Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay karja mellett az agya is sérülhetett

Szűcs Gábor

2021.12.24. 13:25

Mint az ismeretes, Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje pár napja eltörte a karját. Bár senki nem volt rá kíváncsi, mégis megosztotta a nagyvilággal. Arról viszont elfelejtett beszámolni, hogy a fejét is erősen beüthette valahová, ugyanis akkora böszmeséget sikerült közzétennie a Facebookon, aminek a megírásához kóros elmeállapot, de minimum súlyos agyrázkódás szükséges.

Márki-Zay Péter úgy fogalmazott egy általa közzétett, Novák Katalint ábrázoló fotó leírásában, hogy a (december 31-ig kormánytag) miniszter asszony „Áder Jánosnál is alkalmatlanabb arra, hogy ellent tartson Orbán Viktornak. Az államfői tisztség esetén a jelölttel szemben alkotmányos követelmény, hogy pártok felett álló, a nemzet egységét kifejező, köztiszteletben álló személy legyen. Novák Katalin ezzel szemben a Fidesz nemrég leköszönt alelnöke.”

Nos, az idézett pár mondat rendkívül sok sebből vérzik:

  • Egy államfőnek nem kell mindenképp, állandóan szembe menni a miniszterelnökkel és a kormánnyal, amennyiben azok, illetve a parlament mindent jogszerűen csinálnak, és a releváns jogforrásoknak megfelelően alkotnak jogszabályokat.

  • A köztársasági elnök az Alaptörvény szerint valóban kifejezi a nemzet egységét, azonban a Márki-Zay Péter által felsorolt további kritériumokat nem tartalmazza a nemzeti alapokmányunk – nem mintha ettől függetlenül Novák Katalinra ne lenne igaz a „köztiszteletben álló” jelző, november óta pedig nem a Fidesz alelnöke.

Egy prominens fideszes politikusról, akinek semmilyen botránya nem volt, aki egy olyan pártnak a tagja, amelyet a nemzet fele támogat, és akinek a nevéhez az Európa-szerte irigyelt családvédelmi és -támogatási programok kötődnek, azt állítani, hogy nem képes kifejezni a nemzet egységét, hazugság. Aki erre alkalmatlan, az nem más, mint ezen vádak megfogalmazója: Márki-Zay Péter. Ő az ugyanis, aki 2018-ban úgy fogalmazott: „Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán és helyezésén kívül...” Aki a vele egyet nem értőket akasztással fenyeget, az nagyon mást akar, mint egységes nemzetet. A jelenleg Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségét betöltő politikus a 2018-as kampány során nemcsak a kormányzat tagjait, de a kormánypárti szavazókat is megfenyegette, amikor azt mondta: „a kormányt akkor is eltakarítjuk, ha ez holnap estére nem következik be, senki ne legyen nyugodt a fideszesek köréből.” Márki-Zay Péter 2021 februárjában, a járványhelyzet kellős közepén pedig arról elmélkedett az ATV-ben, hogy a tanárok és az orvosok radikális sztrájkmozgalmával „térdre lehetne kényszeríteni” az Orbán-kormányt. A legfrissebb, szélsőséges megszólalása a baloldali miniszterelnök-jelöltnek az volt, amikor arról beszélt, hogy a választók, akik támogatják a rezsicsökkentést és ellenzik a migrációt, olyanok, mint sötétben tartott, trágyával etetett gombák. Micsoda köztiszteletben álló, a nemzeti egység megteremtésén fáradozó politikus!

Ha majd az ellenzék kormányfő-aspiránsa csak tizede annyit letett az asztalra, mint Novák Katalin, akkor – talán – lesz morális alapja ilyesfajta kritikával illetni őt. Addig pedig csak járkáljon panaszkodni az áruló elvtársairól az ATV-be...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére