Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kerpel-Fronius, a droidok és a szellemi torna

Horváth K. József

2021.08.25. 16:40

Kerpel-Fronius Gábor, Karácsony Gergely egyik pengeagyú helyettese – jó liberálishoz méltón – szereti fitogtatni felkészültségét.

 

Főleg akkor, ha például a keresztény orbánistákkal szemben kell magas polcra helyezni intellektusát.

Korábban, még az önkormányzati választások kampányában például egyenesen droidnak titulált hárommillió embert, akik szerinte maguktól képtelenek rájönni, hogy a liberalizmusnak erősebb az országépítő hatékonysága, mint a kereszténységé. Hogy éppenséggel az ezeregyszáz éves magyar állam nem ezt bizonyítja, az a nagyon okos Kerpel-Froniust a legkevésbé sem zavarta.

Egyébiránt a rá jellemző intellektusról a napokban is tanúbizonyságot tett ez a nagyszerű ember az ATV-ben. A közbiztonsági szempontból kritikussá vált Örs vezér téri helyzetet előbb a mérhetetlen szürkeállománnyal rendelkező Kerpel-Fronius úgy írta le, hogy az ott történtek évek óta tartó jelenség részei. Nem sokkal később pedig az jutott eszébe, hogy az Örs vezér téri helyzet egy új típusú probléma, amire új típusú reakció kell, igyekezve kibújni a megoldásért kiáltó helyzet szorításából. Erre a műsorvezető tapintatosan figyelmeztette, hogy a két állítás egymással bizony ellentétben van.

Kerpel-Froniusnál erre egy pillanatra kizökkent az idő, a gondolatok valószínűleg elkezdtek cikázni a fejében, hogy megszüljék a helyes választ: ebben a nagyon kínos helyzetben mit is mondjon. Ha van egyáltalán helyes válasz ebben a nyomorúságos helyzetben, amely addigra már komoly mértékben nevetségessé tette gazdáját.

Aztán kibökte a megoldást. Jelesül, hogy „értem”. Se többet, se kevesebbet. Nem azt mondta, hogy hú, ezt elszúrtam, kezdjük elölről. Hanem azt, hogy érti, amit mondott. Azaz érti, hogy amit mondott, az hülyeség. Ez így van szóról szóra, nem lehet megcáfolni. Azt is mondhatnánk rá, hogy nagyon igazad van, Gábor.

Bár ezzel az erővel az „értem” helyett azt is mondhatta volna, hogy droid. Valószínűleg ezzel is alig vitatkozna valaki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére