Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Klubrádióból igazolt polgármesterjelöltet a Momentum

Nagy Gábor

2019.06.14. 13:15

Pikó András eddig a Klubrádió „legkiválóbb pártmunkatársa” volt.

Budapest VIII. kerületében, Józsefvárosban Pikó Andrást indítja polgármesterjelöltként az ellenzék. Sajtóinformációk szerint az újságírót egyedül a Jobbik nem támogatta. Pikó nevét már tavasszal bedobták a bevándorláspártiak, de akkor még csak a szokásos ellenzéki huzavona zajlott.

A Klubrádiótól most elköszönő újságíró (polgármester-jelöltsége miatt döntött így) ikonikus figurája volt a szocialista-liberális kormányzatoknak.

A rendszerváltástól kezdve – előbb a közmédiában, később a Klubrádió és a 168 Óra munkatársaként – tolta az aktuális balliberális kormányzatok szekerét, amit Pikó elvtársai, az MSZP és az SZDSZ igyekeztek is meghálálni. Így kaphatta meg háromszor is a szocialisták által alapított kitüntetést, a Szabad Sajtó díjat.

Budapest, 2014. március 16. Pikó András, a Klubrádió műsorvezetője átveszi a Szabad Sajtó díjat Mesterházy Attilától, a Magyar Szocialista Párt elnökétől Budapesten, a Pilvax étteremben tartott ünnepségen // MTI Fotó: Kovács Attila

2010-et követően, mikor már Pikó nem tudhatta maga mögött a szoclib kormányzatok hátszelét, „civil pályára lépett”, majd közel került a drogliberalizációért küzdő Juhász Péterhez és a sorosista Bajnai Gordonhoz köthető Millához (Egymillióan a magyar sajtószabadságért). Vagyis: rendszeres vendége volt a millás tüntetéseknek.

A 2019-es őszi, önkormányzati választásokon való indulásra Pikó Andrást a Momentum Mozgalom kérte fel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére