Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Péter a Shakespeare-i gazemberség honi megtestesítője

Horváth K. József

2022.02.20. 17:00

Shakespeare III. Richárdját idéző kijelentést tett Márki-Zay Péter, amikor kiírta Facebookjára: „Eldöntöttem, hogy meg fogjuk nyerni ezt a választást!”

 

Ez a nagyképűsködő pökhendiség nagyon is hajaz Shakespeare III. Richardjára, amelyben Gloster hercege kijelenti, „Úgy döntöttem, hogy gazember leszek.”
Mint tudjuk, Shakespeare már a dráma elején kiteríti a kártyákat. „Kedves nézőink, ez a sztori az emberi aljasságról szól…”

 

Mert miről is szólna másról Márki-Zay gazemberekhez illő kijelentése egy választás előtt, ha nem az aljasságról. Mi az, hogy eldöntötte, hogy meg fogják nyerni a választást?

Ezzel azt is mondja, mint az Internacionálé, hogy „A győzelem napjai jönnek, / Rabságodnak vége már”.

 

Mi ez, ha nem gazemberség, ha valaki a diktatúrák himnuszára hajazó kijelentést tesz a választások előtt másfél hónappal?

Tudjuk, hogy az Auróra ágyúlövésétől kezdve soha, sehol nem győzött demokratikusan a szocialista forradalom. Mindenütt erőszak, méghozzá véres erőszak kellett hozzá. Sajnos Magyarországon is. Elég csak nyitányként Kun Béla vérengzésére gondolni, amit aztán Márki-Zay elvtársnőjének, Dobrev Klára felmenőinek közreműködésével fejeztek be.

Remélem, ilyen eszközök igénybevétele még Márki-Zay fejében sem fordult meg, noha onnan csak úgy ömlenek az embertelen, sértő gondolatok.

 

Mi az, hogy ő eldönti, mi lesz a választás végeredménye?

Ilyet normális ember nem mond. 7,8 millió választópolgár él Magyarországon, közülük Márki-Zay csak egy. Hogy képzeli, hogy ő rá tudná kényszeríteni az akaratát a többségre? Vagy ő tényleg azt gondolja, hogy képtelenek vagyunk megfejteni egy keresztrejtvényt, hogy olyan tanulatlanul aberráltak vagyunk, hogy mameluk módjára követjük azt, amit ő kijelent, amit ő eldöntött? Mert ő ugye személyesen a kommunisták és a fasiszták képviselője, Márki-Zay Péter.

Milyen megalázó azt olvasni egy XXI. századi miniszterelnök-jelölttől, hogy a nagy nehezen kivívott, jelző nélküli demokráciánk évtizedeiben durva, neomarxista kijelentéseket tesz, s elvárja, hogy az emberek ezt komolyan is vegyék? Elvégre ő a Kapitány.

Kedves Péter! Nem árt, ha tudod, az Internacionálé nem a magyarok kedvenc dallama. Azt csak azok énekelték korábban önként és fennhangon, akikkel Te most egy csapatban focizol! Akik még nem nyertek tisztességes eszközökkel választásokat, csak csalással.

Nem tudom, milyen erőkre gondolsz, amikor ilyen magabiztos kijelentést teszel. Az mindenesetre rémisztő, hogy a külügyminiszterünk erőteljes külföldi beavatkozástól tart a választásokon, s ezer más nyilatkozat, jel is erre utal, miközben te egy mukkot sem szólsz ellene. Még véletlenül sem tiltakozol, nem háborodsz föl ennek a lehetőségén, s nem szállsz síkra a demokratikus választások megvédése érdekében.

Erre azt kell mondanom, hogy ezek szerint te Gyurcsánnyal együtt lélekben tapsolsz Brüsszel politikai támadásainak. Épp te ismerted el, hogy a baloldal győzelme Brüsszelnek főnyeremény lenne, méghozzá elítélő kommentár nélkül. Hiszen ez tiszta beavatkozás a magyar belügyekbe.

Talán ezért nem jut eszedbe fölszólítani baloldali összefogásra a választások tisztasága ellen, nem szólva az esetleges külföldi beavatkozási kísérletről? Mint látható, eszedben sem jut csatlakozni a kormánypártok demokráciavédő, a beavatkozást megelőzni akaró erőfeszítéseihez. Még szavakban sem, nemhogy tettekben.

Mit tudsz te, Amerikából visszatért Márki Zay Péter, amire ilyen magabiztos kijelentést merészelsz tenni? Mi az, amit nem kötsz a választóid orrára?

Mindenesetre kezdek félni. Mert jobb félni, mint megijedni.

Jól mondta Shakespeare: ez a sztori az emberi aljasságról szól.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére