Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma korán reggel csapott le a Hergelő-kommandó

Horváth K. József

2021.08.19. 16:30

A gyurcsányista „Hergelő-kommandó” ma is munkába lépett. Ezek már csak ilyenek, gyűlölködéssel készülnek az ünnepre. Igaz, Szent István szellemisége nagyon szúrja a szemüket.

A mai menüt az ATV-ben László Imre, Újbuda DK-s polgármestere és Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagja szolgáltatta.

A módszer ezúttal is a sunyi elbizonytalanítás, a kormány elleni hangulatkeltés volt. László Imre egyebek mellett azért beszélt rosszallóan a kormányról, mert szerinte a Szent István-napi ünnepségsorozatra nem szabadna megszüntetni a járvánnyal kapcsolatos korlátozásokat. Szerinte már itt van a negyedik hullám, s bár elismeri, hogy magyarországi fertőzöttség alacsony szintjénél Szlovéniában, Szlovákiában, Ausztriában sokkal rosszabb a helyzet, mégis igyekszik hazánkat átoltottság tekintetében az élbolyból a középmezőnybe tuszkolni. Még véletlenül sem teszi hozzá, hogy a rendelkezésre álló hatféle oltóanyag a világ legnagyobb választékát jelenti a védekezésben, s a gyorsabb oltakozásnak csak egy dolog szab határt, az emberi akarat. Ő még mindig az elvégzett tesztek alacsony számával riogat, mikor Szlovákia az élő példa rá, ahol letesztelték az egész országot, hogy átoltottságban, fertőzöttségben ennek ellenére rosszabbul állnak, mint mi. Tesztelésre csak az hivatkozik, aki lázítani, hergelni akar, nem megelőzni, egészséget védeni.

László újból riogatta az embereket azzal is, hogy a fővárosi felmérés szerint a Sinopharmmal oltott 60 év felettiek negyede híján van a védettségnek. Ami persze szintén nem igaz, mert nincs is a fővárosnak olyan korszerű műszerparkja, mint a Semmelweis Egyetemnek, ergo az „eredményei” is félrevezetők. Mégis mantrázzák.

Az, hogy a polgármester a 3. oltás felvételének gyakorlatát is kifogásolja, már szinte természetes. Szerinte ugyanis nem kapnak az érintettek olyan tájékoztató anyagot, ami bemutatja a 3. oltás szükségességét. Nevetséges, makutyi duma.

És természetesen nem feledkezett meg az egészségügyből való forráskivonás mantrázásáról sem. A „folyamatos forráselvonást” éppen azzal a Lánchíd-felújítással akarta illusztrálni, amit Karácsony 5 milliárd forinttal drágábban végeztet el, mint Tarlós tette volna. Vérlázító.

Nagy Erzsébet pedig azzal kritizálta a kormányt, hogy iskolakezdésre nem lesznek beoltva a gyerekek, újabb határidőként már szeptember első napjai is elhangzottak. Az, hogy a szakszervezett tett volna valamit azért, hogy a szülők minél többen oltassák be gyerekeiket, arról persze szó sem esett.

A Biblia szerint „egy kicsiny kovász az egész tésztát megposhasztja.” Madách adja erre a helyes értelmezést a Tragédiában: „Ha forr az érc, a rossz salak kihull, / De a nemesb rész tisztán megmarad.”

A Hergelő-kommandó tagjainak két említett megszólalás Szent István ünnepe előtt a ma reggeli ATV Startban is a poshasztásról és a rossz salakról szólt. S ezt a baloldalnak csak a hazugságokra épülő politikája várhatóan így folytatja majd napról napra a választásokig.

Ami – nézzük a dolog jó oldalát – nem olyan nagy baj. Legalább még tisztábban megláthatjuk, hogy melyik a nemesb rész, ami tisztán megmarad – 2022 után.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére