Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zayék még mindig csak Orbán elleni gyűlölködéssel akarnak választást nyerni

Horváth K József

2022.01.06. 16:00

Bár Jakab Péter lényegében nyilvánosan lehülyézte Márki-Zay Pétert (MZP) azok után, hogy kijelentette: a Fideszre szavazó időseket nagyobb arányban vitte el a Covid, ezért a szerinte a sok fiatalból álló támogatóival a baloldal sikeresen szerepelhet a választáson, Márki-Zay fenntartotta állítását.

Ez azt is jelenti, hogy a járvány által megtizedelt fideszes nyugdíjasok megfogalmazású sértegetés szerinte rendben van még akkor is, ha ezért bocsánatot kért Jakab Pétertől. Mi tagadás, nehezen követhető magatartás ez kétségtelen, már-már rögeszmés, hogy ne mondjam babonás. Juhász Ferencnek is van egy talányos című verse, ami csütörtök lévén nagyon is aktuális. Így szól: „Babonák napja, csütörtök: amikor a legnehezebb.” Márki-Zay azonban a jelek szerint nem csak csütörtökön ragaszkodik a rögeszmés babonáihoz, nyilatkozatai alapján neki a jelek szerint más napok is a legnehezebbek közé tartozhatnak.

Ebben a nagy botrány kiváltó sértegetése mögött előzményként ugyanis két hazug állítás is meghúzódik. Az egyik a baloldal, eredetileg Szabó Tímea által hangoztatott őrület, ami MZP ATV-n közreadott hangszerelésében így szól: „Talán az egész világon naponta legtöbben halnak meg Magyarországon lakosságarányosan. Aki ebbe bármi mást magyaráz bele, az téved.” Erről az állításról már korábban kiderült, hogy hazugság, ami azonban nem tántorította el Szabó Tímeát vagy most Márki-Zay Pétert, hogy ragaszkodjon nyilvános ismételgetéséhez. Tehát ragaszkodjon az emberek becsapásához, félrevezetéséhez – pucér hatalomszerzési érdekből. Pedig a sillabusz azt mondja, hogy a babona vagy hiedelem olyan hitet jelent, ami tévesen közvetlen ok-okozati összefüggést tulajdonít ilyen viszonyban valójában nem álló dolgoknak, és az események mozgatóiként állítja azt be. Magyarán az a – fogalmazzunk finoman – tévedés, hogy a hazugsághoz való babonás ragaszkodást igazságnak akarja folyamatosan beállítani, szándékos megtévesztés céljából.

Nézzük csak, tényleg nálunk halnak-e meg legtöbben naponta az egész világon lakosságarányosan? Rétvári Bence éppen lapunknak fejtette ki. „Kérdés, hogy az utolsó járvány előtti évhez, 2019-hez képest mennyivel nőtt a többlethalálozás tavaly és idén? Ha 2020-at nézem, akkor az uniós átlag a másfélszerese a magyar adatnak. Másfélszer akkora volt a többlethalálozási növekedés az Unióban, mint Magyarországon. Magunk mögött tudhatjuk Franciaországot, Máltát, Horvátországot, Portugáliát, Szlovákiát, Hollandiát, Litvániát, Romániát, Csehországot, Bulgáriát, Belgiumot, Szlovéniát, Lengyelországot, Olaszországot és Spanyolországot is. De az idei évben [2021-ben – a szerk.]is nálunk a legkedvezőbb az adat a V4 országok között, és egész Közép-Európából is csak két országban van alacsonyabb.” Márki Zay azzal trükközik, hogy pontatlan statisztikából idéz, holott ő is tudja, hogy e téren az uniós adatok az irányadók.

És van az idős fideszes szavazók nagyobb számú elhalálozásának tényként kezelése mögött egy másik, ezt cáfoló adatsor is. Nevezetesen az, hogy például a Demokratikus Koalícióra szavazók átlagéletkora 55 év, az MSZP-szavazóké pedig 59. Tudják mekkora a Fideszé? 50. Márki-Zay nyelvére fordítva tehát a baloldali idős szavazók életét talán még keményebben érintette a Covid, mint a Fideszt, amit sokat sejtető sikerprognózisként MZP megpendített.

A lényeg azonban a választók sértegetésének elfogadhatatlansága mellett az a krónikus mondanivaló hiány, amely ebben az ATV-interjúban is megjelent. A legerősebb aduásznak még mindig az számít a baloldalon, ha az Orbán-kormányt pocskondiázzák, ha ellene hergelik a választókat, a gyűlölet erejének növelésétől remélve a választási sikert. Különösen így van ez, ha valaki rögeszmés, babonás, és avval a becsípődéssel él, hogy Orbánt csak gyalázással lehet legyőzni.

Azt szokták mondani: mindenki azzal a kalappal köszön, amilyen van neki. Márki Zay fejfedőjét rövid idő alatt megismertük. Ennyi idő alatt eljutott oda, hogy már politikai beosztottja is lényegében lehülyézte, akitől aztán még bocsánatot is kért.

Nagy kérdés, a magyaroktól mikor fog bocsánatot kérni hazugságokra épülő kampánya miatt?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére