Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Komolyan ők vezetnék az országot?

Szűcs Gábor

2021.10.16. 10:30

A héten ismét egymásnak feszültek a baloldali miniszterelnök-jelölt aspiránsok, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter. Mindkét félnek bő fél órája volt meggyőzni a szavazóit, hogy ő a kevésbé alkalmatlan jelölt Orbán Viktor leváltására és az ország vezetésére.

 

A csörte elején Márki-Zay megvádolta a DK-t, hogy több, nem velük szimpatizáló politikust is megzsaroltak. Dobrev hazugnak nevezte ellenfelét, és kijelentette, hogy alkalmatlan a miniszterelnökségre, mert alaptalanul vádaskodik és nem bírja a politikai nyomást. Márki-Zay szerint Dobrev alkalmas lenne az ország vezetésére, de nem tud győzni Orbán Viktor ellen. A hódmezővásárhelyi lord-majornak már a nyolcadik percben elgurult a gyógyszere, és előállt azzal, hogy az ellenzéki kampányba a Fidesz is beszállt, ráadásul Dobrev oldalán.

Dobrev – minden szakmai érvet mellőzve – ezt volt képes mondani a műsorvezető által feltett, esetleges új baloldali kormányra vonatkozó kérdésére: „Nem tudok elképzelni olyan politikust, olyan szakértőt a demokratikus oldalon, az ellenzék oldalán, aki ne lenne százszor jobb, mint bármelyik fideszes miniszter.” Mindamellett, hogy a kijelentés bicskanyitogató és gyomorforgató, szeretnénk megkérdezni, hogy hol voltak ezen csodás szakemberek, amikor Gyurcsányék tönkretették az országot?

Az alkotmányozással kapcsolatban a műsorvezető megkérdezte, hogy ha nyernek tavasszal, de minden fontos pozícióban Orbán Viktor emberei ülnek, a sarkalatos törvényeket pedig csak kétharmados többséggel lehet megváltoztatni, mit tennének. A kezdés jogát Dobrev magának vindikálta, akinek az felmenői egyszer már részt vettek egy „alkotmányozásban”, a Magyar Népköztársaság 1949-es Alkotmányának a megalkotásában. Le kell szögezni, minden egyes DK-s szavazat közelebb viszi a társadalmunkat azokhoz az időkhöz, amikor még a Gyurcsány-házaspár ősei döntöttek arról, kinek hány körmét kell otthagynia az Andrássy út 60. pincéjében – és ha csak a körmeit, az a jobbik eset. Dobrev szerint az Alaptörvény nem alkotmány (bár egy nyelvbotlás során mégis annak nevezte), s így az ez alapján alkotott törvények – a sarkalatosak is – egyszerű többséggel módosíthatóak. Ezzel még a műsorvezető sem értett egyet, mondván: „Ha a választók azt szeretnék, hogy önök alkotmányozzanak, akkor önöknek kétharmados felhatalmazást adnak.”

Dobrev ismét elmondta, hogy a lopott vagyont el kell kobozni, aki lopott, annak börtönbe kell mennie. Mit gondolhat ezeket hallva a férje a rútul megszerzett budai villában... Gyurcsány felesége csatlakozna az Európai Ügyészséghez, feladva a szuverenitásunkat, és kiszolgáltatva a magyarokat egy néhai román ügyésznek. És ha már Románia, Márki-Zay épp ezt az országot hozta pozitív példaként, ahonnan COVID-fertőzötteket veszünk át, mert kezd összeomlani az egészségügyi rendszerük.

A „Megtartanák-e az egykulcsos SZJA-t?” kérdésre Dobrev, kommunista őseihez hűen, rávágta, hogy „Nem! Kétkulcsos adórendszert vezetnénk be.” Ismerjük a „Fizessenek a gazdagok!” szlogent, TSZ-be mindenkivel, vesszenek a kulákok, velük együtt pedig minden magyar, aki ne adj’ Isten többet keres az átlagnál. Nincs használható gazdaságpolitikád, sem innovatív ötleteid, hogyan tartsd fenn a gazdasági növekedést, és ezáltal az emberekben azt az érzetet, hogy jól megy az államnak? Semmi baj, vedd el attól, akinek kicsit több van, ahogy az MKP, az MDP és az MSZMP csinálták. A jogutód az MSZP, de a szellemi örökös a Demokratikus (ja, az) Koalíció.

Márki-Zay szerint nem szabad adót emelni – persze nem azért, mert az rossz az embereknek, hanem mert akkor magas labdát adnának a Fidesznek, és a végén még nem nyernék meg a választásokat. Utóbbira egyébként, jelen állás szerint, adóemelés ide vagy oda, nincs túl sok esélyük, még a balra húzó Závecz Research szerint sem.

Dobrev, fenntartva a demagógiát, európai minimálbért vezetne be, ami – mint azt elmondta – valójában csak annyit jelent, hogy minden évben emelni kell a minimálbért. Gyurcsány felesége szerint nem járja, hogy a gazdagok tovább gazdagodnak, míg a szegények még szegényebbek lesznek a jobboldali kormány alatt. Mondta az a politikus, akinek a férje vagyona már 2007-ben 4,9 milliárd forint volt, azóta tovább gazdagodott, az elmúlt öt évben pedig közel 2,1 milliárd forintot vett ki a családi cégből, az Altus Portfólió Kft.-ből.

A vita végeztével be kell látnunk: a legjobb ellenérv az összellenzéki baloldal kormányzásával szemben az, ha egyszerűen csak hallgatjuk őket másfél órán át beszélni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére