Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keresztes megzsarolás: Maszatoskezű nemcsak Orbánt bunkózza, mert igazat beszél

Horváth K. József

2022.06.11. 14:20

A hét parlamenti eseményeinek egyik fulldemokratikus epizódja volt az a baloldali képviselők között lezajlott közjáték, amelyben a Maszatoskezű (M) Gréczy Zsolt a plenáris ülésen keményen rászólt az éppen felszólaló LMP-s Keresztes László Lórántra, aki – joggal – Niedermüller Pétert ekézte Trianonról szóló hajmeresztő kijelentése miatt.

Beszámoltunk róla, a rémisztő képződmény azt találta mondani: „És gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon.” Hogy a nemzet tragédiájának évfordulóján, miképpen jutott ilyen baromság Niedermüller eszébe, az nagy kérdés és tényleg rémisztő. Nem véletlenül minősítette Keresztes elfogadhatatlannak a DK-s polgármester ezen kijelentését.

Ez azonban nagyon nem tetszett Maszatoskezűnek.

A DK-soknak amúgy sem szokott tetszeni a valóság, azzal mindig csak birkóznak, mellé sosem állnak, kapnak is miatta rendre nagy zakókat a választásokon, de sebaj. Az meg aztán végképp kihozta Zsoltit a sodrából, hogy egy hatalomalatti párt képviselője merte őket nyilvánosan bírálni. Ezzel a Maszatoskezű azt is jelezte, hogy a Demokratikus Koalíció egyetért Niedermüllerrel, hogy tényleg Trianonnak „köszönhetően” élnek jobban a magyarok a határon túl, mint itthon. – Cseréljünk, Zsolti! – mondaná az öreg székely, ha szóba állna ilyen DK-s, magyarellenes alakokkal.

Szóval a kritikus hangú Keresztes-felszólalás közben felháborodott Gréczy bekiabált az LMP-snek, hogy „Nekünk köszönhetitek, hogy egyáltalán frakciótok van!” Ebben véletlenül igaza volt, mert a DK valóban kisegítette az LMP-t egy emberrel, hogy négy listán és egyéniben parlamentbe jutott képviselőjük mellé legyen egy ötödik is, hogy legyen frakciójuk. Ezzel ugye sokkal több pénz jár, az ugrászszerűen megnövekvő nyilvánosságról nem is beszélve, amelyet ugye Gréczy szerint arra lehet – sőt kell – felhasználni, hogy tolják a DK szekerét is.

Keresztes azonban most éppen az ellenkezőjét merészelte csinálni, egyenesen kritizált egy DK-s tagot.

Gréczy azonban nem mindig olyan karakán, mint amilyennek a plenáris ülésen mutatja magát. A Népszava munkatársa ugyanis megkereste, hogy beazonosítsa, valóban ő volt-e a bekiabáló. Maszatoskezű azonban nem válaszolt a kérdésre, hanem a sajtóosztály megkeresését javasolta. A valóság tehát ezúttal is szembejött a DK-nál, mert nyilván a sajtóosztály jobban tudja, azt, amit Gréczy Zsolt saját maga kegyeskedett bekiabálni.

Amihez természetesen már csak azért sem férhet kétség, mert Nacsa Lőrinc képviselő csak azért állt föl a plenáris ülésen, hogy a jegyzőkönyv számára a nyilvánosság előtt rögzítse: igen, Gréczy Zsolt volt a bekiabáló.

Ez a kis intermezzo is rávilágít arra, hogyan működik a Demokratikus Koalíció a parlamentben. Kifelé, Brüsszellel egyetemben hirdeti és követeli a teljes nyilvánosságot, követeli a jogállamot Magyarországtól, ami nálunk egyébként sokkal jobban működik, mint másutt a fejlett Nyugaton, s amelynek pontos definícióját a blablájukon kívül még maguk sem tudták jogi nyelven megfogalmazni. Ha azonban valaki saját soraikból a szólásszabadságot gyakorolni merészeli, akkor bunkósbottal rohannak feléje, mint Orbán felé s azonnal zsarolnak, mondván: ők adták azt az egy helyet az LMP-nek, amely pártnak így Bakos Bernadettel kiegészülve lehetett parlamenti frakciója.

Hogy a zárt ajtók mögött mit csinálnak egymással, arra nem vagyunk kíváncsiak.

Bár lehet, hogy a maszatoláson kívül a fotóművészethez is értő M. Gréczy Zsolt erről is megoszt majd néhány sejtelmesen vicces fényképet…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére