Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kovács Lászlónak még mindig vérzik a szíve, hogy félreállították

Horváth K. József

2020.02.14. 18:00

Kovács László, az MSZP egykori elnöke, volt külügyminiszter és EU-biztos, idén nyolcvanegy esztendős politikus nem változik.

A Magyar Hangnak adott interjújában ugyanis egyebek mellett kijelentette, hogy

bár az állampárt vagyona teljes egészében az MSZP-re szállt, ettől azonban nem lehet a diktatúrát bevezető MSZMP utódjának tekinteni azt.

Ő már csak tudja… Ha valaki csak belelapoz a polgári jog öröklésről szóló iránymutatásaiba, akkor a végrendeleti lehetőségen kívül nem nagyon bukkan olyan jogutódra, aki a vagyont ugyan szíves örömest a sajátjának tekintheti, de a jogutódi minőségből köszöni szépen, de nem kér.

Nem véletlenül érezheti Kovács László a jelenlegi ellenzéki pártok közül a Gyurcsány-féle DK-t a legközelebb magához, hiszen talán nincs még egy olyan politikai formáció a liberális oldalon, amelynek a kettős mérce annyira a sajátja volna, mint éppen a Demokratikus Koalíciónak.

Ugyanakkor említhetünk pozitívumot is a nyilatkozatából, hiszen mindig jobb, ha belülről jön a bíráló szó, mint ha kívülről szögezi a kritikát a ballibeknek egy jobboldali szemlélő.

Jó, hogy Kovács mondta ki, hogy az MSZP lejtmenete már jóval 2010 előtt megkezdődött. Naná, hogy abban az időben, amikor ő már nem volt közel a tűzhöz. Hangsúlyozta, miután Horn Gyula lemondott az 1998-as választási kudarc után, ő pedig 2004-ben az Európai Bizottság tagjaként Brüsszelbe költözött, olyan emberek kerültek a pártvezetésbe, akiket „csak saját személyes érdekük, a hatalom és a pénz motivált”. Kiemelte, Mesterházy

kiszorította a párt vezetéséből a felkészült, tapasztalt öregeket és „hozzá lojális, de tehetségtelen, felkészületlen, alkalmatlan emberekkel cserélte le őket”.

Később Botka László is súlyos hibákat követett el Kovács szerint, amikor 2017-ben árulónak nevezte Molnár Zsoltot, másnap pedig a kamerák előtt ölelgette. „Ezek után Botkát sem lehetett komolyan venni”.

Szóval mondom, jobb ilyen dehonesztáló minősítéseket a párt nagy öregjétől olvasni. Így legalább nem lehet semmi sandaságot, rosszindulatú tálalási módot belegondolni.

A tények a baloldalon is makacs dolgok. Még akkor is, ha erről nem szívesen beszélnek…

A tények közül azért nem felejtette el kihüvelyezni azt a büszkeségét, hogy Orbán Viktor bársonyborítású köszöntést küldött neki a nyolcvanadik születésnapja alkalmából egy üveg prémiumkategóriás vörösbor kíséretében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére