért kell ezt az álságos jóemberkedést, az „egyszerű parasztgyerek vagyok én” habitust a választók orra alá dörgölni, azt tudom is meg nem is. Talán arra játszanak, hogy a szavazók azt gondolják róluk, a főnökök is épp olyan egyszerű emberek, mint ők, ugyanolyan étkezési szokásokkal, ugyanolyan anyagi körülményekkel. S ha ezt beveszik, akkor erősebben kötődnek hozzájuk, könnyebben adják rájuk a szavazatukat. s akkor a képmutatók már győztek is. Nekik ugyanis csak ennyi kell az emberekből, semmi más. Két voksolás között meg hajrá, képmutatás!

Persze van egy másik lehetőség is. Jelesül, ha az emberek nem szopják be ezt a maszlagot, helyette elküldik őket a képmutató jó édes anyjukba, s már csak azért sem szavaznak rájuk, mert ennyire lenézik őket. Egyébként nem tudom, hogy ez a bombaötlet kinek jutott az eszébe, mert kevés alkalmasabb eszközt nehezen lehet találni arra, hogy egy politikus megutáltassa magát, mint az „egyszerű parasztgyerek” szerepének eljátszása kitömött zsebekkel.

A választók nagyon jól tudják ugyanis, hogy vannak ezek a versenyzők anyagilag eleresztve. Jakabot már említettük. Gyöngyösi nettó havi jövedelme is meghaladja a 2,2 millió forintot, s annyi kedvezményt kap még hozzá, hogy felsorolni is sok. És a szokásai sem puritánok. Miért is lennének azok? Elvégre dől a lé, vagy mi a fene. Erről árulkodnak költséges tengerparti nyaralásai, elegáns éttermekben elfogyasztott drága ételei. Paprikás krumplis kajával egyik közösségi bejegyzésében sem dicsekedett el. Tehát a paprikás krumpli evők undorító versenyzése lényegében csak arra jó, hogy a választókkal megutáltassák magukat. Bebizonyítsák, hogy képmutatásból ők a legjobbak. Bebizonyítsák, hogy ők is Gyurcsány köpönyegéből bújtak ki, ami praktikusan annyit jelent, hogy éppen az ellenkezője igaz annak, amit mondanak, illetve mutatnak.

Így kell hozzájuk viszonyulni a jövő évi választásokon!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére