Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kockázatosnak ítélték a sorosista Political Capitalt

Horváth József György

2018.10.03. 15:30

Szegedi Tudományegyetem központi jogi és gazdasági minõségbiztosítási rendszere kockázatosnak ítélte az egyetem Political Capital Kft.-vel kötött együttmûködési keretmegállapodását. Az egyetem fõigazgatója közölte, hogy a vizsgálatot követõen nem kívánják fenntartani a szerzõdést - írja a Figyelõ.

Szegedi Tudományegyetem központi jogi és gazdasági minőségbiztosítási rendszere kockázatosnak ítélte az egyetem Political Capital Kft.-vel kötött együttműködési keretmegállapodását. Az egyetem főigazgatója közölte, hogy a vizsgálatot követően nem kívánják fenntartani a szerződést – írja a Figyelő.

A Figyelő nemrég közérdekű adatigényléssel fordult a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Állam- és Jogtudományi Karához. A kiadott dokumentumból kiderül, hogy az SZTE együttműködési keretmegállapodást kötött egy gyakornoki programra a Political Capital Kft.-vel, amelynek Krekó Péter az ügyvezetője.

A Political Capitalről érdemes tudni, hogy partnerei között szerepel a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány is. Néhány hónapja azzal dicsekedtek Facebook-oldalukon, hogy közreműködtek egy Magyarországot lejárató német dokumentumfilm létrehozásában.

A Szegedi Tudományegyetem főigazgatója a Figyelőnek elmondta, hogy az együttműködési megállapodás az EFOP 3.5.1-16-2017-00004 számú „Duális és kooperatív képzések és azokat támogató szolgáltatások fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen” című projekt része volt. Ennek keretében a partnerek kiválasztása, továbbá a partnerekkel történő szerződések megkötése a projektben részt vevő kar feladata, figyelembe véve a hallgatói igényeket is.

A program egyébként összesen 800 hallgatót érint, a Political Capital iránt pedig csupán egyetlen hallgató jelezte igényét, így az egyetem közlése szerint „a szerződés nem bír nagyobb jelentőséggel”.

Az egyetem tájékoztatta a Figyelőt arról is, hogy a szerződés keretei között egyetlenegy hallgatójuk sem végez gyakornoki munkát a Krekó Péter-féle cégnél. Az egyetem közölte, hogy a Szegedi Tudományegyetem központi jogi és gazdasági minőségbiztosítási rendszere – amely természetesen az esetleges politikai vetületeket nem vizsgálja – a szerződést kockázatosnak ítélte meg, ezért azt az egyetem fenntartani nem kívánja.

(Figyelő)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére