Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay az egészségügy privatizációján keresztül is fosztogatná a magyarokat

Horváth K. József

2022.01.07. 16:00

Márki-Zay kórházprivatizációs szándékáról jutott eszembe a következő kérdés: Önök mit gondolnak arról, hogy a minap még Orbán Viktort börtönnel fenyegető Gyurcsány Ferenc olyanokat mond a Fidesz vezetőjének, hogy „Elnök, úr”, hogy „szívességet kérnék öntől”, hogy „Ön úri ember?”

Ugye, hihetetlen? Pedig ezt a komcsis kedveskedést, amiról tudjuk, hogy a fele sem igaz, Gyurcsány mondta a tévé nyilvánossága előtt a 2006-os választásokat megelőző vitában, amikor arra akarta rávenni Orbán Viktort, hogy vonja vissza a gyógyszerfelírási díj bevezetése ellen tiltakozó kampányt, mert Gyurcsány szerint ilyet senki nem mondott, ennek ellenére a Fidesz erre kampányt épít. Aztán a kétszínűséget fokozandó hozzátette: „Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet. Önnek van befolyása, akkor én ezt most mondom önnek, ez nem igaz.”

Természetesen minden szó igaz volt belőle, természetesen Gyurcsány gyomorforgatóan negédességével ezúttal is fordítottan arányos volt a közlés igazságtartalma.

Orbán is tudta ezt, így eszébe se jutott visszavonni a kampányt. Ezek után a Böszme annak ellenére vezette be az egészségügy fizetőssé tételét, hogy a népszavazáson megbukott, az MSZP és az SZDSZ politikusai pedig – Gyurcsánnyal az élen, mint a tévévitában is látható – a 2006-os választási kampányban kifejezetten cáfolták, hogy fizetőssé tennék.

Gyurcsány 2007 februárjában természetesen meglépte a dolgot. Ennek nyomán csak február és október között a háziorvosoknál 6,8, a járóbetegellátóknál pedig 4,4 milliárdot markoltak ki az egészségbiztosítási díjat változatlanul fizető magyarok zsebéből.

Ilyen egy baloldali „úri” ember, aki jobboldali konkurensének a hiúságára apellálva igyekszik érvényt szerezni magyarellenes hazugságának.

Mindezt azért bocsátottam előre, mert a Mediaworks Hírcentrumának információi szerint éppen a baloldal fenti tervét valósítaná meg Márki-Zay Péter, ha győzne az áprilisi választásokon. Magánkézbe adná az egészségügyi szolgáltatásokat, privatizálná a kórházakat.

Egy 2018-as márciusi kampányfórumon így beszélt erről. „De én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet. (…) A szolgáltatók azok igenis legyenek magánszolgáltatók, versenyezzenek egymással, gazdálkodjanak felelősen.”

Miután a hír még friss, Márki-Zaynak tegnap óta talán nem volt érkezése cáfolni. De hogy minden valószínűség szerint tagadni fogja e szándékot, az szinte biztos. A miniszterelnök jelölt ugyanis eddig minden általa megfogalmazott, a választók érdekeivel szembemenő kijelentését sokszor egyszerűen letagadta, gondoljunk a minimálbérre, vagy rezsicsökkentés-ellenességére. Idős fideszeses gyalázó förmedvényéért – felsőbb politikai nyomásra – bocsánatot kért ugyan, de kijelentette, hogy nem lát benne semmi kivetnivalót.

A gyurcsányi logika alapján még néhány nap és átmenetileg könnyen kukába kerülhet a kórházak privatizációjáról szóló kijelentése is, amit, ha a baloldal mégis nyerne, valószínűleg gátlás nélkül bevezetnének. Épp úgy, ahogy Gyurcsány tette anno a vizitdíjjal.

A Gyurcsányból klónozott Márki-Zay-képű Mini Feri tehát dolgozik. Úton van a magyar értékek és a magyar érdekek következetes levadászása felé. Éppen úgy, ahogy a Böszme utasítja.

Hogy ő személy szerint éppen mint mond, az már egyáltalán nem számít, hiszen ő nyilván magát is szava tartó úri embernek tekinti. Közben pedig, Maxi Feri szavaival: Egy Lószart, mama!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére