Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lenne mit tanulnia az Ujhelyi-Cseh-Gyöngyösi triónak a külföldi kollégáktól

Horváth K. József

2022.09.15. 15:40

Ujhelyi István magyarellenességben – bár nincs könnyű dolga – mindig felül tudja múlni konkurens elvtársait, például Cseh Katalint vagy éppen Gyöngyösi Mártont, akik a tegnapi, újból Magyarország jogállamiságáról rendezett európai parlamenti vitában szintén keményen támadták hazánkat. Pillantsunk bele a magyarellenes vetélkedőbe.

 

Jóérzésű magyar képviselő ilyen nyilvánvaló, országa elleni provokációban részt sem venne. Egyértelmű, hogy a vissza-visszatérő jogállamisági téma csak ürügy. Itt újfent Magyarország zsarolásáról van szó, mert nem engedjük be a migránsokat, mert megvédjük a gyerekeket az LMBTQ-propagandától, mert ellene vagyunk az energiaszankcióknak, annak, hogy Magyarországon ledobják a gazdasági atombombát. Aki ilyen körülmények között beszáll egy vitába, méghozzá egyértelműen Brüsszel pártján, arra joggal mondja Hidvégi Balázs, hogy gyűlöli a nemzetet. Ezt maga Ujhelyi idézte sértődötten a tegnapi vitában, mi több, fennhangon ki is kérte magának:
„Én azért állok itt, mert a teljes magyarság érdekeit védem és nem annak a rendszerét, amelyiket önök, amelyiket ti kiszolgáltok otthon bűnös módon.”
vágta oda a jelenlévő fideszes képviselőknek.

Aztán ilyeneket mondott az érzékeny lelkű Ujhelyi, aki ráadásul zokon veszi, ha lehazaárulózzák:
„Én tudom, hogy a ki a hibás kérdésben nagyon egyszerű válaszokat lehet adni. Tizenkét év kormányzás után a kormány alkalmatlansága, a jogállamiság lebontása, a mérhetetlen állami korrupció, és bizony Putyin hűbéresi kiszolgálása, ezek okozzák a magyar társadalom bajait.”

 

Ezt képes mondani „a teljes magyarság érdekeit” védő egyszázalékos MSZP-s, aki a magyar választók jóvoltából havi nettó ötmillióért képvisel „minden magyart” az Unióban.

Gyöngyösi Márton így képviselte a magyar érdeket:
„Orbán eddig uniós pénzeken építette diktatúráját. Ebből elég volt! A Jobbik szerint az EU-s pénzeket közvetlenül az emberekhez kell eljuttatni, hiszen nekik járnak.”

Cseh Katalin pedig így:
„Ezzel a jelentéssel az Európai Parlament válik az első uniós intézménnyé, amelyik határozatban rögzíti: Magyarország immár nem teljes értékű demokrácia. Hihetetlenül fájdalmas ezt kimondani.”

 

Érdekes módon egy francia képviselő, Jean-Paul Garraud másként látja. Így:
„A nemzetállamokat tisztelni kell, de az Európai Unió most nem erre törekszik, mindez tetten érhető a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárásban, ami botrány. A Fidesz a nép akaratának köszönhetően immár negyedszer nyert választást. Az Európia Uniónak hallgatnia kellene a magyar választókra, azonban az EU-t zavarja a magyar nép hangja, azt meg akarja változtatni.”

Egy osztrák képviselő, Harald Vilimsky pedig így vélekedik:
„Elfogadhatatlannak tartom, hogy az uniós intézmények azért igyekeznek lejáratni Magyarországot, mert megpróbálta megvédeni a határait. Azonnal véget kell vetni az uniós szankciós politikának.”– jelentette ki.

Egy spanyol képviselő, Jorge Buxadé Villalba pedig így látja a Magyarországgal kapcsolatos uniós stratégiát:
„A baloldal megint azért állt össze és rendezett vitát, hogy Magyarországot támadhassa. Én is tagja voltam a Budapestre látogató delegációnak és arra jutottam, hogy a jelentés csak csak hazugságokat tartalmaz.”

A nemzetet ért hazugságokat, vádakat Ujhelyi, Gyöngyösi és Cseh Katalin magyar létére újabbakkal gazdagította.

Lehet, hogy nem csak Ujhelyire érvényes Hidvégi Balázsnak a nemzet gyűlöletéről szóló megállapítás?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére