Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Kötélre veled! Felkötni a fára!" - skandálták Márki-Zay hívei Vásárhelyen

Forisek Ádám

2018.10.11. 14:47

Durva politikai nagygyûlésbe fulladt a Márki-Zay Péter által szervezett úgynevezett "szülõi értekezlet".

Helyi sajtóbeszámolók szerint az ellenzék üdvöskéje, Márki-Zay Péter kedd estére hívott össze egy "szülői értekezletet", ami a valóságban inkább tiltakozó politikai nagygyűlés volt. A megmozduláson kisebb csetepaté alakult ki, Márki-Zay híveinek körében igencsak elszabadultak az indulatok.

Vissza! A kötélre! Fölkötni a fára!"

– hangzott a tömegből. Ez 1:16:57-től látható a videón.

Az eseményt a polgármester a stadionhoz hívta össze, a dühödt tömeg ezért elsősorban a városi stadionért aggódó focistákat és a Hódmezővásárhelyi FC vezetőit fenyegette.

Maga a polgármester a fórumon amellett érvelt, hogy a sportot illetően a "saját áldozatvállalásra kell építeni", és új sporttámogatási, valamint létesítményműködtetési modell kidolgozásáról is elmélkedett.

Vinnai István, a HFC elnökségi tagja, korábbi elnöke ezzel szemben kifejezetten azt kérte, az önkormányzat mint gondos gazda oldja meg a gondokat többek között annak érdekében, hogy a gyerekek ne az utcán kallódjanak, hanem továbbra is focizhassanak a stadionban. Ezek hatására érezhették úgy Márki-Zay demokráciáért aggódó hívei, hogy érdemes felkötéssel megfenyegetni Vinnait.

A fröcsögésből kijutott Fekete Ferenc volt sporttanácsnoknak is, ez 1:27:15-től tekinthető meg:

Nincs itt foci, mit akarsz, mi a f888szról beszélsz, te?” […] semmire sem jó, egy nagy köpedék!” 

 A videóban látható, hogy a fenyegetőző tüntetőket senki sem utasítja rendre.

Mindenesetre mindenki eldöntheti magában, Márki-Zay mennyire hiteles, hiszen az ellenzéki médiumokban mindig előadja a szeretet és tolerancia fontosságát – közben pedig semmi baja, amikor épp halálos fenyegetéseket ordibálnak a hívei. Azért reméljük, Gyurcsányék hordós performanszáig már nem fog lesüllyedni.
 Nem lesz újabb, előrehozott választás Hódmezővásárhelyen

Nem támogatja Márki-Zay Péter polgármesternek a közgyűlés feloszlatására irányuló javaslatát és időközi választás kiírását a Fidesz Hódmezővásárhelyen - közölte Hegedűs Zoltán, a párt hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője csütörtökön az alföldi városban.

A politikus sajtótájékoztatóján felidézte, már májusban fölvetődött az időközi választás ötlete.

Akkor Márki-Zay Péter azt mondta, dolgozni szeretne a városért"

– mondta Hegedűs Zoltán, aki úgy fogalmazott:

az elmúlt hét hónapban azonban azt tapasztalták, a polgármester nem a városért dolgozik, hanem saját országos politikai karrierjét építi."

A polgármester képviselő-testület feloszlatására tett javaslata azt eredményezné, hogy februárban és októberben is választásokat tartanának Hódmezővásárhelyen.

Az egész éven keresztül tartó kampányidőszak lehetőséget teremtene Márki-Zay Péternek arra, hogy ne a város ügyeivel, hanem a politikával foglalkozzon"

– közölte a frakcióvezető.

Hegedűs Zoltán hangsúlyozta,

a polgármester feladata, hogy a városért dolgozzon, fejlessze és üzemeltesse Hódmezővásárhelyt, ezért nem menekülhet el a kampányba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére