Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már Donáth Anna is elismeri, hogy átláthatatlan a brüsszeli vakcinabeszerzés

Filipp Dávid

2021.03.31. 16:05

Zavar támadt az erőben?

 

Ha van ma a magyarországi baloldalon olyan politikai alakulat, amely tövig benyal Brüsszelnek, és mindent az ottani széljárás szerint próbál értelmezni, az nem más, mint a Momentum (igen, még a DK-nál is rosszabbak).

Ha nem Cseh Katalin magyaráz, akkor Donáth Anna mondja meg a tutit a belga fővárosból, és természetesen ezt a szokásukat a vakcinák ügyére is kiterjesztik, mert ők tudják. Mindenkinél jobban.

Pár hónappal ezelőtt Donáth Anna a következő nagy ívű gondolatmenetet produkálta az ATV-ben:

Mindeközben a jól működő, engedélyezett oltóanyagok minden egyes dózisa az EU jóvoltából kerül Magyarországra, a Fidesz-kormány tehát – élén a kormányzásra alkalmatlan Orbán és Szijjártó uraságokkal – köszönetet mondhatna az uniónak. Helyette a kormány és a Fidesz-média minden erejével azon van, hogy ezt a tényt elhallgassa, és inkább azt hazudja, hogy Orbán uraságék intézik a beszerzést. (…) Miközben a valóság, ismétlem még egyszer, az, hogy Magyarország az uniós kvóta szerint kap az oltóanyagokból.”

Mindig a gonosz kormány és a jóságos Brüsszel, ugye.

Ehhez képest most kaptunk egy kis betekintést a brüsszeli átláthatóságba, amelyre mindig olyan érzékenyek.

Azt mondja a Momentum EP-képviselője, hogy nem volt transzparens a vakcinabeszerzés.

Amikor [az Európai Bizottság] a szerződéseket megkötötte az oltóanyagokkal kapcsolatban a beszállítókkal és a cégekkel, amelyek gyártják ezeket, ott nem volt transzparens. EP-képviselők hetekig verték az asztalt, hogy betekinthessenek ezekbe a dokumentumokba. Majd minden frakcióból egy ember kapott 40 percet több száz oldalas dokumentumok megtekintésére úgy, hogy nem készíthettek róla felvételt. Egy toll és egy papír lehetett náluk, és ki volt takarva minden fontos adat belőle, mert ez üzleti titok”

– mondta Donáth Anna.

Ajajaj, ilyenkor mi van?

Lehet, hogy fel kellett volna hívni Vera Jourovát egy kis beszélgetésre. Szívességet kérni.

Halkan jegyezném meg, hogy a magyar kormány nyilvánosságra hozta a kínai és orosz vakcinák kapcsán kötött szerződéseket.

Egyébként a 888.hu korábban már megírta: a brüsszeli szóvivő letagadta a vakcinaszerződéseket, azt állította, hogy nem Brüsszel rendelte meg a vakcinákat, hanem a tagállamok. Ómolnár Miklós, a Mediaworks bulvár- és magazinüzletágának igazgatója megszerezte a szerződéseket, így tudhatjuk, hogy azokat titkosították.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére