Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lenne mit tanulnia az Ujhelyi-Cseh-Gyöngyösi triónak a külföldi kollégáktól

Horváth K. József

2022.09.15. 15:40

Ujhelyi István magyarellenességben – bár nincs könnyű dolga – mindig felül tudja múlni konkurens elvtársait, például Cseh Katalint vagy éppen Gyöngyösi Mártont, akik a tegnapi, újból Magyarország jogállamiságáról rendezett európai parlamenti vitában szintén keményen támadták hazánkat. Pillantsunk bele a magyarellenes vetélkedőbe.

 

Jóérzésű magyar képviselő ilyen nyilvánvaló, országa elleni provokációban részt sem venne. Egyértelmű, hogy a vissza-visszatérő jogállamisági téma csak ürügy. Itt újfent Magyarország zsarolásáról van szó, mert nem engedjük be a migránsokat, mert megvédjük a gyerekeket az LMBTQ-propagandától, mert ellene vagyunk az energiaszankcióknak, annak, hogy Magyarországon ledobják a gazdasági atombombát. Aki ilyen körülmények között beszáll egy vitába, méghozzá egyértelműen Brüsszel pártján, arra joggal mondja Hidvégi Balázs, hogy gyűlöli a nemzetet. Ezt maga Ujhelyi idézte sértődötten a tegnapi vitában, mi több, fennhangon ki is kérte magának:
„Én azért állok itt, mert a teljes magyarság érdekeit védem és nem annak a rendszerét, amelyiket önök, amelyiket ti kiszolgáltok otthon bűnös módon.”
vágta oda a jelenlévő fideszes képviselőknek.

Aztán ilyeneket mondott az érzékeny lelkű Ujhelyi, aki ráadásul zokon veszi, ha lehazaárulózzák:
„Én tudom, hogy a ki a hibás kérdésben nagyon egyszerű válaszokat lehet adni. Tizenkét év kormányzás után a kormány alkalmatlansága, a jogállamiság lebontása, a mérhetetlen állami korrupció, és bizony Putyin hűbéresi kiszolgálása, ezek okozzák a magyar társadalom bajait.”

 

Ezt képes mondani „a teljes magyarság érdekeit” védő egyszázalékos MSZP-s, aki a magyar választók jóvoltából havi nettó ötmillióért képvisel „minden magyart” az Unióban.

Gyöngyösi Márton így képviselte a magyar érdeket:
„Orbán eddig uniós pénzeken építette diktatúráját. Ebből elég volt! A Jobbik szerint az EU-s pénzeket közvetlenül az emberekhez kell eljuttatni, hiszen nekik járnak.”

Cseh Katalin pedig így:
„Ezzel a jelentéssel az Európai Parlament válik az első uniós intézménnyé, amelyik határozatban rögzíti: Magyarország immár nem teljes értékű demokrácia. Hihetetlenül fájdalmas ezt kimondani.”

 

Érdekes módon egy francia képviselő, Jean-Paul Garraud másként látja. Így:
„A nemzetállamokat tisztelni kell, de az Európai Unió most nem erre törekszik, mindez tetten érhető a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárásban, ami botrány. A Fidesz a nép akaratának köszönhetően immár negyedszer nyert választást. Az Európia Uniónak hallgatnia kellene a magyar választókra, azonban az EU-t zavarja a magyar nép hangja, azt meg akarja változtatni.”

Egy osztrák képviselő, Harald Vilimsky pedig így vélekedik:
„Elfogadhatatlannak tartom, hogy az uniós intézmények azért igyekeznek lejáratni Magyarországot, mert megpróbálta megvédeni a határait. Azonnal véget kell vetni az uniós szankciós politikának.”– jelentette ki.

Egy spanyol képviselő, Jorge Buxadé Villalba pedig így látja a Magyarországgal kapcsolatos uniós stratégiát:
„A baloldal megint azért állt össze és rendezett vitát, hogy Magyarországot támadhassa. Én is tagja voltam a Budapestre látogató delegációnak és arra jutottam, hogy a jelentés csak csak hazugságokat tartalmaz.”

A nemzetet ért hazugságokat, vádakat Ujhelyi, Gyöngyösi és Cseh Katalin magyar létére újabbakkal gazdagította.

Lehet, hogy nem csak Ujhelyire érvényes Hidvégi Balázsnak a nemzet gyűlöletéről szóló megállapítás?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére